prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Andraz
predlagam, da vzameš kej od Polar-ja ali suunto-ja, npr. polar fs3 (60€ polna cena) ali mogoče kej bolšiga.

Iz lasnih izkušenj ti lahko zagotovim, da druge firme ala sigma.... niso vredne nič.....

lp
a.
Uporabniški avatar
 si05400
Hervis prodaja tudi en model polarja, ki ga imajo le tam.
Poceni preveri.
Če greš na LJ maraton, boš dobil kuponček za hervis popust.
Tako lahko fašeš 15-20% off.

PS: če nisi zdravstveno ogrožen ali več kot srednjih let merilca ne potrebuješ.

LP
Andrej
Uporabniški avatar
 želva
si05400 napisal/-a:Če greš na LJ maraton, boš dobil kuponček za hervis popust.
Tako lahko fašeš 15-20% off.

Ne bo držalo. Zadnja leta je sponzor LM mercator in dobiš kuponček za popust intersport, za katerega navadno ne moreš kupiti nič pametnega.
Posledično v hervisu ni nobene reklame za maraton. Hervisovi kupončki so bili mislim na žici, blejskem 3atlonu in poletovih zadevah
LP Martin
 usmiljeni_brat
Jaz sem Sigmo uporabljal 2 leti in nimam slabe besede za njo. Za 40 evrov je to dober nakup.
 wind
Tudi jaz sem s Sigmo povsem zadovoljen. Za tekača, ki potrebuje merilec utripa z osnovnimi funkcijami (max, avg utrip, območja utripa, vmesni časi...), je sigma dovolj dobra.

Če kupuješ merilec utripa za 50€, pri Polarju itak ne dobiš nič. Sicer imajo nekaj poceni modelov, a so tako oskubljeni, da je to stran vržen denar. Enostavno povedano, človeka dvakrat oderejo, prvič ob nakupu, drugič pa takrat, ko bo ugotovil, da je baterija v pasu zalita v plastiko (pri vseh "cenejših" polarjih), in da je zato treba nabavit nov pas.
 superga
V Nike trgovini, Mestni trg 18 imamo NIKE HRM C3 TRIAX za 79,99 eur;
Do konca meseca velja popust za člane TF-ja 20% (torej pride 63,20 eur),
l.p.
Superga
Uporabniški avatar
 kustus
Sigma sport PC 15 (včasih je bila 12.990 sit preračunaj v €)
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Seveda sem tudi jest ponosno lastnica Sigma sport PC 15. tečem že 3 leto in mi ura nudi vse kar potrebujem. Mogoče kustus včasih malo jambra ker ni merilca hitrosti a po teku zmeraj peš zračuna kolk hitr sva tekla.
 luzr
Iz lasnih izkušenj ti lahko zagotovim, da druge firme ala sigma.... niso vredne nič.....

Definitivno je razlika, v ergonomiji, ekg točnosti, zanesljivosti...
Vendar je za rekreativca sigma zadovoljiva. Na področju kolesarskih števcev SigmaSport še zdaleč ni najslabša.

Polar ali suunto za 60€ je zelo minimalistična zadeva, kar sicer ni nujno slabo. Vendar je pri omenjenih dveh treba odšteti okoli 150€ za nekaj optimalnega.

Konec koncev čisto osnovni merilniki stanejo okoli 20€ do 40€.
 NeMiran
Pozdravljeni!

Tudi jaz uporabljam Sigmo PC15. To ni slaba ura, ima pa vseeno kar nekaj napak, ki me motijo.

Kolegica, ki ima Polarja (ne vem katrei model "akcija Hervis") me je opozorila, da v bližini RTV oddajnikov itak vsi merilci odpovejo. Moj prvi tek s Sigmo je bil na hrib z oddajnikom. Urca je delala brez napake. Tudi drugače nisem opazil motenj v delovanju.

Moti pa me naslednje:

- baterija v prsnem pasu se hitro izprazni (cca 1 mesec)

- ko je baterija v prsnem pasu prazna se štoperica (trener) enostavno ustavi in tako se lahko zgodi, da pretečeš progo v neverjetno hitrem času če se je to zgodilo takoj po štartu. Če je odstopanje očitno veš, da je baterija prazna, če pa se to zgodi bolj pri koncu pa res ne veš ali si tekel tako dobro, ali je baterija spet prazna.

- uporaba samo ure kot štoperice (brez prsnega pasu) je dokaj nerodna. Da poženeš štoperico se je potrebno prebiti skozi menije. Žal se po nekaj minutah prikaz štoperice avtomatsko izklopi ni se prikaže tekoči čas (ura). Za ponovni prikaz štoperice je potrebno ponovno skozi menije. Jaz sem si zapomnil zaporedje pritiskov na gumbe in to rešujem na slepo.

- merjenje srčnega utripa (trenig) poženeš s pritiskom na gumb za START. Če želiš meriti tudi vmesne čase, se moraš prebiti skozi menije, do štoperice z vmesnimi časi in jo ročno pognati. Meni bi bilo bolj logično da se požene avtomatsko ko startaš "trenerja".

Sigme PC 15 takšne kot je še enkrat ne bi kupil. Če bi odpravili pomankljivosti, ki jih omenjam pa zagotovo.

LP
Uporabniški avatar
 muc
Daj raje okrog 150 EUR za kašnega Polarja RS200 ali Suunto T3 in boš sigurno zadovoljen.Imata vse kar imajo veliki :wink: .
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Hvala za odgovore. Torej Sigmo PC15 ni za kupovat. Če ti takole nagaja, je vseeno če jo nimaš. Sedaj pa res ne vem kaj izbrati.
Uporabniški avatar
 izi71
Jaz tečem s Sigmo PC15 dve leti, pa ni nobenega problema. Baterija še vedno deluje, je pa prednost v tem, da jo lahko tudi sam zamenjaš. Poglej na uradno stran od Sigme in probaj če ti ustrezajo meniji. Za začetnika in manj zahtevne več kot dobra ura.

Lp, izi

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA