Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Radolca napisal/-a:vex, nič se ne boj. počasi se daleč pride,
potrebno je samo vztrajati. Jaz sem kot otrok najbolj sovražil tek, ker sem bil malo preobilen in nikoli dober v teku. resno sem začel s tekom pri 25-ih. Sedaj jih imam 10 več in prav uživam v teku. :laola :pivo: :pivo: :pivo:

ane, kako nas leta "obrnejo"? :P sploh pa ta naša 35-ta.... človek začne malo drugače razmišljati, se zavedati, da je treba kaj narediti zase....
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
po štirih mesecih odkar tekam, sem se 2x lotila 10-ih kilometrov. prvič sem se precej namučila (ampak sem trmasta), tekla eno uro in 15 min. drugič sem tekla točno eno uro :clap: in je zame osebno to zelo dobro. mi je dalo nov zagon :D

tako, najprej se vidimo (beri prehitimo) v soboto na Teku za upanje (grem na 8 km), seveda sledi Ljubljanska 10-ka.

pridni bodite, pa radi se imejte :heart
Uporabniški avatar
 Jusuf
Hoj!
karma napisal/-a:...snip, snip,.....Lahko se dovorimo pa se dobimo vsi skupaj, ker vem kako je če si prvič (zato jaz lani nisem šla na LM 10 KM)ker me je bilo straaaaah.

8) :) Torej, ne pozabite, da vsako leto na progi LM kakšnega tekača ali tekačico požrejo divje zveri, ki jih v ta nemen pripeljejo iz živalskega vrta. :) Ne? Eh, ne, pač pa nas tam mimo peljejo, da si živali lahko mirno izberejo svoj plen. ;) Še posebej imajo rade vonj po svežem tekaču (tekačici), ki se je prvič podal na progo. :) Ne? No, kakor koli že, strah tudi letos ni odveč. :) (odznotrajjevotelodzunajgapanični PRESS) :P

lp, Jusuf

p.s.: Saj smo se samo hecali.
Uporabniški avatar
 Radolca
[quote="metkamarjetka"]po štirih mesecih odkar tekam, sem se 2x lotila 10-ih kilometrov. prvič sem se precej namučila (ampak sem trmasta), tekla eno uro in 15 min. drugič sem tekla točno eno uro :clap: in je zame osebno to zelo dobro. mi je dalo nov zagon :D

Metka, kr tako naprej :clap:
Starejši smo, več pogruntamo kaj je dobro za nas. oziroma sam vidiš, kaj vse zmoreš, samo če si dovolj trmast in se ne vdaš! :juhuhu:
Uporabniški avatar
 COFY
Pozdravljeni vsi tekači in tekačice!
Tole je moje prvo javljanje na forum v prepričanju da bom tudi sam začel s tekom (da ne bom samo pisal).
Pred tednom sem bil izvan da bi se udeležil sindikalne nogometne tekme, iziv sem sprejel in se odpravil na PST, kjer sicer sprehajam mojga psa, da bi mal sprobal kako je kaj z mojo kondicijo. Morem rečt da sem bil pozitivno presenečen nad tem , da sem se zalotu pri misli, da bi tud sam tko teku kot številni tekači na PST-ju in tko sem tuki , popolnoma neizkušen pri svojih 48, vendar z močno voljo. Dobrodošel mi bo vsak nasvet o načinu ali sistemu kako začeti. :oops: :lol:

Hvala za vsako pomoč :wink: :D
Uporabniški avatar
 Radolca
pozdravljen med nami tekači!
pomembno je da veš., de tečeš zase in z užitkom!
če si opazil, da imaš kondicijo in ti tek "ni tuj", potem bi jaz na tvojem mestu zače s teki na krajše razdalje, kot je na primer 5 kilometrov. seveda ne ravno vsak dan (velja nenapisono pravilo: uspeh=trening+počitek) in ne vsak tek po isti progi, ker se počasi "nažreš" okolice okoli sebe. odvisno je tudi, ali ti ustreza dolg tek ali si le tekač na krajše razdalje. ko ugotoviš, da 5 kilometrov že z lahkoto in relativno hitro pretečeš, povečaj razdaljo. ma primer vsak naslednji teden si podaljšaj pretečeno razdaljo za 500 metrov.
za napredovanje v teku je pa potrebna volja in seveda veselje do teka:
PS: na moj prvi ljubljanski polmaraton (2002) sem šel potem, ko sem pred tem pretekal razdalje samo po pet kilometrov, zato sem bil v cilju precej precej utrujen. :pivo:
Uporabniški avatar
 COFY
Radolca , hvala za lepe želje, ampak mislm da nisem dobr napisou, ker z mojo kondicijo je tko da sem ta teden, tekel rečmo po 600 m in vmes imel pavzo ( vmes mal psa zabaval) pa spet 600m in tko to trikrat, kar znese rečmo 1800 sam sem pa pretiraval v tempu in v tem da sem tekel štir dni zapored in imel kr muskelfiber. zdej že drugi dan počivam in verjeten grem dans v TŠ ene superge in štumfe kupt. Tko upam da sem zdej mal bol razložu kako je z mano.

hvala vseeno za nasvet :wink:
Uporabniški avatar
 andreya
Cofy, pozdravljen. :P Fajn odločitev. :arrow: Glede na to, kar si napisal, pazi, da ne boš pretiraval na začetku. Da si ne narediš več škode kot koristi. Pa upoštevaj, da je počitek prav tako pomemben kot trening. Malo poročaj, kako ti gre. Jaz bi na tvojem mestu na začetku menjala hojo in tek. Npr. začnes s 3 km (na začetku več hodiš, pa manj tečeš, pol pa vsakič malo več teka). Ko uspeš preteč 3 km, pa npr. vsak mesec podaljšaš za 1 km. Tako sem jaz začela letos. Pa mislim, da 3x na teden bo na začetku dovolj.
Uporabniški avatar
 Miha65
Radolca napisal/-a:TAKO SE GOVORI IN RAZMIŠLJA, V CILJU SMO VSI ZMAGOVALCI, ENI VELIKI ENI PA MALO MANJŠI!!!! :clap:

...to mislis glede na telesno tezo :?: ...potem sem jaz veliki zmagovalec :lol: (bolj z zadnjega konca tabele...) :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Radolca
aha cofy, v tem grmu sloni zajec.
pol pa ke počasi začet, tko kot je napisala andreya. patudi pri nakupu superg bodi previden. najbolje bi bilo, da vzameš s seboj kakšnega izkušenega tekača. jaz sem do lani na vsak tek odšel s kakršnimikoli supergami. oziroma kupil sem take, ki so se mi zdele v redu. lani sem pa šel v soboto po številko za LJ maraton in si mal ogledoval kaj kdo ponuja. ni hudič da me ne bi prepričal mojster iz muzuna, da kupim wave rider. in glej ga zlomka: naslednji dan sem šel v njih pretečt 21 kilometrov in sem se neverjetno lepo počutil v njih. pa še tole: številka superg naj bo cca 1 številko večja, kot imaš št. čevljev. noga se ti med daljšim tekom razširi in boš hitro dobil žulj, če nimaš dovolj velikih superg.
Zdaj pa kar veselo na trning in začni s počasnim tempom na krajše rezdalje. recimo zastavi z enim kilometrom počasi in boš sam ugotovil kako hitro oziroma s kakšnim naporom ga lahko premagaš. :laola
Uporabniški avatar
 Radolca
miha, glede izgube telesne teže smo tudi vsi veliki zmagovalci, če si to mislu.
ampak pol pir še toliko bolj paše :toast:
Uporabniški avatar
 COFY
Andreya hvala za napotke, bom pa prvo probal tečt 2km s kombinacijo hoje . :roll: :?: pol bom pa vidu kako . Bom pa tud javu kako mi kej gre.

Radolca sem tut jest kupu Mizuno model pa je Wave Azuro, sva s prodajalcem (pr TS Čopova) rekla za štart tele pol bova pa vidla kaj se bo pokazal.
Hvala za trud obema , Čao.

Zanima me še kaj naj oblečem za jesen in zimo , pa kje je kej ugodnga :D :roll:
Uporabniški avatar
 Radolca
Cofy, kar se pa tiče obleke za tek, pa jaz nisem ravno izbirčen. Pomladi sem pa doživel eno izkušnjo: Grem v Hervisa in kupim "kao švic majco" za 10 eurov. Majica je taka, da potem, ko se napolni s potom, postane samo težja in nič drugega.
Drugače pa kot berem, ja najboljša tkanina za tek najlon.
Zdaj pa kar resno začni trenirati.
Pa udeleži se Ljubljanske desetke, če ti ne bo prehudo.
Gremo pol saj na en pir skupej :piti:
Uporabniški avatar
 andreya
Radolca, a se ti ne zdi, da bi bila tale ljubljanska desetka malo prehuda. Za drugo leto nič ne rečem, seveda, ampak letos???
Uporabniški avatar
 Radolca
andreya, prav imaš. s tem sem samo malo olja na ogenj prilil.
no cofy, odvisno kaj imaš za sabo. če si kdaj kakšen šport gojil, potem ti tek ne sme delat problemov, problemi bodo nastali kar se kondicije oz. vzdržljivosti tiče. 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA