Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 vanja
Damijan in Miro, nekateri nočemo teči z uro! Jaz se potem preveč obremenjujem s časom. Ko pa je nimam, opazujem okolico, brezskrbno klepetam s sotekači,... Sicer z zajcem še nisem tekla, vsaj z uradnim ne. Brez ure sem vseeno vedno dosegla skoraj enak čas (v razponu 10. minut). Tokrat pa si želim za kako minutko izboljšati svoj čas... 8)
Tako, da je z mojega vidika prednost teka z zajcem ta, da se ne obremenjuješ s časom, pa vseeno dosežeš ciljni čas (če je realen). Pa še ves čas imaš nekoga za klepet :D

Ero, hvala in pohvala za trud!
Uporabniški avatar
 areh
vanja napisal/-a:..Pa še ves čas imaš nekoga za klepet :D

...

:lol: No jaz, ziher ne bom klepetal.
Ero kakšne table so to
:arrow: na startu so postavljeni ob tablah za bokse (mislim, da bo nekaj takega)

lpA
:?: :?:
Uporabniški avatar
 miro
Vanja,tudi jaz še nisem nikoli tekel z zajcem, bi pa lahko poiskusil teči z znancem, ki ga ne bi jemal ,kot zajca, in tudi ne bi bilo zamere, če ne bi več mogel držati njegovega tempa.
Drugače pa se tudi jaz že dolgo ne obremenjujem več s časom.
Mogoče bomo, pa skupaj tekli.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 vencelj
Zajec je lahko OK zadeva, da lahko odtečeš nek določen rezultat, ne da bi se sam moral kaj obremnjevati s tem, vendar potem ne veš, če si morda sposoben tudi bolje. Če se "priklopiš" na prehitrega, pa lahko v drugem delu plačaš davek in nazadnje tečeš še slabše.
Odloči se pravilno :? :!: :?:
Uporabniški avatar
 areh
vencelj napisal/-a:Zajec je lahko OK zadeva, da lahko odtečeš nek določen rezultat, ne da bi se sam moral kaj obremnjevati s tem, vendar potem ne veš, če si morda sposoben tudi bolje. Če se "priklopiš" na prehitrega, pa lahko v drugem delu plačaš davek in nazadnje tečeš še slabše.

To je pravi odgovor! Sedaj sem še bolj neodločen. :lol:
lpA
Uporabniški avatar
 vanja
@vencelj, če greš na svoj 10., 20. maraton, kar dobro veš, koliko zmoreš... Je pa res, da moraš, tudi če tečeš z zajcem, poslušat samega sebe - in zajca prehiteti ali pa spustiti naprej, če je potrebno.

@miro, z veseljem bi tekla s teboj! Če mi ne boš spet ušel naprej... (Črna gora press :D :oops: )
Uporabniški avatar
 IronR
Areh....

Glede na to, da greš teči 21 km ti predlagam, da se ne obremenjuješ z zajci temveč tečeš svoj tempo. Po msu-ju. Tudi če malo crkneš proti koncu se to ne bo veliko poznalo na času, povsem drugačna zgodba pa je na maratonu. Tam vsako sekundo, ki jo greš prehitro "krvavo"plačaš na koncu.

p.s

jaz bom zadnjo soboto pred maratonom tekel na atletskem stadionu 12 km tek v tempu, ki ga mislim teči na maratonu....tako bom določil svoj ciljni tempo. Če želiš lahko prideš ob 10h na atletski stadion in odtečeš cca 7-10 km v tempu, ki ga boš tekel naslednjo nedeljo v LJ....
Uporabniški avatar
 areh
To je 20.10. Ne vem, še nisem tekal po štadionu... Mogoče pa pridem po kaki nasvet.
Samo jaz ponavadi tečem teke do 12 km hitreje, kot tek na 21, tako da ne vem kako bi določil tekmovalni tempo na 21km na podlagi 12 km teka. :?:
lpA
Bom videl kako bo s temi zajci, itak bom čist zmeden med tem vsem folkom...
 gs1422
Iverson, koliko si splaniral malega? Če napadaš okrog 1h 40 min, bi prvi krog lovil tebe. :lol:
Uporabniški avatar
 IronR
areh napisal/-a:To je 20.10. Ne vem, še nisem tekal po štadionu... Mogoče pa pridem po kaki nasvet.
Samo jaz ponavadi tečem teke do 12 km hitreje, kot tek na 21, tako da ne vem kako bi določil tekmovalni tempo na 21km na podlagi 12 km teka. :?:
lpA
Bom videl kako bo s temi zajci, itak bom čist zmeden med tem vsem folkom...

Med tempom na 12 km in 21 km je lahko razlike kakih 5-10 sekund/km. Tečeš po pulzu.....In če si sposoben držati pulz cca 170- 12 km potem boš zagotovo držal pulz 167 21 km....

Tako nekako....

Moj tempo tek na 12 km.... pri pulzu 165-170 mi bo povedal kakšna bo moja ciljna hitrost na maratonu.

L.p
Uporabniški avatar
 iverson
gs1422 napisal/-a:Iverson, koliko si splaniral malega? Če napadaš okrog 1h 40 min, bi prvi krog lovil tebe. :lol:

Napadam čas, okoli 1h 40 min, tako da meni je prav. Še bolj točno povem drugi teden, ko grem še na en daljši tek. Trenutno me vleče v smeri gorskih tekov. Tako da grem ta vikend na šmarno goro, ter tako odpade malo daljši tek ta teden.
Uporabniški avatar
 sinisini
Tako zelo premlevam vašo diskusijo o zajcih.....pa kljub temu ne vem kaj bom storil ker je to moj prvi pravi maraton.....sem pa tekel Sežano 1.36.....Radence 1.33....in to brez kakršnihkoli problemov.....za 42....to pa bo prava neznanka :laola mislim da se bom postavil ob bok Erotu,če ga bom našel....pol pa kar bo pač bo :D :D :D :D :D :D :D

TEK JE EN SAM VELIK UŽITEK :lauf:
Uporabniški avatar
 Vreme
Iz revije Polet citiram:
Zagotovljeni bdo najmajn trije vidno označeni tekači, ki bodo maraton tekli v enakomernem tempu in bodo na cilju v času 2:50-3:10, 3:30-3:50 in 4:10-4:30. Startali bodo ob oznakah pričakovanih časov.
Uporabniški avatar
 vencelj
areh napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Zajec je lahko OK zadeva, da lahko odtečeš nek določen rezultat, ne da bi se sam moral kaj obremnjevati s tem, vendar potem ne veš, če si morda sposoben tudi bolje. Če se "priklopiš" na prehitrega, pa lahko v drugem delu plačaš davek in nazadnje tečeš še slabše.

To je pravi odgovor! Sedaj sem še bolj neodločen. :lol:
lpA

Areh, oprosti, če sem te zmedel, fora je pa v tem, da bo to tudi moj prvi maraton in pravzaprav le naglas razmišljam o zadevi, glede katere sem tudi sam neodločen in verjetno tudi 28. oktobra ob 9:30 še ne bom točno vedel, kaj bom storil ob 10:00.
Ampak to razmišljanje že malo kaže na obremenjevanje z rezultatom, maraton pa je lahko tako nepredvidljiv, da bi bilo bolje iti na progo s preprostim ciljem, preteči maraton.
Mi je pa nekdo pred kratkim v debati povedal, da je svoj najboljši maraton odtekel prvič- sproščeno, brez ure.
LP, Vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA