vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

VIRUS
Še deset dni je do maratona v Ljubljani, jaz pa obupujem :cry: :cry:
Deset dni nazaj, me je dan po "ta dolgem" teku začela boleti peta oz. nekje na sredini podplata (recimo na odtisu podplata, tam kjer je najtanjši del), verjetno se je zgodilo zaradi tega, ker moram v službi nositi "ta lepe" čevlje, ... ki pa so mi bili očitno tesni in so pritiskali na omenjen del, noga je bila utrujena, ...
Naslednji dan nisem mogel stopiti in grem k zdravniku, mi da naklofen proti bolečinam (vem, to samo skriva bolečino in nič ne zdravi) ter priporočilo, naj počivam in se mažem s kakšno mažo ala f23, ...
Danes je deseti dan, ko se mažem kar naprej, nič ne tečem (groza), ... boli pa še kar naprej.
Človek si ne more misliti, kako te lahko taka poškodba psihično uniči, okoli hodim kot mesečnik, res sem si želel na ta maraton, priprave so bile dolge ... no sedaj pa tole!
Lepo prosim, če ima kdo kakšen nasvet, izkušnjo, morda kakšnega madžioničarja, ki s čudežnimi rokami odpravi bolečino :wink: , naj mi pomaga!
Pomagajte! :cry:

LP V.
Uporabniški avatar
 Darja
Če te boli od pete proti stopalnemu loku, bi si upala trditi, da gre za vnetje plantarne fascie. O tem je kar nekaj napisanega, poskusi na spletu pod plantarni fasciitis. Srečno!
Uporabniški avatar
 zdejan
Zdravo VIRUS!
Pred mesecem in pol sem imel te težave, ko sem prvič odtekel za trening 41 km. Stopalo je začelo boleti, sicer ga še sedaj čutim, vendar me več ne zaskeli. No, mazal sem si stopalo s kremo (sedaj se ravno ne spomnim imena, doma jo imam :bum: , je pa takšna, kot jo opisujejo tu na forumu za poškodbe mišic). Tudi s tekom sem prenehal, sem se vozil s kolesom. Potem sem spet tekel, pa je spet zabolelo. No na koncu sem ugotovil, da imam izrabljene copate in tisti zračni balon). Z novimi copati gre sedaj brez bolečin.
 VIRUS
Boleči predel mažem z kremami, Optima gel Glucosamine, f23, ...
Ampak kar ne mine, res tudi po 10 dneh stopalo boli skoraj toliko kot na začetku, zanimivo, najbolj boli zjutraj, potem ko noga miruje celo noč, če bi šel tečt, pa bi me nehalo boleti, seveda dokler se nebi stvar ohladila, nato pa ... auč!!
Copate s katerimi tečem sedaj imajo za sabo že kakih 250 km, dvomim da so krive!?!
Mah nevem, maratona sem se res veselil, če bi bilo to recimo maja, bi pač en mesec počival, tako pa ... Nimam več idej :cry: !
Še za kakšno izkušnjo se priporočam!

Hvala vsem!
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Sem prepričan, da gre za plantarni fasciitis, s tem imam že kar nekaj izkušenj :twisted: :roll: Mislim, da letošnjega maratona ne boš videl...

Edina možnost je, da se dogovoriš za ultrazvočno terapijo TAKOJ. Drugače pa počivaj in se maži s tistim, kar imaš. Še prej se pa seveda prepričaj, da ne gre za kaj drugega. Pa srečno!
Uporabniški avatar
 Susanne
Pred kakim mesecem se je tudi meni zgodila podobna zadeva. Seveda nisem počivala. Samo mazala sem si, pa naprej tekla, seveda z bolečino. Potem je bilo pa vsak dan huje. Še posebno pri hoji. Potem sem šla 5x na lasersko terapijo k eni fizioterapevtki. Po štirih terapijah mi je rekla naj 3km pretečem, potem pa spet pridem. Včeraj sem bila zadnjična laserju. Danes sem tekla 6km.Ne boli več. Skoraj ne morem verjet, da spet tečem brez bolečine. Tudi sama se pripravljam na LM.
Poskusi tudi ti z laserjem. Mogoče še imaš upanje.
Uporabniški avatar
 Darja
Meni je zelo pomagal nakup novih tekaških copat. Sicer imam še bolečine v podplatu, vendar so znosne, zjutraj sem pa še vedno popolnoma budna tisti hip, ko stopim na noge - AUČ -(še posebno po kakšnih daljših tekih).
Na internetu najdeš tudi vaje za krepitev plantarne fascie. To ti sicer do maratona ne bo nič koristilo, dolgoročno pa pomagajo. Če lahko, odteci maraton, potem pa v kot pa rane lizat.
 VIRUS
Najlepša hvala za nasvete in spodbudo! Še deset dni imam časa, poizkušam obdržati kondicijo s plavanjem in kolesom, ...danes grem k fizioterapevtu (že iščem laser Susanne help!) mislim pa na to, kar je rekla Darja, preteči maraton, pol pa v kot rane lizat!
Bom pa prvi zemljan, ki je maraton preskakal po eni nogi :D

Lep dan!
Uporabniški avatar
 klatez
VIRUS napisal/-a:...Bom pa prvi zemljan, ki je maraton preskakal po eni nogi :D ....

He, he - verjemi mi - ne boš....
 VIRUS
Dragi dr. sotekači!

Večinoma ste imeli prav, bil sem na ultrazvoku, fiziater mi je potrdil Tendinitis plantarne aponevroze. Torej, zaradi pretreniranosti se mi je vnela vez, ki povezuje peto s prsti, ... Na sliki je še enkrat večja kot tista zdrava na drugi nogi.
Torej, za druge, ki jih bo to doletelo, pri teh poškodbah je pomemben seveda počitek, razni geli pomagajo, bom pa vsak dan (naslednji teden) hodil na ultrazvočno terapijo (dobiš pri svojemu dohtarju napotnico in greš na Sočo), zdravnik mi je rekel, da maraton še ni čisto izgubljen, juuuuhuhuuuuu! Upanje umira zadnje! Torej, upam da se vidimo!

LP
Susanne napisal/-a:Pred kakim mesecem se je tudi meni zgodila podobna zadeva. Seveda nisem počivala. Samo mazala sem si, pa naprej tekla, seveda z bolečino. Potem je bilo pa vsak dan huje. Še posebno pri hoji. Potem sem šla 5x na lasersko terapijo k eni fizioterapevtki. Po štirih terapijah mi je rekla naj 3km pretečem, potem pa spet pridem. Včeraj sem bila zadnjična laserju. Danes sem tekla 6km.Ne boli več. Skoraj ne morem verjet, da spet tečem brez bolečine. Tudi sama se pripravljam na LM.
Poskusi tudi ti z laserjem. Mogoče še imaš upanje.
[/quote]

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA