teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Miha65
H R A N A....

Vsi jo potrebujemo! O tem nihce ne dvomi.

Kaj zauzijemo? Od tu naprej pa je variant kot na starem hrastovem deblu vejic in listov....

Lepo vas prosim nehajte ze!
Vsak ima svoj prav in svoj narobe.

Cilj ni nekoga osebno zaliti ali osmesiti, ker pove svoje mnenje. Tak je ta forum, eden R E D K I H!!!!
In tukaj se samo prestevajo tisti, ki imajo skupno eno vejo....od tu naprej je pa se cela debela veja in miljone vejic.....

Pa da nebi zdaj kdo postal pameten. Imam znanja o prehrani in esencialnih snoveh bistveno vec kot vecina tukaj.

Raje se lepo imejte (neglede na to s katere veje gledate)!
 klopotec
Mija napisal/-a:pametnejši se ne vključujemo v debate med rastlinojedci in mesojedci, ker pač vemo, da gre za "never ending story". vsak ima svoj pogled na stvar, vsak ima določena dejstva ZA in PROTI, predvsem pa se vsak sam odloči, katerim načelom bo zvest.
tako da se mi osebno zdi škoda kreganja in prerekanja okoli tega, kdo je boljši človek, tisti, ki ne je mesa ali tisti, ki ga je. vsi, ki se (več ali manj) družimo na forumu, imamo določeno zavest o tem, kaj je zdravo in kaj ne in kaj je za nas primerno oziroma kaj ne. zato vsiljevanje svojih nazorov, kaj je BOLJ PRAV, niti z ene, niti z druge strani, ni potrebno. če bomo malo bolj tolerantni eni do drugih, bo življenje takoj lepše.
in lep pozdrav vsem, tistim z in tistim brez. mija

Ti se torej ne šteješ med pametnejše, a ne. Kje pa si tu videl kreganje in prerekanje? Gre samo za izmenjavo mnenj in se mi zdi, da je kar na nivoju.
Vidim pa, da mesojedci nimajo radi izmenjave mnenj o tem, kaj bi bilo boljše. Kot da jim to moti njihovo prepričanje, kljub temu, da jim zdaj že skoraj vsak zdravnik jasno govori, da bodo zaradi pretiranega uživanja mesa, prej kot slej v njihovi čakalnici. Ampak ne, če nam pa tako PAŠE.
 klopotec
Mija napisal/-a:pametnejši se ne vključujemo v debate med rastlinojedci in mesojedci, ker pač vemo, da gre za "never ending story". vsak ima svoj pogled na stvar, vsak ima določena dejstva ZA in PROTI, predvsem pa se vsak sam odloči, katerim načelom bo zvest.
tako da se mi osebno zdi škoda kreganja in prerekanja okoli tega, kdo je boljši človek, tisti, ki ne je mesa ali tisti, ki ga je. vsi, ki se (več ali manj) družimo na forumu, imamo določeno zavest o tem, kaj je zdravo in kaj ne in kaj je za nas primerno oziroma kaj ne. zato vsiljevanje svojih nazorov, kaj je BOLJ PRAV, niti z ene, niti z druge strani, ni potrebno. če bomo malo bolj tolerantni eni do drugih, bo življenje takoj lepše.

Ti se torej ne šteješ med pametnejše, a ne. Kje pa si tu videl kreganje in prerekanje? Gre samo za izmenjavo mnenj in se mi zdi, da je kar na nivoju.
Vidim pa, da mesojedci nimajo radi izmenjave mnenj o tem, kaj bi bilo boljše. Kot da jim to moti njihovo prepričanje, kljub temu, da jim zdaj že skoraj vsak zdravnik jasno govori, da bodo zaradi pretiranega uživanja mesa, prej kot slej v njihovi čakalnici. Ampak ne, če nam pa tako PAŠE.
 klopotec
Miha65 napisal/-a:H R A N A....

Vsi jo potrebujemo! O tem nihce ne dvomi.

Kaj zauzijemo? Od tu naprej pa je variant kot na starem hrastovem deblu vejic in listov....

Lepo vas prosim nehajte ze!
Vsak ima svoj prav in svoj narobe.

Cilj ni nekoga osebno zaliti ali osmesiti, ker pove svoje mnenje. Tak je ta forum, eden R E D K I H!!!!
In tukaj se samo prestevajo tisti, ki imajo skupno eno vejo....od tu naprej je pa se cela debela veja in miljone vejic.....

Pa da nebi zdaj kdo postal pameten. Imam znanja o prehrani in esencialnih snoveh bistveno vec kot vecina tukaj.

Glede na to, da imaš znanje o prehrani, a nam lahko našteješ nekaj bistvenih razlogov, da športnik uživa meso?
Uporabniški avatar
 Miha65
klopotec napisal/-a: Gre samo za izmenjavo mnenj in se mi zdi, da je kar na nivoju.

Na nivoju? Morda tvoj nivo.
Zato prosim ne podcenuj drugih.

H v a l a
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ad znanje esencialnih snovi....no po fotki ni videti...

Ubijanje in gojenje živali za izživljanje in iskanje skupnih mesenih veselic bi lahko bilo nedostojanstveno. Ampak na takih butastih debatah je brez veze to oemnjati ker je to samo za izpostavljanje osladnih apelov...imejmo se radi pa preževekujmo in obešajmo odojke ...saj popoldan pa bom šel na tek da bom to svinjarijo oèistil iz sebe. Verjetno je tudi takšen tek nesmiseln. Teèi da potem pišeš slavosapeve odvisnosti od teka da pokuriš kislo crkovino v sebi in pomirjanje EGA z osladnimi kao pametnimi zkaljuèki.

Èlovek bi rekel...ubijam in jem pusjke torej teèem in potem sem na forumu pameten.

Hvala za sodelovanje v debati.

Od mojih mnenj boste imeli mir.
Kar veselo preštevanje in reklamiranje ubijanja ... No èe bo to tudi tako virtualno in brez podna kot je takšen tek na podlagi ubitih živali in crkovine...potem se pujsom obeta tudi drugaèno življenje.
Uporabniški avatar
 Mija
klopotec napisal/-a:

jaz se uvrščam med najbolj pametne in ne samo med pametnejše. nadalje, če še nisi ugotovil, sem ženska in se v svojem postu nisem opredeljevala ZA meso ali PROTI, pač pa sem se postavila v vlogo posrednika, ki bi zaključil tole nesmiselno debato. ti pa - ne da bi objektivno ocenil vsebino mojega pisanja - kar na pamet govoriš, da sem mesojedka in nadaljuješ z vsiljevanjem svojega PRAV. če morda nisi razumel, sem ravno o tem govorila v svojem postu....

in ker ne maram ljudi, ki mi za vsako ceno vsiljujejo svoje mnenje, istočasno pa mi ne dovolijo imeti lastnega mnenja, je debata s tem zame zaključena.

lp, mija
 klopotec
Se ti opravičujem Mija, da sem te nepozorno bral. Danes se nam vsem nekam mudi. In ne vsiljujem ti svojega mnenja, samo povem ga.
Ne glede na to ali si z ali brez, te lepo pozdravljam. Zdaj se mi mudi ne dež in veter odtečt ene 10 lepih K. Ko se vrnem, pa bo mogoče spet napisanega kaj zanimivega.
Tako na hitro in odločno zaključit debato pa se mi ne zdi v redu. A se Slovenci res ne znamo pogovarjat? Vsi bi samo "nehajte, prekinite debato, zaključujem, brezvezna debata". Debata je res morda brezvezna, tema pa nikakor ne. Prehranjevanje je žal ključnega pomena za naš nadaljni razvoj.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Se opravicuejem ampak moj ego se temu ne more upreti!
Le kako se pa lahko govori o nivoju debate, ki ima izhodisce slavospev ubijanje živali in žretje in obraèanje mesa ...Heheh èlovek bi rekel da potihne... To je kot da bi HitlerJugend uèili o humanosti kocetracijskih taborišè. Ko je že vse v izhodišèu naštimano, da se obdržijo ego filozofije in relativiziranja.

Ampak zanimivo potem bi se èlovek še moral skriti in utihniti za tekaškim duhovništvom in osladnimi štorijami o tem kaj je važno v prehrani za tek.
Hmmm ta tek je še komu v napoto: mora jesti crkovino, mora požirati zato ker je crkovino ne vem koliko "esencialnih snovi" v obliki dodatkov, mora se spoprijemati s poškodbami, joj še Hvala Bogu ada je kakšen naraven problem tukaj zraven: Vreme. Da te vsaj eni komponenti v tej zakompleksani zgodbi damo neodvisen pomen.

Tisti ki ne zmore jajc opozoriti, da za esencialne snovi ni potrebno uživati svinjine pa dvomim da pozna kaj o esencialneh snoveh in presnovi kaj šele o fiziologiji živali ( no bodimo skromni samo o èloveku ).
Uporabniški avatar
 Miha65
Miha65 napisal/-a:

...moj nivo.....
Uporabniški avatar
 AndrejaR

S tem stavkom se v celoti strinjam. Le da je treba med 'druge' šteti tudi živali. Bodimo torej tolerantni do njih in jim omogočimo, da živijo in doživijo svoje življenje. Pod tolerantnost zagotovo ne sodi to, da jih mučimo, izkoriščamo, ubijamo, 'pripravljamo' ...

Po drugi strani je dejstvo, da nas naša kultura ni naučila spoštovanja do živali, torej je to nekaj, kar mora vsak posameznik domisliti in sprejeti sam. Seveda pa je za to potrebna velika mera pripravljenosti za razmišljanje, sposobnost sprejemanja lastnih napak in soočanja z lastnimi predsodki, kar pa zagotovo ni lahko. Ampak mislim, da za to ni treba biti 'pametnejši', ampak je zadosti, da si razmišljujoče in čuteče bitje, pripravljeno tudi kaj žrtvovati v imenu 'tolerance do drugih'.

Andreja
Nazadnje spremenil AndrejaR, dne 22 Okt 2007, 11:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Sončka
Hoj,
glede na to da nekateri tako radi govorijo o EGu. Če jaz kaj vem, je človeška duša (če sploh obstaja) sestavljena iz več sestavin-ego, superego, levoego, desnoego in debat okrog pumpanja ega ne razumem najbolj. Dovolim, da mi kdo razloži.
Glede Hitlerja, ali sploh obstaja na tem svetu človek, ki bi ga lahko podučil o bolj humanih koncentracijskih taboriščih?
Debata okrog mesojedcev in rastlinojedcev je brezsmiselna. Masikateri reven otrok v Afriki bi dal vse za kos mesa ali karšnekoli druge hrane in prav vseeno bi mu bilo o razlogih za ali proti biti lačen ali ne. Še manj pa o tem ali se mu po jedi nabira kislina v mišicah.
Če je pa Špartomaratonec zmagal in je še vegetarijanec po vrhu pa super zanj! Ne vidim pa povezame med zmago in vegetarijanstvom, žal.
Ker jaz zmagala sigurno ne bom, pa čeprav najraje jem sadje in zelenjavo.
Svinjino imam pa zelo rada, živo seveda. Pujski ruls, so luškani in pametni in jih spoštujem.
Lp, I.
Uporabniški avatar
 Sebi
Ne samo "marsikateri reven otrok iz Afrike bi dal vse za en kos mesa"... Poznam zapriseženega vegetarijanca in presnojedca, ki soli pamet povprek in počez, pa ne more iti mimo picerije da ne bi bil cel slinast. 8)
Je** ga - eni tako, drugi drugače...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA