Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 klopotec
Zemlja nikakor ni premrzla. Bosi tek, čim dlje proti zimi je idealen tudi za utrjevanje, da ti ne bo že ob najmanjši sapici kapljalo iz nosa. Idealno bi bilo zjutraj, ko je rosa, ampak zjutraj smo žal v službi.

Ta bosi tek mi je tako popestril zadevo, da komaj čakam naslednji tek in sezujem copate.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Full dobra ideja Vreme ob Muri do Radgone bi se res dalo...
Tam je tudi veliko peska...

Klopotcu in tebi ki sta iz tistih kjrajev...

Hmm bos na štenge zelo dobra ideja.
Saj to pa ni propblem da se prej malo ocisti s kaksno metlo iz vejevja.

Recimo v ponedeljek vecer ko ni ljudi .

Zgoraj pustis obutev in potem bos teces gor se obujes in potem v rahlem tempu dol obut preko bivsega Raèejga Dvora na levo ali pa Kalvarije na desno.

Ja pa baterijo vzet...sicer je takrat ogromno svetlobe od pravljicnega Maribora ampak za kaksne detajle...
 klopotec
Dabes zjutraj sem šel spet na bosi tek. Najprej pol ure v copatih, nekajnpo makadamu, nekaj po gozdu ob Muri, nato pa 20 minut po travi. Bil sem malo prepozen in je bila trava po večini že obsijana s soncem in se je že segrela. Kar je bilo pa v senci, pa je bila kar mrzla in to sem si želel. Ker je tisti kos trave v senci bil dolg le slabih 100 metrov, sem zadevo popestril tako, da sem v eno stran tekel naprej, v drugo pa nazaj (rikverc). In ugotovil da je vzvratno dobra ideja, ker tečem ves čas bos po prstih. Čisto nova dimenzija.

Vsem priporočam jutranji tek v rosi. Od kraja malo bolijo noge, no kar fajn bolijo, ampak se unese in to je naložba v zdravje. Po dvajsetih minutah bosega teka sem si v izviru v zelo mrzli vodi umil noge, nadel copate in še tri kilometre do doma.

Če kdo kaj teče bos naj malo poroča, Uživajte.
Uporabniški avatar
 Rollback
z Izyjem že nekaj časa prakticirava bosi tek; res je, da ne več kot 1x na teden ali 14 dni, ker ni cajta :roll: :wink:

zaenkrat predvsem na asfaltnih površinah, deloma tudi na makadamu in gozdnih poteh, na travi zelo malo...

zadnji podvig je mali maraton v Dublinu prejšnji vikend...dokaj brez težav, zelo se pozna temperatura in vlažnost asfalta (mrzel in moker je masakr :shock: )...

upam, da se ne bo preveč ohladilo, kakšen tek bi letos še spravu skup :arrow:
 klopotec
Preteči 21km bos po asfaltu se mi zdi pravi podvig. Jaz bos tečem samo po travi, danes pa sem poskusil malo asfalt in se mi je zdelo da me nekdo s kladivom po gležnjih. Niso navajeni. Ne vem, moje kosti so prestere da bi sedaj poskušal na asfaltu.
In kako si hiter bos v primerjavi s copati? To me zanima čisto tako, kwer meni hitrost ni prioriteta. Bosi tek me zanima predvsem zaradi masiranja akopresurnih točk na podplatih in zaradi utrjevanja na mokri mrzli travi.
Uporabniški avatar
 Rollback
zanimivo je to, da pravzaprav ne izgubiš veliko hitrosti, morda 10% (če je zelo slaba podlaga do 20%)..npr. v Celovcu sva mali maraton odtekla v 1:52, s tem, da sem šel jaz na polno (če bi tekel s copati ne bi šel bolje od 1:45), Izy je imel še nekaj rezerve... :arrow:

prav tako najbolj ne trpijo podplati (kot sem si prej mislil), pač pa mišice, ki jih v blaženih copatah ne uporabljaš (predvsem meča, tudi gležnji)...

Meni je bosi tek zelo preprost način za preskušanje novih tekaških doživetij, izogibanje žuljem, krepitev mišičnih skupin, naravno blaženje in izogibanje poškodbam, predvsem kolen in kolkov :idea: zanimivo, akupunkturne točke, ki si jih omenil, znalo bi se popraviti tudi splošno počutje :wink:
Uporabniški avatar
 miro
Tudi danes je eden pretekel bos celo progo na dvorskem teku, vsaka mu čast , kapo dol!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Rollback
vencelj napisal/-a:Koliko je pa v Sloveniji "bosih" tekaških prireditev? Jaz vem za tek na Lubnik, ali kdo pozna še katerega? :? :D :?:

2. Nočna 10ka, 2008, bo imela tudi boso kategorijo, kar je po mojih podatkih prvi cestni tek, ki bo predstavil to disciplino...

drugače pa je letošnji Lubnik odpadel; po besedah organizatorja zaradi preveč blatne proge :? škoda, proga je lepa

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA