Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 BoF
Glede na dejstvo, ki se mu reče nesramno visoka prijavnina, bi pripomnil le eno: zakaj potrebujete volonterje, če pa imate več kot dovolj, da bi prepotrebno delovno moč najeli in jo tudi primerno plačali? :roll:
Uporabniški avatar
 Damijan
Vedno znova ista jota...

Po mojem je 12 EUR v predprijavi / skupinska prijava smešno nizka štartnina za maraton. Prireditve ekvivalentne ravni so severneje od nas....eh, pa saj mi je vseeno...
Uporabniški avatar
 zajc
No, ne vem če je "nesramno" visoka prijavnina. Če se prijaviš v roku, če izkoristiš skupinski popust in imaš svoj čip, pride prav "nesramno" poceni. Meni se zdi 12€, kolikor sem plačal za prijavnino za letošnji tek na 42 km, zelo ugodno. Mislim, da je bila zame to ena izmed najcenejših prijavnin v letošnjem letu.

To je samo moje mnenje.
Uporabniški avatar
 BoF
Ker nisem v skupini in ker nimam čipa, sem plačal osnovno prijavnino 31 evrov... Ne zaletavajte se v popuste, osnova je pač osnova, a ni? Palmanovo poglejte, pa boste lahko takoj primerjali. Letošnji Kraški, pa Beograd in Palmanova, vse je ceneje od LM. Al se mar motim?
Uporabniški avatar
 MihaPR
ampak je 31€ še vedno ceneje od pariza, londona, itd... :)
Uporabniški avatar
 lukkka
BOF, mislim, da lahko štartaš celo brez čipa, prijavnine, in številke... Tud to eni delajo. Greš tja na štart, stisneš štopar'co in greš. Prideš v cilj, spet stisneš in maš cajt. Preveriš med rezultati ( če te zanima uvrstitev ) in je maraton za tabo.
Štartnina je pač zaradi tega, da se podpre organizatorje, da se podpre prireditev in da podpreš razvoj maratona, oz. pač športne panoge v kateri nastopaš.
Drugač pa mislim, da je tema odprta za tiste, ki bi bili pripravljeni pomagat - nesebično, kar tud pomeni prostovoljec...
Uporabniški avatar
 BoF
lukkka napisal/-a:BOF, mislim, da lahko štartaš celo brez čipa, prijavnine, in številke... Tud to eni delajo. Greš tja na štart, stisneš štopar'co in greš. Prideš v cilj, spet stisneš in maš cajt. Preveriš med rezultati ( če te zanima uvrstitev ) in je maraton za tabo.
Štartnina je pač zaradi tega, da se podpre organizatorje, da se podpre prireditev in da podpreš razvoj maratona, oz. pač športne panoge v kateri nastopaš.
Drugač pa mislim, da je tema odprta za tiste, ki bi bili pripravljeni pomagat - nesebično, kar tud pomeni prostovoljec...

Pazi, LM ni neka amaterska volonterska in kaj jaz vem še kaj na prostovoljni bazi organizirana zadeva. Seveda je bila. nekoč. Sedaj pa je to hud biznis in mi ne gre v račun, da nekateri iz tega potegnejo precej soldov, pa bi potem še radi supporterje za klobaso in pivo, kot so nekoč imeli navado reči. Sicer pa sem glede na izkušnje, ki jih imam, povedal svoje mnenje.
Glede stiskanja štoparice pa... No comment! :roll:
Uporabniški avatar
 BoF
MihaPR napisal/-a:ampak je 31€ še vedno ceneje od pariza, londona, itd... :)

Celo od Caracasa, ne boš verjel!!!
Uporabniški avatar
 ziga
Tole je za tiste, ki "kao" delate vse le za denar:

definicija prostovoljstva na www.prostovoljstvo.org:

»Prostovoljstvo ima velik pomen za skupnost, ker izboljšuje kakovost življenja v družbi, brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni ob rob, izključeni, je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej in ustvarja možnosti aktivnega delovanja državljanov v družbi, prostovoljsko delo je bodisi samostojna ali dodatna dejavnost in dodana vrednost delovanju služb in institucij. Prostovoljsko delo ima velik pomen za razvoj in za prihodnost. Prispeva k razvijanju obstoječih sistemov, k razvijanju vrednot solidarnosti, k socialnemu in drugemu napredku družbe, zato ga je potrebno negovati in ustrezno vrednotiti.«

Na VSEH maratonih na svetu, celo na Olimpijskih igrah, brez prostovoljcev ne bi šlo. Nikjer NE delajo za materialne dobrine. Jaz na LM ne delam za denar, pa če se komu to zdi neumno, je to njegov problem.
Uporabniški avatar
 BoF
ziga napisal/-a:Tole je za tiste, ki "kao" delate vse le za denar:

definicija prostovoljstva na www.prostovoljstvo.org:

»Prostovoljstvo ima velik pomen za skupnost, ker izboljšuje kakovost življenja v družbi, brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni ob rob, izključeni, je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej in ustvarja možnosti aktivnega delovanja državljanov v družbi, prostovoljsko delo je bodisi samostojna ali dodatna dejavnost in dodana vrednost delovanju služb in institucij. Prostovoljsko delo ima velik pomen za razvoj in za prihodnost. Prispeva k razvijanju obstoječih sistemov, k razvijanju vrednot solidarnosti, k socialnemu in drugemu napredku družbe, zato ga je potrebno negovati in ustrezno vrednotiti.«

Na VSEH maratonih na svetu, celo na Olimpijskih igrah, brez prostovoljcev ne bi šlo. Nikjer NE delajo za materialne dobrine. Jaz na LM ne delam za denar, pa če se komu to zdi neumno, je to njegov problem.

Žiga, tudi sam delujem v prostovoljnih društvih, čeprav bi malokdo glede na naravo mojega dela verjel, da imam sploh čas ali voljo za kaj takega. Ampak sem tiho, tisto, kar opravim, pa je del mojega lastnega prepričanja in notranjega zadovoljstva. Če sem pa glasno izrazil svoje mnenje in povedal, da se mi nekaj zdi neskladno z danimi parametri iz smeri LM napram meni kot potrošniku njihove ponudbe uslug, pa menda še ni tako narobe? Pa še: če bi vse "kao" delal za denar, bi zagotovo brez besed vplačal tistih nekaj evrčkov v blagajno LM, po tistem, ko bi prišel z golfa ali pa se morda spravil z nekaj tisočakov vrednega bicikelna...
Uporabniški avatar
 Jusuf
Hoj!
MihaPR napisal/-a:ampak je 31€ še vedno ceneje od pariza, londona, itd... :)

;) Ampak dražje od Milana ki je do 10.11.2007 30€. :)
Vsekakor cenim vsakega posameznika, ki kaj naredi tudi na prostovoljni osnovi. :) Kje to počne je pa tako ali tako njegova stvar. :) Prizanm pa, da sem se malo nasmehnil ob tejle objavi.

lp, Jusuf

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA