Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Naj bo nagobčnik del obvezne opreme za kosmatince?

DA
15
39%
NE
21
55%
Mi je vseeno
2
5%
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Maša napisal/-a:O psih je bilo res že veliko povedanega, ti si pa odprl eno svežo temo, v kateri sprašuješ po mnenju, ali naj bi bil nagobènik del obvezne opreme za pse, torej kar za vse po vrsti. Itak, da je to traparija, sicer bi pa rekla samo še to, da si ne bi želela, da me naskoèi kak pasji hrust z nagobènikom, ker te lahko z nagobènikom ornk poškoduje. Imam raje, èe je pes na povodcu, ampak sej to smo že tolikokrat obdelali... Zato pa je, pomoje, tema postala malce komièna. Ne pa zato, ker bi si pljuvali v lastno skledo :roll:
Drugaèe pa, khm, tudi kak bik je že koga fental...

Se strinjam da je pes z nagobènikom nevarnejši.
Najprej ker ga že vnaprej s tem nedostojanstvenim dejanjem naredimo strašnejšega kot je in se ga mimoidoèi vnaprej oznaèi kot nevarnega.

Spomnim pa se nekaterih sotekaèev s katerimi sem tekel mimo psov. Vèasih je kateri od teh sotekaèev preuranjeno reagiral in sprožil neprièakovano reakcijo pri kužeku ( tudi kakšen veèji bernandinec ali
ovèar ).

Ko pa sem sam tekel mimo istega pa sem imel povsem cool mimohod èetudi s kakšnim lajanjem in poudarjanjem kaj je njegov prostor ampak pomembno je da mi ni bilo potrebno stresati slabe volje in pokvariti tekaškega fokusiranega razpoloženja.
 Anina
Če mene vprašate, so psi mnogo bolj ogoženi zaradi ljudi kot obratno. Sem tako jezna danes!!!! Včeraj sem tekla z obema labradorcema, samec je tekel pred menoj, samička (je stara šele 5 mesecev, majhna) pa ob meni. Oba na povodcu, da ne bo pomote. Noč nas je prehitela, tekli smo po cesti ob zadnjih hišah, kjer je omejitev še vedno 50 km/h. Pa nam pridrvi (90 km/h?!) naproti en majhen siv avto, pred mojimi očmi zbije mojo ljubo psičko, povodec mi je strgalo iz roke, psička je odletela v travo - hvala Bogu tisočkrat, da ji ni bilo nič!!! Samo rep je stiskala med noge, drugače pa je bila OK. Tudi danes je čisto v redu, vesela in igriva. AMPAK - tisti prekleti norec, butec, idiot... NI NITI USTAVIL!!! Niti ustavil!!! Kaj če bi namesto psa bil OTROK???!!! Ali pa jaz???!!! Tolk sem jezna, kaj brezbrižni lastniki psov (ok, tudi to je problem), mnogo večjo težavo predstavljajo BREZBRIŽNI VOZNIKI!!!

P.S. Jaz s psičko ob sebi ne zavzamem niti pol metra širine ceste, kaj šele 1 m, do katerega imajo pravico kolesarji. Oblečena sem bila v roza trenirko z odsevnimi črtami, voznik me ni videl (če me ni), ker je bil preveč zaposlen z nogo na gasu!
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Škoda, da si nisi zapomnila številke in ga prijavila, mogoče bi mu povzročila vsaj malo sitnosti ali bi se dalo izvedeti kdo je bil, pa bi ga lahko vsaj poslala kamor si zasluži...

Tudi mene bi ravno pred dobro uro skoraj povozili trije pankrti, ki so se lovili - vsak s svojim BMWjem so v ovinku zapeljali na pločnik direktno vame, da sem komaj še odskočil v travo, še sreča, da sem imel prostor :evil: Pa sem bil preveč šokiran, da bi si zapomnil številko, najprej sem pomislil na to, kje bi našel kak kamen, da bi ga zabrisal v avto... :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA