Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Kaj narediti, ko te prehiti fletno dekle?

Vržeš uro v grmovje in šprint za njo
11
24%
Se ustaviš in zjočeš
3
7%
Začneš bolje trenirati
10
22%
Počasi nadaljuješ tek, kot si ga do tedaj
21
47%
Uporabniški avatar
 lukkka
Mislim, MojcaZ, da bi sam točno vedel kam bi gledal ženske, ki bi tekle zgoraj brez. Hote ali nehote - pa verjetno, da tista ali tisti, ki teče zgoraj brez prav želi, da ga/jo gledaš prav tja kamor naj bi bilo tebi nerodno.
Zakaj pa? Če njemu / njej ni, pol tud meni ni treba bit.
Pozdravljanje - jaz pač pozdravim čisto vsakega - če odzdravi prav, če ne pa tudi prav... Nikoli pa ne čakam, da bi mene pozdravljali, pa da bi potem govoril, noben me ne pozdravlja. Pozdravi in odzdravljen boš :wink:
 tamt
Hmm, mogoče pa sta ta dva tekača delala preizkus kak bojo reagirale mimoidoče tekačice :wink: . Priznam, tud meni bi blo na tvojem mestu nerodno, najbrž bi se spotaknila al pa bi se mi zgodlo kaj podobno neprijetnega :oops: .. kaj češ, ne srečaš ravno pogosto tekačev zgoraj brez in ko že itak sopihaš in se trudiš držat kolkor tolko hitr tempo (nikol ne veš kdaj te odzadaj lovi kak tekač nasprotnega spola ki mu moraš dat vedet da ženske nismo kar tako :lol: :wink: ) in pol se na naslednjem ovinku skoraj zaletiš v dva postavneža zgoraj brez :shock: :D.
No ja, pravzaprav se takih pogledov oz. razgledov niti ne bi branla.. kolkor pa se poznam, bi ju gledala v oči (kot pogledam vsakega nasproti prihajajočega tekača/tekačico) in se delala kot da nisem nič opazla, pa verjetno bi še malo pospešila, da bi jima ja dala vedet da nista niti približno zanimiva in sem popolnoma posvečena svojemu treningu :wink: :) .

Kar se pozdravljan tiče pa mam tud jaz izkušnje da to pri tekačih ne funkcionira najboljše. Ko npr. kolesarim, se z vsakim kolesarjem pozdravim, še ko pride nasproti kak res ultra hiter, ki kar švigne mimo, me ponavadi vsaj pogleda in pomigne z glavo. Pri tekačih pa to nekak ni v navadi, čeprav je spet čisto različno. Jaz vedno vsakega vsaj pogledam in če pozdravi odzdravim; priznam pa, da sama bolj redko prva pozdravim. Pol so pa spet npr. tekači, ki jih pogosto srečam ko tečem po svoji ustaljeni poti in s temi smo tako rekoč "stari znanci", ker se pogosto srečujemo (le na teku seveda) in se vedno pozdravimo in nasmehnemo pa tečemo vsak svojo pot naprej - to so tista lonkina kategorija kolegi tekači, ki pa jih je res bolj malo se mi zdi.

Drugače pa se tud jaz prav fajn počutim če prehitim kakega tekača, čeprav mam pol filing da moram še vsaj kakih 10 minut skoraj šprintat da me ne bo slučajno prehitel nazaj :nono: . No saj, pa še malo raznolikosti vneseš v svoj trening :D
 kr1
Vidim da se je tema malce prevesila tudi v pozdravljanje med tekom, ki je mene začelo že tudi kar motiti. Nepozdravljanje namreč.
Ne vem, če je še kdo opazil, ampak ali se samo meni zdi, da se je z večjo popularnostjo teka zmanjšalo število odzdravov. Tečem že kar nekaj let, pa se mi je včasih zdelo, da mi je skoraj vsakdo odzdravil. Dan danes pa je verjetnost bliže 50%. OK, priznam tudi efekt mp3-jev, ampak vseeno.
A se zmenimo, da se gremo pozdravljat kot v hribih?
Uporabniški avatar
 Jančika
Potemtakem nisem edina, ki jo zbode nepozdravljanje. Na žalost opažam, da se pozdravljanju izogibajo predvsem ženske. Pa mi ni čisto jasno, zakaj. OK, ne rečem, če bi bila jaz nek 2 metra velik, kosmat in zaraščen hrust, ki se ga je treba bati; tako me je pa komaj malo čez meter in pol in pod 50 kil in po lastnem mnenju ne delujem ravno nevarno :D . Eno bejbo srečujem že ne vem koliko časa, pa je niti nimam šanse pozdraviti, ker vztrajno gleda stran in se prav potrudi, da ja ne bi bilo kakšnega stika :evil: .

Se mi pa še ni zgodilo, da me ne bi pozdravil moški (pozdravil ali odzdravil). Kakorkoli že, jaz pozdravljam in bom še naprej :) . Saj se ni treba ravno ustaviti in rokovati, a ne, dovolj je pogled in migljaj z glavo.
Uporabniški avatar
 športnik
kr1 napisal/-a:A se zmenimo, da se gremo pozdravljat kot v hribih?

Na žalost tudi pozdravljanje v hribih ni več tisto, kar je bilo pred davnimi leti.... :roll:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
športnik napisal/-a:
kr1 napisal/-a:A se zmenimo, da se gremo pozdravljat kot v hribih?

Na žalost tudi pozdravljanje v hribih ni več tisto, kar je bilo pred davnimi leti.... :roll:

Tukaj te pa v celoti podprem.Marsikdo te ne pozdravi, ker....Mah človek ne bi govoril.Ampak to me še pokonci drži :wink: , ko pa srečaš kakega gorskega boema to pa je užitek ga pozdraviti in kaj z njim še celo spregovoriti.
Veselje in volja nekaj veljata, ali ni tako?
Lepo se imejte kjerkoli boste v gorah.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Wega
No, naj priznam, jaz sem tisti. Najprej nisem pozdravljal, ker itak nisem imel sape da bi rekel 'Dan ali ži'jo ali kaj takega. Potem nisem niti vedel, ali se to sploh spodobi? No, sedaj se smejite - ni vedel a se spodobi pozdravljati, ampak res: itak so vsi švignili mimo da sem jih komaj opazil, pa se spodobi da jih motim v Njihovem Treningu? En Žih'vjoh od zelenca, začetnika?
Sploh pa, saj jih po PSTju teče milijon, kdo bi imel čas za vse? kar je seveda laž: na tedenskem vzponu na Šmarno goro se še bolj zadihani in zasopihani in mimošvigajoči vsi pozdravlja(j/m)o. Pa na kuclu od šmarne ne moremo govoriti o neki navadi o pozdravljanju "kot v hribih".
Imam pa še en probljem: prvič, tečem večinoma zvečer po temi in imam občutek, da - vsaj punce - nimajo nobene želje, da bi jih nasproti sopihajoč jamski človek kakorkoli ogovarjal, pa čeprav samo pozdravil. Povejte same! Drugič, žal imam eno grdo grdo grdo navado, da tečem z glavo obrnjeno v tla s pogledom en meter pred sabo. Predem registriram, da nekdo prihaja nasproti se tako prestrašim (da se ne bom zaletel ali kaj podobnega), da mi pozdrav kar ostane nekje v grlu.

Sedaj pa slovesno obljubljam, da bomprijaznejši. Torej vsi iz PSTja: če vas neki sopihajoči medvedek napade z žhihivihijoho, mu odzdravite nazaj.
 jelena
Jančika, a veš, da sem pa jaz opazila, da predvsem moški - in to mladi! - ne odzdravljajo :? :twisted: Tudi jaz se sprašujem, kje je tista dobra volja, veselje... Se bojim da je to v obratnem sorazmerju z nakupovanjem takih in drugačnih cotic za tekec :? ... Pa da se razumemo pozdrav je tudi očesni kontakt, ali pa :oops: , ali pa :shock: , ali pa :D , :o , ane :wink: ? (vsaj) enega teh vedno namenim sotekaču, pa tudi sosprehajalcu....
Pa lep dan...
Uporabniški avatar
 Tasko
uh uh.... še kako se strinjam...sedaj tečem po Lj dober mesec in pol. Nihče me še ni pozdravil.. :? seved tudi jaz nisem...sprva sem hotel...vendar se mi je zazdelo, da se v Lj NE pozdravlja, kot da se noben za nobenega ne meni...

prej sem tekel v NM in tam se vsi pozdravljamo in sem misli da se tudi tukaj..vendar na žalost ne. Kot zgleda pa to ne moti samo mene, da se ne pozdravljamo namreč, temveč vse nas....

hja se strinjam, da bi se morali pozdravljati....lepše je :wink:

lp, Blaž
 tamt
Zgleda da se vsi strinjamo glede pozdravljanja, torej ne vem zakaj stvar ne deluje kot bi morala; jaz se bom sigurno poboljšala :) - bom pogledu dodala še kakšen "zdravo" al pa vsaj migljaj z glavo. Saj res ne vem - ko sem pred leti začela tečt + hodit na Pohorje, smo se vedno pozdravli z vsemi ki sem jih srečala. Tudi zdaj, ko se je št. takšnih in drugačnih pohodnikov na Pohorje močno povečalo in sem itak bolj redko v tistih koncih - pa še to čez vikend, ko je seveda največ ljudi, se zmeraj pozdravimo, pa če so to pohodniki, tekači, družine na nedeljskem izletu al pa sprehajalci psov..
Najbrž se z velikostjo mesta porazgubi nekaj tiste domačnosti - ampak tolko pa nas spet ni tekačev, da ne bi zmogli namenit sotekaču prijaznega pogleda :)
 Igi69
Frekvenca je prevelika, da bi se pozdravljali. Če bi npr. na progi srečal engega ali dva, potem se že pozdravi, če pa tečeš po PST in je na vsakih nekaj metrov po več tekačev, potem pač pozdravljanje nima smisla.
 wind
športnik napisal/-a:Na žalost tudi pozdravljanje v hribih ni več tisto, kar je bilo pred davnimi leti.... :roll:

Ja, po preveč obleganih markiranih poteh je res tako. Pa tam, kjer so ceste preblizu koč in vrhov. Ljudje, ki se pripeljejo nekam visoko, potem pa kakšno urco peš. Človeka pozdravim, pa bulji vame, kot da sem z drugega planeta. Ali pa trmasto gleda stran, kot bi se bal ljudi. Pozimi je precej boljše, ker se tista naduta turistična raja ne upa v sneg, če pa slučajno kam gredo, prej preverijo če je pot steptana. :D
Ko pa greš po brezpotju, po lovskih stezicah (kot npr Kurjeki, ki si jih zadnjič omenjal) je seveda drugače. Turistov tam ni, če koga srečaš (redko, je več gamsov kot ljudi), bo zagotovo vrnil pozdrav in kaj rekel.

Tekači so pa hudo čudna kasta ljudi. Ko laufam, pa srečam pešca, kolesarja, je zelo verjetno, da bo vsaj pomigal z glavo, ali vrnil pozdrav. Tekači pa ne. Predvsem mlajši tekači in tekačice večinoma gledajo nekam v daljavo, ali v tla. Jaz pogledam vsakega, pa vidim, kako je. Če se te še pogledat ne upa, potem je najbrž take sorte, da tudi soseda ne pozdravi, kaj šele neznanca. Pa nič.
 wind
jelena napisal/-a:Jančika, a veš, da sem pa jaz opazila, da predvsem moški - in to mladi! - ne odzdravljajo :? :twisted:

Mogoče se te pa bojijo, jih je strah, da jih boš nadlegovala, hehe. :D :D :D
 sandiursic
Jaz pa že od zmeraj pozdravljam vseh in se včasih počutim rahlo bedasto ker jih res malo tudi odzravi, posebej kar me še najbolj čudi so starejši sprehajalci, ki samo debelo gledajo kdo jih pozdravlja. Sem pa že nekje na videz spoznal določene redne tekače ki vedno pozdravijo in dan je kar naenkrat malo lepši, še posebno ko je to kakšna simpatična punca :D
Uporabniški avatar
 športnik
Ja, najbolj mi gre pa na živce, ko ravno diham na škrge na kolesu v kakšen klanec, pa pride nasproti kakšen mlad parček ali kakšen posameznik; jaz odzdravim oni pa samo stran gleda/jo... Kakšna olika! :twisted:

Zanimivo, pa tudi ženske kolesarke ne znajo kaj dosti odzdravljati nazaj, kaj šele da bi se same spomnile prve pozdraviti :? Pa naj kdo reče, da to ni res!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA