Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 TaiMing
Spoštovani kolegi tekači!

Danes sem se po telefonu pogovarjal z j.habjanom, članom tega foruma, predsednikom ŠD Senca Zali Log in občinskim svetnikom Občine Železniki. Kot ste sami videli v medijih, je bilo območje občine Železniki in še posebej območje Zalega Loga najhuje prizadeto območje v zadnjem neurju. Domačini in ostali se v zadnjih dneh ukvarjajo z odpravljanjem posledic, Občina Železniki pa je v ta namen sprožila humanitarno akcijo, s katero nameravajo pomagati najbolj prizadetim. Več o tej akciji si lahko preberete na http://www.zelezniki.info

Ker je ŠD Senca Zali Log vsakoletni organizator enega najbolje organiziranih tekov Gorenjskega (in občasno slovenskega) pokala v rekreativnih tekih, veliko pohval tega teka pa je bilo mogoče prebrati tudi na tem forumu, mislim da je prav, da tudi tekači po svojih močeh priskočimo na pomoč.

V neurju pa so seveda bila prizadeta tudi druga območja...
Uporabniški avatar
 ero
TaiMing, najlepša hvala za objavo in pobudo! še v svojem imenu vas pozivam, da pomagamo po svojih močeh.

ali kdo ve, če je možna neposredna pomoč v materialu (oblačila, ...), kdo jo zbira, ...? hm, nekaj sem našel: Rdeči križ in Karitas

še TRR občine Železniki za neposredno pomoč (da bo pri roki):

TRR: 01346-0100007492, sklic 00 714-2007
Namen: humanitarna pomoč

Občina ŽELEZNIKI
Češnjica 48, 4228 Železniki
 bojanm
Pomoč organizira tudi Radjo glas Ljubljane
01346-0100007492
sklic 00 1809-2007
namen nakazila,humanitarna pomoč
 klopotec
Včeraj zvečer sem gledal trenja in sem klical na tisto številko za pomoč. Pa mi je nekaj piskalo, pa sem klical še enkrat. Pa je zopet piskalo, jaz pa še enkrat, pa še enkrat, pa še.... Potem pa sem sinu rekel, da kličem, da bi prispeval pomoč s klicem, pa da ne gre, ker nekaj piska. No potem pa me je podučil, da je vsako piskanje uspešen klic, tako da sem kar nekaj prispeval. In mi ni žal, nasprotno.

So pa me včerajšnja Trenja in ta Uroš Slak dobro razpizdili. Kot mrhovinar se je spravil nad tiste, ki pomagajo in težil. Zdaj, ko vsi delajo in se trudijo (in seveda delajo tudi napake) pa še res ni čas za tako mrhovinarstvo. Vsem ki so tam stali uro in pol, bi bilo treba dati v roke lopate in metle in bi bilo vsaj nekaj haska. Slaku pa največjo lopato. Zdaj je treba ljudi motivirati in povezati, ne pa razdvajati in iskati krivce. Za to bo že še čas.
 Jožko
Pozdravljeni!
Ja klopotec se popolnoma strinjam s tabo. Tudi sam sem gledal trenja in zelo mi je žal, da se take oddaje pri takih katastrofah sploh pusti snemati.
Iz prve roke vam lahko povem, ker sem tudi sam gasilec in sem v tej akciji pomoči tudi sodeloval z ekipo desetih gasilcev in vso pripadajočo tehniko, drugi dan po nesreči. Kljub temu, da smo imeli tudi pri nas težave.
Upam si trdit, da je ni države, ki bi v tako kratkem času zagnala tak reševalni stroj, kot je v Železnikih. Da ne govorim o županu, ki od prve minute dalje koordinira in dela nemogoče, da se vspostavi saj kolikor toliko pogoje za delo.
Mislim in podpiram akcijo tekačev in sem pripravljen tudi sam pomagati tako organizacijsko kot drugače. Sem prepričan, da bo naša pomoč ljudem dobrodošla.
Predlagam, da se pomoč zbira nekje v Škofji Loki in jo od tam prepeljemo v Železnike, kjer bi jo Karitas razdelil narej.
Ali kdo kaj ve, kaj je z našim prijateljem Vencljem?
 tamt
Tudi jaz sem včeraj gledala trenja in poklicala tisto številko - samo meni ni nič piskalo, samo na ekrančku se je izpisalo "hvala za prispevek" al nekaj takega (aja, klicala pa sem po mobi-ju).
Se pa popolnoma strinjam s klopotcem glede Slaka.. še malo pa bi vojno zanetil, namesto da bi raje organizirali eno skupinsko akcijo!! Ampak kaj češ, vsak dogodek, naj bo še tako tragičen, je enim le "material" za svojo lastno promocijo...
Uporabniški avatar
 Vlajko
Jožko napisal/-a:... Ali kdo kaj ve, kaj je z našim prijateljem Vencljem?...

Včeraj je bil v dobri družbi. :wink:

Sicer pa, tudi midva z ženo sva včeraj kar precejkrat "kliknila" med Trenji za pomoč v tej neverjetno hudi naravni ujmi, ki je samo v nekaj urah tako prizadela ta prekrasen konec naše domovine. Zdaj lahko samo upava, da bo ta pomoč res prišla v prave roke. :roll:

Glede ocenjevanja včerajšnje oddaje se pa vzdržim. :oops:
Uporabniški avatar
 Atalanta
Za prizadete v katastrofi v Železnikih zbirajo materialno pomoč (oblačila, obutev, posteljnino, posodo...) tudi v Osnovni šoli Jela Janežiča v Škofji Loki, Podlubnik 1.
Uporabniški avatar
 SasoP
Takšna in podobna sranja (Trenja, Big Brother, Bar...) bodo prenehali snemati takoj, ko jih bomo prenehali gledati. Torej?
Uporabniški avatar
 vencelj
Jožko, hvala za skrb!
Zelo na kratko: v času katastrofe sem bil v delavnici v Dolenji vasi. Delavnico je zalila voda, do višine cca 80 cm, zato nam je uspelo kar precej rešiti, popoldne, ko je voda odtekla, pa smo že pričeli s pospravljanjem blata. Delo smo nadaljevali cel naslednji dan, očistiti je bilo treba vse stroje, tla in stene, pregledati in presortirati materijal...
Včeraj se je v pritličnem delu nadaljevalo čiščenje, v nadstropju pa smo že sestavljali pohištvo, no, popoldne sem imel opravke v Kranju in sem priložnost izkoristil za trening okrog Brda. Danes sem zjutraj že odšel na teren (montaža v Portorožu) in se ob 21.00 vrnil domov.
Stanujem na srečo v delu Železnikov, ki je toliko odmaknjen, da nismo utrpeli nobene škode (Na Kresu).
Lep pozdrav, Vencelj
Uporabniški avatar
 vidkul
dragi tekači,
bi poprijeli tudi za lopato? ni problema. S taborniki se jutri zjutraj odpravljamo ponovno v železnike. Če si želiš da bi tudi tako prispeval se nam lahko pridružiš. Dobimo se jutri zjutraj ob 7.00 v Tivoliju na parkirišču.
Priporočena oprema so škornji, lopata, hrana in pijača in dobra volja.
Za morebitne info. moj gsm 040 806 399

Tukaj so pa fotke od danes. http://picasaweb.google.com/vidkul/EleznikiDavA

lp Vid
Uporabniški avatar
 Atalanta
Tole sem dobila po mailu:

HUMANITARNA AKCIJA

Biblijske prerokbe se počasi uresničujejo …
Tudi Slovenijo je prizadelo hudo neurje, ki je povzročilo ogromno materialno škodo in v ljudeh vrezalo globoke brazde, ki jih bodo vedno spominjale na torek, 19. septembra 2007. Deroča voda, ki je pod sabo odnašala vse, je najhuje prizadela občino Železniki.
Veliko škodo so utrpeli tudi otroci, ki so ostali brez svojih zvezkov, barvic, pravljičnih junakov v knjigah, medvedkov, toplih jopic …

ŠOPeF in ŠSPeF odpirata humanitarno akcijo, kjer zbiramo igrače, šolske potrebščine in oblačila za otroke.

Akcija traja od ponedeljka, 24. 9. 2007, do petka, 30. 9. 2007,
v avli Pedagoške fakultete v Ljubljani.

Odprimo srca in osrečimo naše najmlajše.

Študentski pozdrav,
Eva Kink in Barbara Kavčnik
 Jožko
Pozdravljeni!
V Podbrdu, smo se odločili, da v pomoč prizadetim v poplavah organiziramo DOBRODELNI KONCERT! Koncert bo trajal dva dni, točneje SOBOTA 13.10., IN NEDELJA 14.10.2007.
Sredstva, ki se bodo zbrala bomo namenili dvema najbolj prizadetima družinama in to eni iz Podbrda in eni iz Železnikov. Za družino iz Podbrda že vemo, iz Železnikov pa nam bodo ta podatek še sporočili.
Vsa sredstva zbrana na koncertu, se še pred koncem se pravi na samem koncertu prešteje in preda prizadetim ljudem.
Vsa sredstva za stroške organizacije in nastopajočih, pa se zbere še naknadno, tako da izkupiček res v celoti namenimo v namen za katerega se zbira.
Včeraj v lepem popoldanskem teku po progi GM4O, se mi je porodila ideja. Kaj če bi tudi mi tekači prispevali kakšen euro in ga na tem koncertu razdelili vsaki družini polovico. Mislim da bi to bila lepa gesta Slovenskih tekačev, združenih v TEKAŠKI FORUM! Pod tem imenom bi tudi ta sredstva predali. Lahko bi postavili tudi odbor, ki bi ta sredstva pregledal in jih potem tudi podelil.
Naše društvo je pripravljeno dati na razpolago svoj TRR in o zneskih zbranih obveščati darovalce na TF.
Mislim, da bi s tem denarjem lahko pomagali ljudem, ki jim je vodna ujma v nekaj desetih minutah odnesla vse, kar so imeli, še hvala bogu, da so jim ostala življenja, ki pa so potrebna pomoči.
Če ste za to, se vam zahvaljujem v imenu ljudi, ki bodo ta sredstva prejeli na dobrodelnem koncertu v Podbrdu dne 13 in 14 oktobra 2007.
SEVEDA PA STE NA TA KONCERT VSI PRAV PRISRČNO TUDI POVABLJENI!
TRR: 04753-0000320392 KBM TD PODBRDO s pripisom poplave 4.občin
 klopotec
Na koncert ne morem, na TR pa nakažem popoldne od doma. Vsak nekaj pa bo. Nam se to ne bo poznalo, prejemnikom pa zelo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA