No tko kot sem že pri temi19.Plitvički maraton napisala-hočem vse nadoknadit.In ker mi v službi ni uspelo,sem se odločla,da zvečer sedem za svojo mašinco in napišem še jst kaj.Pol pa upam-če boste tole bral-je itak uspel-shranim na disketo in jutr lepo copy paste na Forum.Ha,pa sem vas.
No ker sem še precej »mlado dete« in željno zabave in druženja, je bil moj prejšnji teden kr pester,vsaj kar se tudi nočnega življenja tiče.Da ne govorim, da sem se že v sredo kr dougo zamudila pri ana-lizi na Brdu,potem je sledilo obvezno ponočevanje v enem izmed ljubljanskih lokalov-pa ne bom omenjala, da ne bo reklame.No in tko je že bil petek in seveda dogovor ter obljuba, da se forumovci vidmo in odtečemo en krog za Franca.
Vsa izmučena sem se ob štirih primajala do doma.Nekaj na hitrco zmetala vase in se odločla,da bom pač zamudla start v Grosupljem,če čem potem odtečt vsaj tist en krog. No tako sem po eni urci krepčilnega spanca dvignila svojo leno ritko iz tople postle in se odpeljala k »moji forumovski family« .
Prou zanimal me je, kako je to,kako pripraviš psiho in telo,če se odločiš, da boš pretekel 200km. Ampak dobr,veš kaj Marathon,tud najboljšim se dugaja. .In tko kot si napisal življenje gre naprej in bo že drugič boljš.Si mi pa sigurno v tvojem pisanju odkril del tvojega mišljenja z zadnjimi stavki.Tud to zlo veliko pove o tebi.Zato ostani to kar si.Za naslednjič bomo pa še tebi »eno Špelco« rezerviral,da te bo masirala.Lahko unim,k' majo Špelco,a ne da!
Uuu,mal sem skrenla s teme!A ženska,ipak!
Moj prvi nasmešek se je pojavil,ko sm zagledala,kao lepo so si uštimal plac forumovci.To je naše-od Tekaškega Foruma, a veste!Hahaha.Pa še Lučkotov avto z oznako Foruma(ki je pritegnil mojo pozornost že na avtocesti)-mimogrede-ta zdaj krasi mojo sobico.Lučko,vedno si pred mano.Se pa res držiš tele vloge zajčka.
No ko sm prišla se je k teku ravno spravlala Staša.Mimo so v tistem trenutku že tekli ne vem kateri krog Maraton, Fotr in Matjaž.Vsi že v polnem zagonu. Na prizorišču-ob šotorih,so se že takoj posnele prve fotke s še vsemi navzočimi Forumovci-preveč nas je blo,da bi vse naštevala.
Nisem se še dobr razčvekala,je že pršu Bor,ki me je pa kr na hitrco zbrihtu.Kva je zdej Barb,a greš tečt? A seveda sm vsa ponosna rekla,da ja neb kdo mislu,da sm pa slučajno kaj utrujena.Misla sm si;itak jih je dost,sej še opazl ne bodo,da bom odtekla sam tist en krog,pol pa gaza nazaj domov,pa smrčat.Bor pa je že ves zagret tekal okol in me priganjal.Hudo človek se ti mudi-ja sej vem, da maš službo,ampak jst pa ne!!! No pa sva začela.Prvi-al celo dva(veš,da se ne spomnem več) krog(a) sama.In da ne bi slučajno kdo mislu,da sem po prvem krogu še vedno misla na to,da bi nehala.Čist sem pozabla,da sm utrujena.A človk bi reku,to je pa čar teka:ko začneš,itak vse slabo v trenutku mine.Ne vem,al je bla pa kriva dobra družba.Kmalu sva dohitela Ero in pa še nekoga(Ero pomagaj-kdo je bil v rdeči majčki) in že smo čvekali.Sicer Bora je že mal zaskrbel zame,ker menda se še ni zgodl,da bi me kdo utišal za deset minut.Ampak jeb…. ga,če smo pa Erota poslušal.Kaj pa moram,ko pa strokovnjak govori,sm pa tud jst pridna učenka.Vmes smo se še pozabaval s Fotrom in Matjažem,ki ipak ne more iz svoje kože in tud na teku misli na svoje nepogrešljive prjatle-cigarete seveda!!!
In tko so mi krogi kar mineval.Ob tako dobri družbi niti ne opaziš ne,da tečeš že kr dobro urco.Pol sm naredla še dva kroga v družbi PanthaReja in Polžka.No in prišla do enajstega kroga.
Takrat se je ob šotorišču znašel naš bolnik Lojze,ki se je prav tako potrudu in kljub bolezni prišel odtečt krog za Franca. Mislm Lojze, da vsa bila v petek kr oba v kur…..Ampak,ko sva se po pretečenem krogu zicnla k forumovcem in tokrat-pazte preberte tole-nazdravla z ZALO LIFE-Haaallllooo-sva oba pozabla,da sva bila tisti dan bolnika.Saj tisti,ki bi opravičeno lahko jamrali zaradi bolezni,sedaj ležijo drugje in ne morejo biti z nami in ne jamrajo.
Ker pa je kljub romantiki,ki so jo povzročala postavljene svečke že postajalo hladno,sm sklenla, da forumovce prepustim noči in vsem dežurnim.Vedela sem, da jih je dovolj in da bo za vse »garače« dobro poskrbljeno.Sama pa se bom raje vrnila zjutraj,ko bom naspana in spočita.
Aaaaa,ampak tule se je pa mal zapletel.Barb ne bi bla Barb,če ne bi bla vedno za akcijo, a ne!! in tko so me med potjo v LJ klicali prjatli,da naj se oglasim na private party,ki je pa ravno v polnem teku.Klub temu,da sem nekaj jamrala,da sem kao utrujena,pa da nisem ravno v mašnih cunjicah so me prepričal.
…..in tako sm očke sklopla šele tam nekje ob treh zjutraj.
…seveda pa imam tudi jaz starše,ki od časa do časa poskrbijo,da se mi še mal bolj dugaja in so me tako na moje veliko »veselje« zudl že ob pol sedmih.A,kr sami računajte kolk sm spet spala.Sej vem,tule se bo marsikdo našel in mi napisal kakšno krepko.Ja,obljubim,da se bom poboljšala.No mogoče,tam nekje pri petdesetih-pa še to,če se bom družla s forumovci kot je Fotr,bolj slab kaže.Ker kot vidte se nekateri tud pri teh letih ne znajo ustavt in so še vedno v akciji.(kapa dol Fotr).
…Ampak,Barb spet ne bi bl Barb,če ne bi prejšnji dan obljubila,da se pa še vrne v Grosuplje.In tako sem okrog dvanajstih zopet sedla v avto in gaza v Grosuplje,da vidm kva dugaja.
No ko sm prišla je bilo vreme vsaj tolk turobno kot moj ksiht.Še Fotra je mal zaskrbel zame.A Barb,pa si res nekam bleda,je reku.Hhhmm,Fotr,veš tisto-mladost je norost,….!
No takrat sem opazila Špelo in Bigfrika-ne,ne bom ponavljala njune ljubezni,k' pa itak že vsi veste.Mislm, da bi si zaslužla naziv » Naj par Foruma«. Ko je Mare odfrču dalje,mi je Špela rekla in pomigla k dogajanju pri sosednjem šotoru-a veš da tale bo šou pa že kr v 91 krog(ja,ja PPOče-govora je blo tud o tem-itak babe,sej veš).Hudo,halo-91krog.Pa sej ni normaln, sm si misla sama pr seb. Pa se je izkazal na koncu, da res ni,ker je tud naš-od Foruma.To se je pa bojda zdej itak že javno razglasil,da smo vsi mal nori.In veš kaj,ko sem se odpeljala iz Grosupljega,sem te srečala na poti,ko si hodil v spremstvu in si naenkrat nekomu dvignil zmagovalni prst v pozdrav in se zraven še zmagovalno-nič utrujeno nasmehnil, in sem si sama pri sebi rekla, ja ta pa že lahko to dela-ta si pa zasluži,saj je zmagovalec.
No jaz sem v soboto kljub moji izmozganosti pretekla še tri kroge in s tem Staško spravila v tekmovalni duh.Fotr naju je namreč kuril-tako eno kot drugo,ob vsakem pretečenem krogu.
Ampak ljudje veste,ko telo reče,ne gre več-takrat se tud Barb ustavi. In tud zdajle telo že dela tilt tilt,saj je ura že spet malo pred polnočjo in spet bo spanja bolj malo.Tko da sam upam,da mi jutri uspe tole vse spravit na Forum.
Seveda pa naj na koncu čestitam vsem-tako tistim,ki ste prehodili ali pretekli zgolj en krog,kot tudi tistim, ki ste bili na koncu okovani-Hvala Pii-ki je prevzela pokal in Fotru,za funkcijo predstavnika za tisk-oglasita se po honorar.
No zdaj že vem da je uspelo.