prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mobilni
Pozdravljeni, omenjeni model sem kupil danes v Tomas sportu na Čopovi, naj povem zelo prijaznemu in strokovnemu prodajalcu, da se copati odlično obnesejo(pretekel cca.15km) in da jezik ni tako moteč kot se zdi na prvi pogled,vendar sem na ženino prigovarjanje obul višje nogavice - zaradi jezika. Tečem predvsem po peščenem-gozdnem terenu. Oprijem je odličen, imam tudi salomon xa pro 3d, vendar se mi zdijo te boljše.

Lp Dare Šiška
Uporabniški avatar
 husein
Sem jih gledal v Avstriji v Inter sportu, le da so bili v fluroscentni zeleni barvi. So se mi zelo dopadli.
Ne vem, a so namenjeni bolj za tekme ali tudi treninge, ker se mi zdijo taki bolj za merkat.
Kaka je pa cena pri nas?
Uporabniški avatar
 mobilni
Pozdravljen Husein, meni jih je svetoval prodajalec na Čopovi(un tavisok - Erc) - povedal sem mu kje tečem in kaj bi rad in prvič sem zelo zadovoljen, ko sem jih prvič videl so mi delovale "trde kot kamen" - vendar so neverjetno mehke - vsaj meni. Cena za člane TF je 110€ (-20% ) 88 €. Lp Dare Šiška
Nazadnje spremenil mobilni, dne 29 Avg 2007, 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 husein
V Avstriji v InterSportu se prodajajo po 99eur (14 dni nazaj).

Trenutno imam Salomon XA 3D in sem zadovoljen z njimi, razen da na daljših tekih postanejo nekoliko težki ter malo drsijo na mokrem terenu (korenine, kamni).

Zanima me kako bi se obnesle na kakem alpskem maratonu?
Uporabniški avatar
 mobilni
Pozdravljen Husein, večeraj sem tekel v speedcross-kah, danes pa v xa pro 3d, prve so mehkejše in imajo boljši oprijem (prvič ko sem tekel - prejšnji petek, je bila podlaga še mokra), so pa speedcross-ke precej "toplejše" kot xa pro 3d in imajo nekam dolg jezik. To so moja opažanja - moram pa povedati da nisem nek hud tekač niti ne strokovnjak za tekaško opremo. Lp Dare Šiška 8)
Uporabniški avatar
 mobilni
No malo sem še pogleda po internetu, kolikor sem razumel se te copate najbolj "obnesejo" na mokrem terenu - blato,sneg.

Copy paste:
Ideal for off-road adventure racing, Salomon Speedcross 2 shoes offer cushioning and traction on muddy single track, dusty roads and snow fields.
Nylon mesh uppers with synthetic leather overlays are light, flexible, quick drying and highly breathable
Light, fast and strong, Quicklace™ lacing system ensures a secure and customized fit; just pull, lock the toggle and go
Sensifit™ design envelops and cradles feet for a precise fit that minimizes foot slippage inside shoe
Protective toe caps resist abrasion to uppers and keep toes safe from bumps; lace pockets on tongues store laces safely out of the way
Quick-drying nylon linings enhance comfort and wick moisture away from feet
Removable Ortholite® footbeds enhance comfort by adding shock absorption; antimicrobial treatment deters odors
Salomon Cushioning System running midsole system's dual-density EVA padding gives superb cushioning through entire gait
Nylon forefoot plates stabilize and protect feet on uneven terrain
Winter Contagrip® rubber outsoles with multidirectional lugs and sticky rubber supply superior traction on snow, slush and ice
Reflective hits throughout increase visibility in low light
Imported.

Lp Dare Šiška
Uporabniški avatar
 husein
Zdaj sem se pa že skoraj odločil da jih kupim :D
Čeprav sem letos kupil že troje superg :oops: Najprej La Sportiva (ne vem točno kater model), ki mi ne odgovarjajo, potem Teva X1, ki so se nenormalno hitro obrabile (reklamacija :evil: ) in Salomon XA Pro 3D.

Sedaj pa mal cincam med temi in Inov8 :?
Uporabniški avatar
 mobilni
Jaz imam zdaj speedcross-ke za mokro podlago(kasneje sneg) XA Pro 3d pa za suho in toplo. Mislim da če izbiraš med tema dvema znamkama(Salomon in Inov8) ne moreš dosti zgrešiti(trail run) veliko sreče in ugoden nakup. Lp Dare-Šiška :wink:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
lej ga lej ga......

sem te zasvojil z speedcrossi?...;)
Uporabniški avatar
 mobilni
No nisem glih "zasvojen" imam 4 pare copat mislil sem kupit xa pro 3d goratex za pozimi, si mi pa ti svetoval speedcross2 - upam da mi ne bo žal , pa še nekaj sem privarčeval (20€). Lp Dare Šiška :wink:
Uporabniški avatar
 Cowboy
a speedcrosi imajo goretex membrano oz ali so premočljivi???
sem jih iskal v tomassportu v cityparku pa jih niso imel.
so še kje na zalogi?
Uporabniški avatar
 mobilni
Pozdravljen, goratex membrane nimajo - nisem še tekel v dežju- mislim pa da ne bodo kar takoj premočene, jaz sem jih kupil v Tolmas sportu 2 na Čopovi v Ljubljani, pokliči jih po telefonu pa ti bodo povedali. Lp Dare Šiška
 wawer
Pozdravljeni

Nekaj me zanima. Kako pa ste zadovoljni s podplatom na speedcross2? Baje ga ful hitro pobira. Kaj pravite. A imate še kaj grifa?
Uporabniški avatar
 iverson
Sam skale ne smejo vidt supergi. Pa bodo celi še dolgo časa. Na skali takoj pobere podplat ker je zelo mehak. Sedaj v snegu teh težav ni. Res dobro primejo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA