Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Radolca
Matej, vsaj pri meni je tako. Več ko imam let, raje tečem. Kar se pa tiče hitrosti pa toliko o njej: ko sem začel s tekom in šel na moj prvi lj polmaraton, sem se zagnal ko "svina v buče". pa sem se zaradi tega komaj privlekel do cilja. Starejši in bolj izkušen postajaš, vedno bolje poznaš delovanje nog in glave in boš znal pravilno razporediti moči. vsaj pri meni je tako. letos sem v radencih popravil moj dosedanji najboljši rezultat za 5 minut (na 21 km) :cast1:
 Matej79
Najprej čestitkeza 5 minut, kar je konkreten napredek. Drugače pa se strinjam s tabo...z leti postaneš tudi pri teku "pametnejši", kar ti na dolgih progah, kjer eksplozivnost in hitrost nista ravno glavna aduta, pride prav. In to se dogaja pri meni...zmeraj raje tečem, še raje daljše ture, kjer konstantno držim tempo, med tem ko mlajši sotekač, ki me sicer "naščije" na 10km tudi približno na 21km nima pogojev.
Uporabniški avatar
 Radolca
matej, hvala za čestitke, katerih si glih ne zaslužim. Zaslužil sem si pa doseženi rezultat. Začel sem se bolj sistematično pripravljati na tek. Malo preberem, malo podebatiram s kolegi, malo poslušam kaj drugi govorijo o teku,....., pa si nabereš kar dovolj znanja.
PS: drugo leto bom pa šel Gorenjski pokal laufat!
Ti tudi, Radovljičan?
 Matej79
Ja tudi če gledava občino. :)
Uporabniški avatar
 Radolca
oj, a v ljubljani greš pa na 21-ko?
Uporabniški avatar
 mare
Meni se tule postavlja vprašanje: kaj je bolj zdravo, imeti 25 kg preveč ali pokaditi par cigaret na dan (in pri tem še uživati)?

Glede ogrevanja pa samo tole (mislim, da sem enkrat že napisal): ko sem še treniral pri profesionalnem trenerju, smo se najprej ogreli s tekom, da smo potem delali razgibalne vaje in vaje za moč. Da bi se torej ogreval s počepi in trebušnjaki se mi zdimalce čudno. Meni bi se zdelo najbolj logično začeti z lahkim tekom in nežnim razgibavanjem.
 Matej79
Radolca napisal/-a:oj, a v ljubljani greš pa na 21-ko?

Seveda. Cel maraton bi bil kar malo preveč, glede na pozne priprave.

Greva s kolegom prav tako iz Radovljice on bo tekel za SV, jaz pa zase. :)
Uporabniški avatar
 Radolca
jaz bi se mogu ta pru u glavi prštimat za 42km. če bi bil en krog, bi bilo veliko lažje (zame) kot pa dvakrat ponavljat isti krog.
tudi jaz sem individualac.
kakšen čas imaš namen doseči?
 Matej79
O časih zelo nerad govorim, ker se potem vedno sfižijo. Po svojem terenu sem najhitreje pretekel 21km v 1:38:39. Kaj bo pa naredilo drugo ozračje, drug teren, adrenalin,... bomo pa videli. Nekako sem bolj v tisti želji med prvih 800. :) Pa ti?
Uporabniški avatar
 Radolca
še nikoli nisem tekel lj maratona po 1:45, letos sem se pa začel malo bolje pripravljati in se radence odtekel 1:40, Torej bova skupaj tmtm. kar bo pod 1:40 bo dobro, želja pa je laufat pod 1:38, kar je za mojih 183 cm in 90 kg zelo v redu
Uporabniški avatar
 primož,skubic
Pozdravljen Radolca, na vse zadnje tudi moje mnenje je da preskočim razgibavanje in s podam na počasen tek nato pa se malo razgibam in naprej. Notranji del golenice je že kar vredu tako da se vidimo na 21-tki v lj naslednje leto do takrat pa še morda kje drugje, če ne smo pa itak skoz na TF-ju.
Uporabniški avatar
 Radolca
primož, lepo da je že kr vse (vsaj približno) v redu. lepo je tudi to, da se "boš zagnal" na 21-ko. :lauf:
pa misliš da boš normalno funcioniral na tej razdalji, kljub svoji poškodbi in kilogramom? Kapo dol, da greš laufat!!! :cast1:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA