teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 trdi
milkec napisal/-a:Ko sem tole od Duleta bral sem se spomnil paprik, ki so bile pozimi v Sparu. Bile so tako idealne (točno pravih oblik, barva lepša kot na novo lakiranem avtu), da so se mi tako zagabile, da ko sem samo pomislil na te paprike, sem že imel plastiko med zobmi. Toliko o zelenjavi.

:shock: Neverjetno! Ko sem bral post od Duleta, sem se tudi sam spomnil na z Zahoda uvožene paprike iz Spara! Na tiste rumeno-oranžne. Zgledajo plastične in dejansko imajo tudi tak vonj in "okus". Raje vzamem obtolčeno slovensko bledorumene barve, tiste nizozemske ne morejo biti pretirano naravne.

Tako da kar se tiče zelenjave, je lahko ravno tako slaba za telo, kot je slabo ali neprimerno pripravljeno meso. Seveda pa je možno jesti tako v redu meso kot zelenjavo, samo pozoren je treba biti.
Uporabniški avatar
 Hudl
Odojek... mmmm...
Pa zraven paradiznik, kumare in cebula (ta vijolicasta) :P sljin, sljin,...
Vegetarjance mam tud rad (samo ne za kosilo) :lol:
Dober tek vsem! :)
Hudl

PS: januarja so sprostili dosegljivost nekaterih najbolj skodljivih pesticidov... Toliko o zdravi zelenjavi z domacih vrtov (za vsejedce IN vegetarjance).
Uporabniški avatar
 alasska
moram priznati da sem prebrala vašo debato smo do tretje strani, ker se mi naprej ni več dalo :? . Ne zagovarjam ne vegetarjanske ne mesojede strani,definitivno pa sem zraven kar se tiče odojka in svinjine :P.
Uporabniški avatar
 marsn
uh zanimiv naslov, kdaj pečemo, hehe.
jaz sem takoj za, če bo tek kje tu blizu.
Ali pa da drugo leto kakšen tek organiziramo z tako malico.
Pa se za vegi se botud kaj najdlo, k odojki vedno paše kaka čebula al pa paprika.

Upam da pade kak datum glede tega teka, zmagovalec pa dobi glavo, ta zadnji pa repek.

lp
marko
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Heh full dober naslov.
Imam rad prašièke, ravno ene 13 dni nazaj sem se z prijetno družbo potepal po Kozjaških AUT kmetijah in opazovala sva èrne prašièke, ki so uživali v oborih med travnitimi kopicami in mlakami...
Ja fajn jih je opazovati. Za jest pa hmmm , je o tem že veliko povedanega v stari literaturi...ni treba tople vode odkrivati.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Kot sem že povedal je stvar prehrane, stvar posameznika in njegovege telesnega ustroja oziroma kaj odkrije da njegovo telo potrebuje.
Poznam človeka ki je pojedel celega prašiča v celem letu.Da se popolnoma nisem nič izmislil pa ni imel nič holesterola še prov dobrega je imel.
Poznam pa ljudi ki morajo pač celo življenje jesti samo zelenjavo, ker jim pač telo tako deluje edino dobro.
Moramo si priznati da nekateri ljudje imajo tako telesnopresnovo že genetsko pripravljeno da delujejo na mesu.Ker tudi živalski svet se deli na rastlinojede in mesojede živali.No ja saj kaj smo pa mi samo ena najbolj razvitih živalskih vrst :lol: :wink: .
Skratka vsak ki je recimo meso ali pa zelenjavo naj uživa v tem kar je.
Lepo se imejte in uživajte maksimalno svoje življenje.
Vsak trenutek življenja je zlati čas, ki ga je treba izkorisiti v najboljši meri.
ČAO!
 bikila76
trdi napisal/-a:Nisem velik ljubitelj mesa, vendar pa obožujem dobro mortadelo enkrat na teden, tako da se moram prišteti v tole temo. Pa še pravo mleto meso vsebuje tudi svinjino.

1. BIK
2. usmiljeni_brat
3. ŽULJ
4. gs1422
5. wind
6. Kunec
7. trdi

Zhak, bikila76 ne vem, če sta se prištela, ali pa samo branila obstoj teme pred napadalci. :)

8.bikila76
8)
 Valuk
Prasec - kralj živali!
 STARI72
Kralj živali je Lev. Prasec je pa CAR :lol:
Uporabniški avatar
 bla_k
a ni tko, da je kralj živali lev,
kraljica je pa prasica?? :wink:
(tko so mene ''učil'' svoje dni)

pa brez zamere, bla_k
 STARI72
Prav imaš. Tudi ribca je tabujš svinjska. Lp
Uporabniški avatar
 5rca
koliko nas je že?

20. 5rca

(obožujem pečenega pujsa, najrajš imam pa lepo zapečeno kožco hrustljavo ... njammmmiii) :wink: :lol: :lol: :lol:

21. Tini

(se ne upa pofočkat, pa ga bom jaz)
Uporabniški avatar
 5rca
športnik napisal/-a:Pa ste se že kaj zmenili? :)

najprej se moramo prešteti, da vidimo, koliko jih bomo zavrteli :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA