prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 wind
NeMiran napisal/-a:- merjenje srčnega utripa (trenig) poženeš s pritiskom na gumb za START. Če želiš meriti tudi vmesne čase, se moraš prebiti skozi menije, do štoperice z vmesnimi časi in jo ročno pognati. Meni bi bilo bolj logično da se požene avtomatsko ko startaš "trenerja".
Sigme PC 15 takšne kot je še enkrat ne bi kupil. Če bi odpravili pomankljivosti, ki jih omenjam pa zagotovo.

No, tole so odpravili, jaz imam Sigmo Onyx Fit; če hočem vmesne čase, v meniju izberem Laps, potem pa Start in štoparica začne laufat. Za vmesni čas stisnem zgornji desni knof. Skupni čas je spodaj, čas zadnjega intervala pa teče zgoraj, nad utripom. Če hočem pogledat, koliko je ura, pa to storim z enim pritiskom na spodnji knof.
Skratka, uporabniški vmesnik je dodelan (v primerjavi s starejšimi sigmami, pa tudi starejšimi polarji), navodil praktično ne rabiš, vsaj jaz jih nisem.

Sicer pa je za vsak model Sigme na njihovi spletni strani demo (v flashu), kjer si lahko pred nakupom ogledaš, kako zadeva deluje.

@Bojan, v Hervisu imajo v akciji Suunto X3, to je gorski model z višinomerom, ne vem, če je sploh uporaben za tek, sam preveri; je pa cena mikavna, 100€, drugače je tale stvarca precej dražja, lastniki pa jo kar pohvalijo.

Pa da ne boš mislil, da Polarji ne "nagajajo". Vsekakor pred nakupom preveri forume, marsikateri model je imel napake v software-u, pa je ura občasno zmrzovala, da jo je bilo treba resetirat. (mislim, da je imel RS200 takle feature, če se prav spomnim)
Uporabniški avatar
 sapramiška
Bojan, jaz imam Sigmo PC 15 že dve leti (prej sem bila 4 leta zadovoljen uporabnik Sigme PC 14) in nimam prav nobenih težav. Dela vedno, ima pa tudi vse, kar potrebujem za solidno spremljanje svojega treninga. Se spomnim, da je pc14 vedno vrglo ven, ko sem tekla mimo daljnovoda, no doslej pri pc 15 tega nisem opazla (res tečem po drugih poteh, ampak nekak dvomim, da se izognem daljnovodu, nanje zaradi delovanja sigme nisem pozorna)

Tisti preklop iz štoparice na lape meni osebno ni moteč, ker pač klikneš dvakrat. Sem se navadila in je zadeva postala že rutinska.

Aja, pa še kar se baterije tiče...enkrat vmes mi je ura nehala delati, sem sklepala, da je najbrž baterija fuč, ker uro pač veliko uporabljam. zamenjala baterijo in spet mi lepo dela. Sicer tistega dne nisem zabeležila meritev, ampak ni tok hudo :)

Menim, da ima Sigma odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Dobiš pa lahko tudi med dragimi kao kvalitetnimi urami gnilo jajce, ki se nonstop kvari... smola pač.
 luzr
baterija v prsnem pasu se hitro izprazni (cca 1 mesec)

Pri cenejših izvedbah je priporočeno shranjevati senzor utripa in uro vsaj en meter narazen, saj nima avtomatskega izklopa. :roll:
Sliši se čudno, vendar pri teh uricah prihaja sicer vedno do minimalne porabe energije.

Baterije naj bi sicer zdržale 6 mesecev do enega leta.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ej Wind hvala za namig. v Hervisu stane Suunto X3 res samo 100€. Samo to me zanima še, če ima alarm če prekoračiš nastavlejn utrip?
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ja sem si, ampak piše samo to:

HR limits
Average HR zone pointer
Average HR in real time

Tako, da verjetno nima alarma. Pa še to ne vem, če ima zakodiran signal v pasu.

Sicer je za ta denar super ura.
 NeMiran
Jaz tečem s Sigmo PC15 dve leti, pa ni nobenega problema. Baterija še vedno deluje, je pa prednost v tem, da jo lahko tudi sam zamenjaš.

izi71 Ali sem prav razumel, da dosedaj v dveh letih še nisi zamnejal baterije? Govorim za senzor, ki si ga pripneš na prsa. Če to drži, potem je z mojim nekaj hudo narobe, saj sem letošnje poletje zamenjal vsaj 4 baterije in kar nekajkrat ostal brez meritev. Ura in pas pa sta daleč drug od drugega, ko ju ne rabim.

LP
Uporabniški avatar
 sapramiška
v petih letih, kar tečem s sigmo, sem morala zamenjat baterije natanko trikrat...
Uporabniški avatar
 marčni zajec
da ne odpiram nove teme, bi kar to izkoristil.
boj devet mesecev star polar je bil danes zjutraj "mrtev".
včeraj še je vse delalo. je normalno, da tako hitro crkne baterija?
Uporabniški avatar
 Lin@
Odvisno koliko si ga uporabljal, ampak mislim, da ni normalno.
 wind
Bojan Ambrožič napisal/-a:Tako, da verjetno nima alarma. Pa še to ne vem, če ima zakodiran signal v pasu.

Zvočni alarm za pulz ima, pas je pa navaden, kodiranega pri Suunto dobiš samo pri tekaških modelih - T3, T4...
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Hvala vsem za pomoč.

Sem si nabavil Suunto X3 ina ga že tudi uspešno preiskusil. Opazil sem, da imam pulz v mirovanju le okoli 40, med 15 km dolgim treningom pa sem imel povprečen pulz 134 utripov - torej okoli 68% max pulza.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
Lin@ napisal/-a:Odvisno koliko si ga uporabljal, ampak mislim, da ni normalno.

nisem ga kaj dosti uporabljal. menda porabi več energije ko meri puls, ampak pas sem uporabljal mogoče 1x na mesec. (me živcira ko ga imam gor), štoparico pa približno 20 ur na mesec. ne vem koliko to vpliva na baterijo. saj se mi ne gre za tisti denar koliko stane menjava, ampak tudi meni se ne zdi normalno, da tako hitro crkne.
 Lonna
mene pa zanima katera ura, ki ima intervale je najcenejša.
 luzr
nisem ga kaj dosti uporabljal. menda porabi več energije ko meri puls, ampak pas sem uporabljal mogoče 1x na mesec. (me živcira ko ga imam gor), štoparico pa približno 20 ur na mesec. ne vem koliko to vpliva na baterijo. saj se mi ne gre za tisti denar koliko stane menjava, ampak tudi meni se ne zdi normalno, da tako hitro crkne.

Poskusiš lahko z baterijami Panasonic. Veliko je odvisno od same baterije, čeprav imam s cenenimi Sonyjevimi v :) tretje dobre izkušnje,

mene pa zanima katera ura, ki ima intervale je najcenejša.

Kak cenejši Suunto x3 :?: , nisem prepričan.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA