Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 BoF
tek_v_snegu napisal/-a:...da bi uspela tako širokopotezna podpora kot si jo lahko privošči Mravlje... smrtnikov brez velike konfort podpore...

Prvo in osnovno: nekatere stvari se lahko improvizirajo, nekaterih pa se je potrebno lotiti profesionalno in z ljudmi, ki obvladajo dele posla, ki mora biti na taki preizkušnji opravljen. Primer ti dam recimo iz drugega športa: kolesarstva: Jure Robič je tisti, ki je premagoval vse na RAAM-u. Zakaj. Ker je bil on Jure Robič in ima okoli sebe ljudi, ki obvladajo sdel posla, ki mora biti opravljen, drugače je lahko tudi mrtev. Ponavljam: mrtev. Kako to vem? preprosto, bil sem zraven. Pri Mravljetu je enako: ne bo se lotil stvari, ki jih ne more speljati, oziroma nima okoli sebe ljudi, ki jim lahko zaupa, oziroma oni zaupajo njemu. Stvar je preprosta: Mravlje bi lahko imel okoli sebe petdeset tekaških trenerjev, ki pa bi bili brwz haska,, če jim ne bi verjel in oni vanj. Zatorej je govoriti o konfort podpori popolna neumnost, ker je to na taki preizkušnji potreba. Dragi moj, ne moreš opraviti nekaj tako velikega, brez tega, da bi nekdo pazil nate. Ker si sam v tem stanju in situaciji, da tega ne zmoreš. To ni konfort podpora, to je potreba in nuja, če hočeš preživeti preizkušnjo, ki je smrtno nevarna. Brez heca.
Toni je car, ki si he upal na to, po drugi strani pa zanesenjak, ki si lahko nakoplje veliko težav. Kdo hudirja bi pazil nanj, če bi si kaj poškodoval. Organiizstor? Malo morgen! Kdo drug? Kdo pa, dragi moji. Nak, to je to, kar bi vam želel povedati: ne moreš se obnašati na takih stvareh kot da je to tek okoli Brda. Ker to ni.
Po0leg tega je bil Toni pri Dušanu, imel je informacije o teku, pomoč spremljevalnega moštva pa je imel Dušan tam, kjer vsi ostali. Dušan Mravlje, Jannis Kuros, Toni, Jaka s Šmartnega ali kdo drug, stvar je preprosta: kdor stopi na start in ne vidi cilja, pa naj ne grem na pot.
Pa brez zamere!
Uporabniški avatar
 IronR
Ej....glede na to, da imam sam kar nekaj izkušenj iz vzdržjivostnega športa bi te prosil, da ne primerjaš Mravljetovega Sparthatlona z Juretovim Ramom.... zadevi sta popolnoma nepremerljivi z fizičnega vidika....

Ram velja za daleč najtežjo športno prizkušnjo, ki traja vsaj 8 dni, medtem ko lahko ta tek odtečeš v cca +20 h....

Vsa stvar je v glavi....Seveda za Ram rabiš okoli sebe odlično ekipo....za ta tek pa je bolj tako....če ga želiš samo preteči in si fizično ter v glavi dobro pripravljen, gre tudi brez spremljevalcev....zagotovo.

pa brez zamere, samo treba je biti realen....

L.p

BoF napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a:...da bi uspela tako širokopotezna podpora kot si jo lahko privošči Mravlje... smrtnikov brez velike konfort podpore...

Prvo in osnovno: nekatere stvari se lahko improvizirajo, nekaterih pa se je potrebno lotiti profesionalno in z ljudmi, ki obvladajo dele posla, ki mora biti na taki preizkušnji opravljen. Primer ti dam recimo iz drugega športa: kolesarstva: Jure Robič je tisti, ki je premagoval vse na RAAM-u. Zakaj. Ker je bil on Jure Robič in ima okoli sebe ljudi, ki obvladajo sdel posla, ki mora biti opravljen, drugače je lahko tudi mrtev. Ponavljam: mrtev. Kako to vem? preprosto, bil sem zraven. Pri Mravljetu je enako: ne bo se lotil stvari, ki jih ne more speljati, oziroma nima okoli sebe ljudi, ki jim lahko zaupa, oziroma oni zaupajo njemu. Stvar je preprosta: Mravlje bi lahko imel okoli sebe petdeset tekaških trenerjev, ki pa bi bili brwz haska,, če jim ne bi verjel in oni vanj. Zatorej je govoriti o konfort podpori popolna neumnost, ker je to na taki preizkušnji potreba. Dragi moj, ne moreš opraviti nekaj tako velikega, brez tega, da bi nekdo pazil nate. Ker si sam v tem stanju in situaciji, da tega ne zmoreš. To ni konfort podpora, to je potreba in nuja, če hočeš preživeti preizkušnjo, ki je smrtno nevarna. Brez heca.
Toni je car, ki si he upal na to, po drugi strani pa zanesenjak, ki si lahko nakoplje veliko težav. Kdo hudirja bi pazil nanj, če bi si kaj poškodoval. Organiizstor? Malo morgen! Kdo drug? Kdo pa, dragi moji. Nak, to je to, kar bi vam želel povedati: ne moreš se obnašati na takih stvareh kot da je to tek okoli Brda. Ker to ni.
Po0leg tega je bil Toni pri Dušanu, imel je informacije o teku, pomoč spremljevalnega moštva pa je imel Dušan tam, kjer vsi ostali. Dušan Mravlje, Jannis Kuros, Toni, Jaka s Šmartnega ali kdo drug, stvar je preprosta: kdor stopi na start in ne vidi cilja, pa naj ne grem na pot.
Pa brez zamere!
Uporabniški avatar
 BoF
vencelj napisal/-a:Nekdo je nekomu stopil na rep

Ne, ne, sploh ne. Mi je pa dobro, če se gremo, da odigramo fer in v zdravi debati. Sam na tak tek je utopija. Bili so Japonci s skupino fizioterapevtov, in zdravnikom, bili so Američani vsak zase, a vsak s svojim moštvom, Špancu so podajali napitke med kontrolnimi točkami... Hočem povedat le nekaj: Špartatlon ni hec. Špartatlon je brutalna preizkušnja in na pogoje se moraš pripraviti. Vsem, ki bi se radi postavili s kontra argumenti, predlagam, da se naslednje leto odpravijo na tek Nemilia - Olimpia. Tako kot Špartatlon, sicer krajši za 65 km, ampak v kamenju in brezpotju. Za moje pojme brezveze, ker udeležencu ne zagotavljajo nobene varnosti. To pa je tisto, kar sem vam hotel povedati: udeleženec se mora počutiti varnega, potem lahko da od sebe vse, kar lahko in zmore.
Pa saj se razumemo, ane!
Uporabniški avatar
 BoF
IronR napisal/-a:Ej....glede na to, da imam sam kar nekaj izkušenj iz vzdržjivostnega športa bi te prosil, da ne primerjaš Mravljetovega Sparthatlona z Juretovim Ramom...

Če bi imel res take izkušnje, potem bi lahko kaj hitro ugotovil, kdo je bil v CREW na RAAM2004, še prej na Kraftwerk Trophy pa na 24h world cyclo record, in potem CREW na Koper- Ulcinj, pa TeuK, pa Badwater2006, pa Spartathlon2007...

Saj imaš izkušnje in internet, pa poglej in ugotovi, kdo je bil poleg in kdo je lahko kar presneto realen. Kdo je tisti, ki je ugotovil, da Michael Trevino goljufa, pa da je Jurko car na dveh kolesih in da je Mrowla nekaj povsem izvenserijskega, pa da isti CREW ne bo nikoli, pa čeprav so mu to ponujali in hoteli plačati oh in sploh, postal CREW pri Martinu Strelu...
Uporabniški avatar
 IronR
Eno je biti spremljevalec, drugo pa tekmovalec....

Končujem debato. Vse, kar sem želel povedati je to, da gre za dve nepremerljivi zadevi....Pravijo da je tek -kolo nekje v razmerju 1 proti 3-4 in če primerjaš to je kot 250-1000km. A Ram je dolgi blizu 6000 km....Rama se res ne, da premagati sam, brez odličnega spremljevalnega tima...Za Spartathlon pa vem, da se da.... Ram je edinstven. Eno je biti eno noč brez spanja....pa brez veze.....ti sam to dobro veš. Veliko bolje kot jaz. Vendar pač, ker si bil v obeh taborih ....

Brez zamere....zame je to konstruktivna debata. Seveda pa ne želim, da kdo dobi občutek, da podcenjujem Spartathlon...

l.p
 klopotec
IronR zakaj pa končuješ konstruktivno debato? Nisem dobil občutka da podcenjuješ Špartatlon. Rečte še kakšno o tem, meni se zdi zanimivo, čeprav nikoli ne bom v situaciji, da bi poskusil kaj tako ekstremnega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA