Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 vanja
Z* napisal/-a:Vanja je verjetno že vse prelezla, ko je bolj vertikalna persona :wink:

Žal se tam okoli še nisem potikala :oops: Ni lepo, da svojih koncev ne poznam bolje... No, Libeliče pa bi sigurno vedno našla :D

Zvone, upam, da ne bomo spet ostali samo pri besedah...

LP vsem!
Uporabniški avatar
 Z*

Seveda bova izpeljali, samo eno fajn polno luno morava najti, da nama bo dan delala :idea: , recimo enkrat maja ali junija ali julija 8) - besede pa tudi morajo biti, a ne ... :lol:
vanja napisal/-a:
Z* napisal/-a:Vanja je verjetno že vse prelezla, ko je bolj vertikalna persona :wink:

Žal se tam okoli še nisem potikala :oops: Ni lepo, da svojih koncev ne poznam bolje... No, Libeliče pa bi sigurno vedno našla :D

LP vsem!

Pozdravljene Vanja in Z*!

Če že tako vztrajno "omenjate Libelieče", ne morem mimo ugotovitev,
"da vam je vodnik res potreben" (ni šans da pridete v Libeliče).

Torej, "najdite si vodnika".

Žal, bom spet ostal le na besedah: trenutno sem OUT (že od maja-poškodba), tako davam ne morem obljubiti "vodenje".

Bom pa probal še letos opraviti K-24.

O tem bom vas "pravočasno" obvestil ( okvirni termin - 31.10 4.11.).

Torej z mano ali brez- pogumno po poteh k-24.

Lep pozdrav iz Maribora ! Zvone
Uporabniški avatar
 vanja
Z* - polna luna v maju ali juniju je tudi meni dober termin! Sva kar zmenjeni! Se že veselim! :D

Zvone, dobro vem, da so Libeliče kar odmaknjene od trase K-24. Sem se samo hecala, sploh odkar živim daleč proč, se mi kar milo stori, ko jih kdo omeni... :oops: Tudi vse vrhove, vključene v K-24 dobro poznam, sem jih kar nekajkrat prehodila. Vse skupaj povezati pa si brez poznavalca ne bi upala...
Konec oktobra in začetek novembra zame žal odpade - je odlična priložnost izkoristiti praznike za krajši plezalni dopust 8)

No, sej pravim, trenirajmo do pomladi, potem pa v akcijo!

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 Z*
Če že tako vztrajno "omenjate Libelieče", ne morem mimo ugotovitev, "da vam je vodnik res potreben" (ni šans da pridete v Libeliče).

Zvone, to je bil hec :bum:, ker je Vanja doma iz Libelič, čista Korošica torej, še malo pa bi bila skoraj Avstrijka - a so dedje poskrbeli ...:wink:
Konec oktobra in začetek novembra zame žal odpade - je odlična priložnost izkoristiti praznike za krajši plezalni dopust .

V tem času te tudi vabila ne bi - takrat smo vendar v Pakli. :!: :D
Uporabniški avatar
 vanja
He, he, he, Z* - odlično me poznaš! :D :D :D
Uporabniški avatar
 zvone
L
Z* napisal/-a:
Če že tako vztrajno "omenjate Libelieče", ne morem mimo ugotovitev, "da vam je vodnik res potreben" (ni šans da pridete v Libeliče).

Zvone, to je bil hec :bum:, ker je Vanja doma iz Libelič, čista Korošica torej, še malo pa bi bila skoraj Avstrijka - a so dedje poskrbeli ...:wink:
Konec oktobra in začetek novembra zame žal odpade - je odlična priložnost izkoristiti praznike za krajši plezalni dopust .

V tem času te tudi vabila ne bi - takrat smo vendar v Pakli. :!: :D

Pozdravljene vanja in Z*!

Kaj naj rečem drugega kot : nasvidenje v maju in lep dopust v "Pakli"!

Lep pozdrav iz sončnega MB! Zvone
 Simona T
Ja, ja Z*, smo bili priča, da treniraš in pregleduješ teren tam v tistem koncu :) .
Je pa tako, kadarkoli se bosta-e odločili za to turo bo super, ker je ob vsakem letnem času vse skupaj eno krasno doživetje. :juhuhu:
Tura sicer je zahtevna, pa vendar, kolikor vaju poznam, ne bi smeli imeti večjih težav.

Pri meni je minilo ravno eno leto, pa imam kar malo skominov.

Jan-jan tebi pa iskrene čestitke za doseženo. :clap:
Samo življenje naj ti nakloni še veliko trenutkov v katerih boš užival.

Lp
Simona
Uporabniški avatar
 športnik
Ali so kateri odseki na turi še posebej problematični? Če so, kateri so to? :)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Niti ne...
Pot je zelo dobro markirana.

REcimo da greva sedaj eno besedno simulacijo narediti.
Recimo da štartava zveèer ob 17h in greva v smeri Uršlje iz Èrne - sedaj to pomeni štart v temi

1. Èrna - ŽErjav in vstop proti Naravsakim ledinam

cca. 6 km asfalta in se kaksne 2 do 3 km makadama potem pa markacija po gozdu. Markacija gre do koèe in je solidna. Pot se vrti po gozdu polagom vzpenja.

2. Naravske Ledine - vrh Uršlje
Markirano , poleg tega ti svetijo luèi od oddajnika daleè naokoli.

3. Vrh Uršlje - spust proti Koèi na Slemenu

Ta spust je rahl neugoden ker se zatikaš ob kamenje ( morda èe greš obratno ampak te so druge finte ) in skale ...malo teèno ampak ker si še spoèit ni krize.

Potem prideš na makadamsko cesto in prideš na Sleme nad Šoštanjem in koèa ki je ob tej uri ponavadi že zaprta. To je tudi odlièna kolesarska toèka povezava Šoštanj - Èrna...oz. velenje - Mežiška dolina.

Zelo dobr markirano.

Od koèe na Slemenu te markacija vodi preko Kramarice proti koèi na Smrekovcu. Kramarica je takšno sedlo s spomenikom partiznaskin in križem tudi kolesarsko križišèe za pot proti Logarski dolini oz. Solèavi oz. panoramski cesti - Pavlièevo sedlo ( preko Ježevega in doline Bistre ).

Pri Kramarici se lahko odloèiš ali greš po cesti do doma na Smrekovcu ali po markaciji ( v tem trenutku je noc ). Mislim da ni velke razlike. Po cesti lahko teèeš, po markaciji pa je sicer bližje ampak je tu pa tam nerodno ker je pot preprežena z debli in vejami.

Od doma na Smrekovcu sledi najlepsi del poti ki ga sploh priporocam ponoci. To je travnato podroèje Smrekovca. To sicer ob tem èasu pomeni da bos cisto moker od se visoke trave in rose ampak vseeno. Odprto nebo in travnata podroèja in vzponi in spusti ter izmenjava gozda in pašnikov èe je polna luna je to pravi èustveni orgazem... Svetujem da si kdaj izbereš samo noèno turo èez Smrekovec recimo od Raven do Èrne preko Smrekovca in koèe pod Raduho.

Zjutraj nekako prideš na drugo stran Smrekovca in si pod Raduho...Na Smrekovcu je dovolj vode, pot je dobro markirana , zgodi se lahko da kje zaides ce nisi ponoci zbran sicer pa ce se drzis uhojene poti nmas kaj ...

Ko si na Koroški strani Raduhe - koèa je verjetno še zaprta te bo ob vzponnu na Raduho verjetno dobila zora ob tem èasu in mešanje neba in sonca...se povzpneš na vrh Raduhe in potem spustiš proti Grohotu.
Èe je že svetlo lahko greš po plezalni poti èe pa je tema ne vem si lahko tudi izbereš plezalno pot oz. pardon zavarovano ( zajle ) ampak v temi jaz rajsi grem preko Durc. Na Grohotu je verjetno ob tem èasu koèa že odprta. Potem po zajtrku lahko teèeš od Grohota mimo kmetije proti Zgornjem Slemenu oz. križišèu panoramske ceste in ceste iz Èrne ter poti na Olševo. Tukaj zaèneš vzpon na Olševo iz Koroške smeri... Pot je dobro markrirana in prides na vzhodnem robu planote gor in potem se kot po tepihu sprehajas po celi planoti. Greš mimo odcepa za Peco dalje proti vrhu na Govco. Potem se iz Govce iz vrha Olševe vraèaš nazaj na odcep za PEco. Zgoraj je najprej malo peskovito ...tako da ker K24 veèin jih hodi s teniskami odvisno kateir èas paè tu zna drseti. Tukaj je tudi ta spust velja biti previden zaradi tenisk ker je še vse mastno po skalah ki so med travo...JE pa v tem èasu morda še kaj brusnic bilo za najti...Jaz sem jih vèasih se v spetembru vohljal...Ta spusti te pripelje do pasnikov pri Forstnerici eden najlepsih predelov. Tukaj moras biti previden in dobro gledati za markacijami...sploh pozimi se znajo poksriti...in potem ga po gozdu po ozki stezti ki te nazadnje pripelje do makadam gozdne ceste pripelje do velike kmetije pod mejnim prehodom Luže. Tukaj se spoèiješ
( dobil boš samo pivo ali cocto heheh ) in napadeš vrh Pece iz zahodne strani. To pomeni da prideš na vrh in potem se poèasi dviguješ po jedru Pece najprej na Koneènikov vrh potem Knipsovo sedlo in nazadnje napadeš še Kordeževe glave. Iz Kordeževe glave se spustiš ali po zavarovani poti ( niè kaj ne pridobis ) ali pa po navadni poti polni kamenja do doma pod Peco. Peca zna biti problematièna v jeseni èe jo delaš v obratni smeri...megla in vlažne skale ponoèi znajo biti teène zato tukaj previdnost ni odveè. Sploh ker je obutev verjetno bolj tekaška.

Od doma pod PEco imaš potem lepo markacijo po gozdu do doline n potem zopet cca. 6 km asfalta ( tisti ki ste oz. smo tekali maraton Kralja Matjaža v starih dobrih èasih iz Luž dol verjetno pomnimo špritn iz Luž in potem kako so se nam noge tukaj zacementirale ko se je spust prenesel v ravnico ) do Èrne.

Lahko greš obratno pot. Jaz osebno imam rajši vrh PEce nazadnje ker mi paše da me tisti glavni ruker zbudi ko sem že zaspal. Sploh sedaj jeseni se mi zdi da je boljše da delam Peco podnevi. Namreè tako raèunam da sem do 17h v Èrni.

No v oktobru tudi jaz mislim delati K24 in ce bos rabil kaj druzbe
( kot izkusenemu hrobvcu vem da si samostojen ampak vseeno ) se lahko dogovorimo. Jaz ponavadi najrajsi delam tako da krenem v petek med 17 in 18 uro v smeri Žerjava in Naravskih tako da imam Smrekovec ponoèi.
Sploh èe je polna luna je ta smer zelo hvaležna.

Drugaèe pa direkten odgovor na tvoje vprašanje...v naèelu so vse markacije prepoznavne ampak vèasih se ti lahko kaj izgubi...Na Peci èe si ponoèi zna biti problematièno. Ampak zato je boljse manj hiteti pa potegniti recimo cez Smrekovec ali pa na asfaltu ...Ampak z zmerno hitrim tempom in tekom po cestah se da lepo udobno priti skozi.
Uporabniški avatar
 jan_jan
miroR napisal/-a:Čestitke Janiju za 10 - tič na K - 24 :cast1: in vsem ostalim članom :clap: .

:lauf:

Simona T napisal/-a:
Jan-jan tebi pa iskrene čestitke za doseženo. :clap:
Samo življenje naj ti nakloni še veliko trenutkov v katerih boš užival.

Lp
Simona

Še enkrat hvala za čestitke. V teh desetih ponovitvah je bilo res veliko lepih doživetij, zato vabim tudi tiste, ki se še odločate (Vencelj, Marjan,...), da se pridružite Snežnemu oziroma Zvonetu, ki imata še letos namen čez to prelepo pot. :D
Kar je napisal Snežni tekač drži, nočna orientacija na poti je v jesenskem času problematična, saj je odpadlo listje prekrilo stezo; tudi preko večjih travnikov in pašnikov zna biti zoprno, če ne poznamo smeri, kjer pot preide ponovno v gozd. Kdor se odpravlja prvič, mu avanturo brez vodnika odsvetujem. :nono:
LP jan_jan
Uporabniški avatar
 športnik
Mislim, da je snežni tekač za nekatere prehiter! :wink: Nekateri nimamo prave kilometrine letos. :oops:

Morda bi bilo z moje strani bolj pametno, da prej opravim kak nočni pohod (Dražgoše ali kaj podobnega) preden se te zadeve lotim. Potem spomladi pa navalim pa na K24.
Uporabniški avatar
 vencelj
Morda bi bilo z moje strani bolj pametno, da prej opravim kak nočni pohod (Dražgoše ali kaj podobnega) preden se te zadeve lotim. Potem spomladi pa navalim pa na K24.[/quote]
Z nočnimi pohodi tudi jaz nimam izkušenj. Zadnjič, ko sem tiste tri kerlce spremljal v četrtem krogu GM4O, je bilo do Koble temno, da smo imeli lučke, pa sem komaj čakal, da se bo dovolj zdanilo (posebno megla je bila moteča). Za celonočno hojo bom moral tudi to še malo "strenirat".
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
športnik napisal/-a:Mislim, da je snežni tekaè za nekatere prehiter! :wink: Nekateri nimamo prave kilometrine letos. :oops:

Morda bi bilo z moje strani bolj pametno, da prej opravim kak noèni pohod (Dražgoše ali kaj podobnega) preden se te zadeve lotim. Potem spomladi pa navalim pa na K24.

Ja to pa ni lepo Športnik da mi delas slabo reklamo za tekanje po snegu .
Mislim da sem med vsemi K24-ti eden najbolj konzervativnih in najbolj planinsko usmerjenih: oprema, pa nahrbtnik in dobro opremljen. Seveda pa je to drug izziv: preseci traso tudi s tezjim nahrbtnikom in brez spremljevalne avtomobilske podpore ( kar me pri K24 izrecno iritira in moti in moram priznati da iz dna dusa ne cenim tega kdor to pocne pri K24 ali precejih Pohorja - tudi sebe ko izkoristim tako moznost ).

Boljse si je za zadevo vzeti vec casa in postopoma in delati odsek po odsek in sestavljati kot pa se iti heroja rekorderja. Seveda to nima nobene zveze s tistimi ki so se izsolali v lastznih izkusnjah in se cutijo varni in so hitri na K24 trasi. Jan_Jan , Zvone in nekateri domacini vem da so zbrani na trasi tudi ko so razmere meglene, dezevne.

Vse nas pa se caka izziv Stoèko Janeza, K24 preseèi v zimskih razmerah.

Ja sicer za nocne pohode pa vabljen v Maribor. Pohorje cez noc in pozimi in sedaj v jeseni je krasno dozivetje , prava priprava ter tudi prijeten obcutek ko se zjutraj prikopas ob 7h. Bom Mariborcanom predlagal da letos uvedemo ligo preèenj èez Pohorje...nekaj takega kot imajo Varaždinci za zimske vzpone na Ivanjšèico. Kaj predlagal kar zaèel...
Heheh....Pridi ...Štajerski hribi niso tako nedolžni po zanimivosti in lepoti kot se zdi da zaradi nadmorske višine in široke odprtosti gozdov..
Uporabniški avatar
 INOT
Zadeva me že dolgo mika, ampak sam si zaradi nepoznavanja poti ne upam it na to zadevo. Če pa bo kdaj kakšen bolj počasen za to.... se priporočam :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA