- 21 Okt 2007, 20:32
Včerajšnji mrzel jesenski dan sem staknil prehlad, kljub temu pa sem poln navdušenja, kajti odkril sem ORIENTACIJSKI TEK. Po več kot 20 letih, kar smo se s taborniki preganjali po gozdovih in iskali kontrolne točke, sem se včeraj udeležil tekme v Trzinu.
Stvar je seveda zdaj popolnoma drugačna, nisem pričakoval, da je tako dobro razvita in organizirana
Kljub relativno ne prav velikemu številu tekmovalcev, če primerjam z drugimi teki, me je presenetila velika mednarodna udeležba, prijetno vzdušje, uigranost in organiziranost ...
Začelo se je nekoliko panično. Nisem si mislil, da je Trzin tako velika vas
in sem kraj dogodka iskal popolnoma drugje. Ko sem končno pridirkal do prijavnega mesta pa še ni bilo nobene panike. Ker je kofols izginil, še preden sva se utegnila seznaniti in je šlo po vodi moje predvidevanje, da mi bo malo razložil kako naprej, ker res nisem vedel, kaj naj počnem
sem se moral znajti... Pa sem že pri prijavah spoznal (o srečno naključje!) Andrejo iz OK Komenda, ki me je na hitro poučila o osnovnih stvareh, malo sem že prej povprašal naokrog... pa smo že šibali.
Prva kontrola mi je dala vetra... najprej sem našel drugo, potem, ko sem že obupaval pa še prvo. Nato pa se je v meni predramil zaspali čut stezosledca in prekaljenega tabornika
in je steklo kot po maslu
Na koncu sem v svoji kategoriji prehitel (edino) konkurentko in zasedel prvo mesto
Počakal sem še na rezultate in vmes izvedel veliko o tem zanimivem športu, ki je idealen za vse posameznike ali cele družine, ki so rade aktivne v naravi, nekatere tekme pa so prilagojene tudi za invalide. Toplo ga priporočam vsem vsaj v preizkušnjo, prepričan sem, da boste presenečeni, kot sem bil jaz na včerajšnji mrzel jesenski dan
Stvar je seveda zdaj popolnoma drugačna, nisem pričakoval, da je tako dobro razvita in organizirana

Začelo se je nekoliko panično. Nisem si mislil, da je Trzin tako velika vas

Prva kontrola mi je dala vetra... najprej sem našel drugo, potem, ko sem že obupaval pa še prvo. Nato pa se je v meni predramil zaspali čut stezosledca in prekaljenega tabornika

Počakal sem še na rezultate in vmes izvedel veliko o tem zanimivem športu, ki je idealen za vse posameznike ali cele družine, ki so rade aktivne v naravi, nekatere tekme pa so prilagojene tudi za invalide. Toplo ga priporočam vsem vsaj v preizkušnjo, prepričan sem, da boste presenečeni, kot sem bil jaz na včerajšnji mrzel jesenski dan

Pozdravlja vas
KLUB TEKAČEV KURJA VAS!
KLUB TEKAČEV KURJA VAS!