prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Vem, je res enostavneje. Samo kolikor sem jaz preizkusil ostaja problem, če uporabiš samodejno usmerjanje v MS (autoroute - ga ne upošteva). Zato jaz uporabim še programček WinGDB, ki je zaenkrat edini (ki ga jaz poznam), ki reši ta problem.

Če uporabim Clikroute.de dobim pri uvozu v TC še podatke o konfiguraciji terena, pri ostalih pa ne (kot so npr. TCXconverter, Gpx2Crs).
 matjaz.campa
Še enkrat: kje bi dobil polnilec za 305-ko? Grem za dva tedna na področje, kjer ga ne bo možno polniti na 220V ali PC.
Uporabniški avatar
 klatez
V temi PRITOŽBE IN POHVALE je bilo objavljeno tole:

ZHAK napisal/-a:Dva od mojih postov rubriki Garmin Forerunner 305. Ali je to dejansko res ali ne, še ne vem. Ta odgovor pa sem dobil, ko sem poklical na Geoset in povprašal glede baterij. Se že nakaj časa pripravljam, da jim pošljem mail, da dobim tudi pisno. Vsekakor sporočim!

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... c&start=45
Problem pri Garmin 305 je rezervna baterija. Ko crkne originalna, menjava ni možna, ampak je potrebno zamanjati celotno uro. Pri uvozniku so mi zatrdili, da ti dajo novo uro za 30% cene. Nisem prepričan če sem pravilno razumel, samo vse skupaj se mi zdi malo čudno. A ve kdo kaj več o tem?

Proizvajalec pravi, da ob uporabi eno uro dnevno je življenska doba baterije 3 leta, njena avtonomija pa je 10 ur, kar je nekajkrat manj od mobilcev. Mislim da je tri leta kar realna doba, saj se kakovost baterije pada, tudi če je ne uporabljaš. Je pa tri leta verjetno neka povprečna življenska doba, vendar me zanima, kaj v primeru, če se iztroši v dveh letih ali celo v enem? Tudi pri mobilcih se to pogosto dogaja kljub pravilni uporabi, le da so tam tako baterije kot telefoni bistveno cenejši. Je pa primerjava med mobilci in GPS zelo težka, čeprav bo čez nekaj let verjetno vse združeno v eni nepravi.

Verjetno si kar prav razumel uvoznika. Sicer še nisem tega preveril v Sloveniji ampak Garmin v ZDA nudi storitev imenovano out-of-warranty za vse svoje izdelke. Poglej na: http://www8.garmin.com/support/outofwarranty.html
V bistvu ti katerikoli pokvarjen GPS popravi oziroma zamenja. Dajo ti tudi novo 90 dnevno garancijo. Cena za FR 205 je $79, za FR 305 pa $89.

Glede same zamenjave baterije v Forerunnerju pa mislim, da bi moral biti kar precej tehnični tip, saj naprava v bistvu ni tako sestavljena, da bi to omogočala. Sem pa že zasledil na tujih forumih, da se tudi to da...

So pa 3 leta, ki jih ti omenjaš v postu, zelo relativna zadeva pri teh igračkah. Razvoj gre tako hitro naprej, da je običajno na trgu že nova igračka, če/ko se ti to zgodi in se ljudje večinoma odločajo za nakup novih modelov...

Tole bom objavil tudi v temi FR 305, saj mislim, da spada tja!
 TheOne
evo meni je crknil :(.
Ce ni vklopljen na napajanje ne dela (se ne prizge). Ce je prizgan in izklopim napajanje crkne. Sicer imam se en mesec casa za garancijo, vendar ga moram poslati v anglijo, ker sem ga kupil v zda.

Ve kdo mogoce kaj bi bilo narobe (baterija?).
Uporabniški avatar
 INOT
Skoraj 100% bo baterija. Tud meni je crknila dobesedno čez noč.
Zanima me koliko je dejanski proizvodni strošek naprave glede na to, da je baterija vlita v ohišje. Verjetno ne več kot par 10 dolarjev. Pol nam pa zadevo mastno prodajajo :evil: podobno kot pri tekaških copatih kjer proizvodna cena ne preseže 10 dolarjev.
Uporabniški avatar
 Vreme
Sploh mi ne gr v glavo, da moraš zaradi baterije, kar celo uro menjat. Jaz imam mojo športno uro kakšnih 5 let, pa mi še na misel ne pade, da bi jo menjal. Da pa bi jo menjaval vsakih par let in to kar za spodben denar pa se mi zdi malo preveč.
 TheOne
TheOne napisal/-a:evo meni je crknil :(.
Ce ni vklopljen na napajanje ne dela (se ne prizge). Ce je prizgan in izklopim napajanje crkne. Sicer imam se en mesec casa za garancijo, vendar ga moram poslati v anglijo, ker sem ga kupil v zda.

Ve kdo mogoce kaj bi bilo narobe (baterija?).

Pri nasem uvozniku Garmina sicer vzamejo, vendar moras cakat kaksen mesec ali dva, da ga posljejo na servis (ko se nabere dovolj robe ????? )

Sem direktno poslal v Anglijo (se prej sem kontaktiral support po emailu, da ti dajo takoimenovani RMA number). Problem je bil tudi, ker sem ga kupil v USA in nisem nasel racuna. H sreci sem ga kupil s kreditno kartico, dobil sem izpisek iz VISA centra in to je veljalo kot racun.

Poslal sem z navadno posto prejsnji petek (8eur) postnina, DHL hoce okoli 45 in dobil po 12 dneh cisto novo uro. Hvala Garmin.

Ce prav vem mi sedaj velja garancija samo do konca garancije prejsnje ure. Se pravi se kaksen slab mesec.
Uporabniški avatar
 lesnikm
klatez napisal/-a:Hmm, sedaj pa ne vem ali se jaz staram ali kaj...

Kje pa je ta slovenščina?

Inštaliral sem 2.70 in šel na Settings :arrow: General :arrow: System :arrow: Text language
in pri meni lahko izberem samo angleščino, francoščino, španščino in portugalščino.

Sicer tega ne potrebujem tako nujno, me pa malo firbec matra kako je prevedeno...

:? :?
Nak, firbec pa tak!

If you are using the European version of the Forerunner then this will
be available to you. If you have an American version of the Forerunner
then you will only have options for English, French, Spanish and
Portuguese.

There are some differences between the American and European versions of
the Garmin Forerunner units, most notably that the European units come
with Language support for a greater range of languages. However the
functionality of the units will be the same whether they are purchased
within the Americas or Europe.

Unfortunately it is not possible to change an American unit into a
European unit.

Kind regards
Samuel Taylor Garmin (Europe) Ltd
A tole zadošča?
:roll: PA NE NAPREJ GOVORT!
:D
Uporabniški avatar
 markor
Oj!
Sem iskal - pa nič našel..:cry:
:arrow: A je komu jasno, kako FR305 izračunava porabljene kalorije:?:
:arrow: kaj se upošteva ipd. :?:
Hvala za kakšen odg.
lp!
Marko
Uporabniški avatar
 si05400
V formuli so kile, starost, spol, hitrost in utrip.
Formule pa ne poznam.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Moje izkušnje z izračunom kalorij so naslednje:

Najprej opozorilo, to velja za Forerruner 205, saj z modelom 305 nimam izkušenj.

Imam občutek, da pri porabi kalorij upošteva predvsem razdaljo.

Primer:
Šport nastavljen na "kolo".

Grem s kolesom iz Dolgega Mosta na Katarino. To turca je sestavljena iz dveh delov:
1. Dolgi Most - Hrastenice, približno 8 km, slabih 20 minut pri pulzu tam nekje 130, 20 m vzpona, ter
2. Hrastenice - Katarina (spodnaja gostilna), približno 3 km, dobrih 20 minut pri pulzu tam nekje 160, 330 m vzpona.

Za prvi odsek mi izračuna porabo celih 450 kalorij, za drugi pa samo 150 kalorij.

Skratka, čist mimo. Glede na primerljiv čas in bistveno višji pulz bi moral imeti drugi odsek večjo porabo kot prvi odsek, ne pa triktat nižjo!

LP
Uporabniški avatar
 NE
Pred časom sem pisal na Garmin in jih povprašal, kako računajo porabo kalorij. Dobil sem naslednji odgovor:

Dear NE

Thank you for contacting Garmin Europe

Calories calculation on our units is worked out by:

Speed x Weight x Time

Regards,
Andy Phillips
Product Support Garmin (Europe) Ltd
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
@NE
Zanimiv odgovor, ki mislim da se kar sklada tudi z mojimi izkušnjami.
Ker po ravnem kolesarim z večjo hitrostjo kot v klanc, mi pač ne-glede na pulz tam nabije več kalorij ko če švicam ko lokomotiva navzgor.
LP
Uporabniški avatar
 markor
Hvala za odg!
Zakaj sem se sploh spomnil tega - običajno na cal ne dam prav veliko..
Gledam "rezultate" sob teka iz mojega FR305:
5,8 km, povp. pulz 170, povp. tempo 10:24 in cca 900m višinske (dobro, FR je naračunal 1303 vzpona in 378 spusta, a kaj bi to...8)). In - 433 cal:roll:
Primerjam z "vodoravnim" tekom, 14 km, povp. utrip 151, povp. tempo 5:22. In - 1189 cal... :?
Še ena stvar na FR, ki je "zelo uporabna", torej...:cry:
lp!
Marko

p.s. jaz, naivnež, pa sem v sob po laufu - ker sem jasno mislil, koliko sem "skuril" - konzumiral 3 velike B vitamine... No, šele doma, ko sem pogledal "izpiske" iz FR sem ugotovil, da sem se v bistvu napil, ne pa regeneriral...jao... :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA