Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 nana
klopotec napisal/-a:Nana, s tem sem mislil, da bo to prvič v organizaciji VREMENSKEGA in da damo z udeležbo podporo takšni prireditvi, pa četudi utrujeni in z malo manj kilometri.

Jaz sem bila med prvimi, ki so napisali, da bi prišli. Sem pa izrazila dvom ali bom to zmogla (LM bo moja prva 21ka, Palmanova me je potegnila zaradi dobrih lanskih odmevov in še sploh ne vem, če bom res lahko tekla, še nekaj vmes mi bi pa verjetno kar prehuda; razen če grem v tistih 6 urah odtečt recimo 10 km - no, to bom pa verjetno zmogla :oops: )

Sicer pa, kolikor vem, Vreme že ima izkušnjo z organizacijo ene takšne interne zadeve in mnenja so bila zelo pohvalna :)
Uporabniški avatar
 vanja
ZdravkoC napisal/-a:Čuj, nena ga biksaj, saj sn te vido na Čazmi ko si letela ...

No, ja, takrat sem imela svoj dan. 8) Sicer pa si me ti prehitel za svetlobna leta! Sem povsem ponižna pred tvojimi podvigi! Bravo!!! :shock: :? :D
Uporabniški avatar
 miro
Čuj Vanja , tudi mene mika teh šest ur,se bova na ljubljancu odločila?
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 EčO
10.11 bi bil zame čist vredu termin! Se bom pa prilagodil tud če bo kdaj drugič.

V glavnem pridem skoraj sigurno!
 ton
Sliši se omamno. Sam imam sicer novembra tekaški post, ampak za takole zabavo bi pa morda le obul supergce.
 tomi_
Tudi meni se zdi mamljivo, datum ustrezen,

če ne pride kaj vmes, bo veselo :D
Uporabniški avatar
 vanja
@miro, velja; na LM bova vse premlela, pretehtala dejavnike za in proti ter sprejela odločitev (časa bo dovolj :D )!

Lep pozdrav!

Vanja
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Ja, skoraj zagotovo ne bom smel manjkati,
magari pridem samo pogledat kako bo @Mitja odreagiral
na te zmekarije. Mislim, da jih bo eden dobil pošteno :bum: hahaha :rol:

vanja napisal/-a:@miro, velja; na LM bova vse premlela, pretehtala dejavnike za in proti ter sprejela odločitev (časa bo dovolj :D )!

Pa dober lauf :D
Uporabniški avatar
 BoF
INOT napisal/-a:Če bi še atletska zveza kaj pomagala (sodniki itd...) bi lahko verjetno naredili uradno tekmovanje tudi na 100 km. Takšni časi bi se lahko pol tudi uradno priznali kot slovenski rekordi. (kolikor vem jih še nimamo v nobeni statistiki)

Tekači so že desetletja nazaj tekli na uradnih tekmah na 100 km in dosegali čase (od Mravljeta pa do Kavke in tako naprej...), samo jih AZS nikoli ni registrirala ali vzela za svoje, ker so jim bili te vrste tekači izven dometa razmišljanja. Drugač pa samo za pokušino: Dušan Mravlje ima čase:

# 100 km - 6 ur 48 minut
# 24 ur - 257 km
# 6 dni - 915 km
# 1000 km - 6 dni 10 ur
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
BoF napisal/-a: Dušan Mravlje ima čase:
# 100 km - 6 ur 48 minut
# 24 ur - 257 km
# 6 dni - 915 km
# 1000 km - 6 dni 10 ur

@Bof to so podatki (rezultati), kapo dol :cast1:
Uporabniški avatar
 BoF
Ampak pravi mrawla, da je bilo v njegovem času še kar nekaj tako odličnih ultrašev in da so fantje dosegali super čase. Veliko so hodili v Avstrijo, na dunaju je bilo obdobje, ko so se 100-tke vrstile kot po tekočem traku. Je pa še en zanimiv štos, kjer je on zmagal petkrat ali šestkrat (ne vem iz glave) COLAC Race v Avstraliji. Šest dni na 400 meterskem krogu, pa da vidimo, kdo naredi več kilometrčkov...

Sva se ravno pred dnevi zgovarjala okoli tega, da bi bilo fino narediti eno tako 24-urno tekmo, samo je vprašanje, kakšen bi bil odziv. Predvsem uradnih inštitucij in športnih birokratov. Veliko polen pod nogami bi bilo potrebno preskočiti. Je pa dejstvo, da če bi se kaj takega organiziralo, bi se našlo še kar nekaj dobrih tekačev, ki bi iz tujine lahko prišli na tako preizkušnjo, le pocukati jih je potrebno za rokav.

Predvsem pa mislim, da bi morala biti te vrste preizkušnja pazljivo načrtovana in ne nekaj ad hoc. Pomladi konec aprila ali za prvomajske praznike.

sicer pa za vse ultraše še malček za povohat:

http://www.transeurope-footrace.org/tel_09/index.php
Uporabniški avatar
 vencelj
Dve stvari:
:arrow: daljše pavze med treningi in tekmami delajo tisti, ki tečejo vsakodnevno. Jaz imam teh pavz itak dovolj in 6- urni tek (kolikor km že bo) mi lahko samo koristi, koliko km se bo nabralo, bo pa tako stvar počutja, razpoloženja, volje...
:arrow: prav sedaj, ko v določenih temah razpravljamo o "rekreativcih" in "atletih", BOF-ov post kaže na to, kako se AZS "dviguje" nad rajo (rekreativce obravnava podrejeno...). Zadeva je v tem tednu opazna večkrat: DP v cestnem teku na 10 km (ali se za DP moraš prijaviti posebej, predčasno, torej, če prideš na dan tekme v MS, ne moreš tekmovati za DP?)... :?: LM 42-km- ali so vsi tekači s slovenskim državljanstvom udeleženci DP, ali se tudi tam moraš posebej prijaviti? :?
Hm, izven dometa razmišljanja! BoF, to je pravi izraz, do katerega pa jaz še nisem prišel! :) Hvala za besednjak, ki na pravi način označuje določeno zadevo! :wink:
LP, vencelj
 ton
Dobro, ampak ona gospa, ki nas je v drugi temi vabila na veteransko prvenstvo, se pa meni zdi kar prijazna sogovornica, TF je pa tako edina resna inštitucija ne-AZS-iziranega teka v državi. Po mojem se bi zadevo dalo poštukat v obče zadovoljstvo.
Uporabniški avatar
 ero
he he, one thing comes to mind: Tekaška zveza Slovenije :)

OK, uradne, IAAF approved razdalje za dolge cestne teke so:

10 km
20 km
polmaraton
25 km
30 km
maraton
100 km

na stadionu pa (od 10.000 m dalje):

20,000 m
ena ura
25,000 m
30,000 m

razni 6uri, 24urni, 50 km cestni teki niso domena IAAF!

če želiš, da je rezultat (rekord) uradno priznan, mora biti prireditev v koledarju, proga mora biti uradno izmerjena in homologirana, na tekmovanju mora biti prisoten delegat pristojne zveze, te discipline se morajo udeležiti najmanj trije udeleženci in jo morajo tudi zaključiti!

primer: prijavljen si in tečeš na 100 km, postaviš rekord na vmesnem času na 30 km in nato odstopiš. rekord ni priznan, ker si odstopil na prijavljeni disciplini!

tole pišem iz glave, ne da bi pregledal pravilnike, a bo kar držalo. sodniški izpit sem sicer delal pred 20imi leti a nekaj je še ostalo :)

OK, za tale 6-urni tek se nam ni treba sekirat. za prihodnje leto, ko načrtujemo pravo ultro, pa bomo dobro razmislili, kako in kaj!
Uporabniški avatar
 miro
Zdravko , ja kako pa naj odreagira Mitja,ali naj tepe starega deda, saj sam veš,da imam starejše otroke , kot pa je Vanja ccc.:D
Drugače se pa vidimo na lublancu.
lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA