teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
wind napisal/-a:
klopotec napisal/-a:Kaj pa je pod nivojem?

Mesojedci nimamo problemov s tem, kaj jedo vegetarijanci. Èe ne maraš mesa, prav. Èe se bo kdo nekega dne odloèil, da tudi zelenjave ne bo jedel - zaradi trpljenja rastlin ob usmrtitvi, tudi prav.

Wind to upam ,da sem omenil se zelo spretno obraèa temo kao na spor med vegetarijanci in mesojedci. Torej misliš, da naj ne bi bilo dovoljeno izraziti mnenja o nedostojanstvenosti zafrkacije na raèun ubijanja živali.

Tukaj je nekaj protislovnosti s katerim dovoli da ti pomagam
( èe si boš vzel veè èasa in jih najprej pogledal preden boš dal sodbo ):

- primati ( še manj pa èlovek ) se ne delijo na mesojedce in rastlinojedce
- èlovek, ki ima v svojem jedilniku tudi termièno obdelane živalske
beljakovine ne more preživeti brez rastlinske prehrane. Slej kot prej
se ga loti kakšna bolezen.
Verjetno je ta informacija že bila kje povedana.

ÈE boš kdaj za kakšen brain-storming pa ti z veseljem pomagam . Ti bo pomagalo pri teku verjami. Pa èetudi jaz èastim za pijaèo.

Ubrano in modro vsem nam,

Grem tudi jaz laufat,
 tomi_
Globalno mislim, da je brezmesno prehranjevanje le še vprašanje časa in zavedanja prebivalcev te naše preljube Zemlje, pred njenim popolnim uničenjem.
Uporabniški avatar
 ales
Joj, kam smo prišli s tole temo..me je Alenka opomnila, da se sploh še nisem tule javil-torej še en ljubitelj svinjine (posebej če je ta kombinirana z ovčetino in govedino in zmleta zlo na drobno..). Čeprav sem tudi jaz (kot pravi Lojze), več kot 23 ur in pol na dan vegetarijanec.

Predlagam, da tele naše instant vsevedneže tipa Smiljan Mori, iz rokava stresajoč vseživljenjske resnice, daleč najbolj pravilno slovnično pišoče člane foruma, mal ignoriramo. Vsaj v tejle temi. Tako se bomo tudi lažje ubranili, da ne bi pred ljubljancem spet po navodilu taistih OH zaloge polnili z zelenolistnimi solatami..

Torej,

26. ales
 BIK
Ko prdne tek v snegu ali klopotec pa ne smrdi po crkovini in mrhovini (kot nam) amak po vijolicah in rožcah! Kako lepo :lol:
 gs1422
Uf, ta debata je padla pod vse nivoje. Ampak moram priznati, da kar uživam ob branju vaših objav. Nekdo je omenjal dodatno izboraževanje na temo hobotnic?

Dajmo kaj malega res povedat.

Hobotnice menda res veljajo za intelegentna bitja, hkrati tudi telo neboječa in radovedna. Ravno zaradi tega so zelo priljubljen pri začetnikih v podvodnem ribolovu.

V jadranskem morju prevladujeta dve vrsti, ki se razlikujeta po velikosti, barvi in načinu razporeditve lovk ob "kapi". Najraje se nahajajo na peščenem področju posutem z večjimi kamni. Prebivajo tudi na zgolj peščenem področju a jih je tam težje najti.

Hobotnice lovijo ponoči, oziroma v mraku. Pred začetkom sezone se res potikajo v bližinah obal in nižjih globinah. Neizmerno jih privlači bela barva tako, da jo na neobljudenih plažah lahko ulovite kar na belo včreko, ustrezno obteženo. Najboljši pripravek je konec verige na katero navežete več belih vrečk in vrv. Vse skupaj mecite z obale v vodo in vlecite. Če ste na pravem kraju je uspeh zagotovljen.

V vrhunu sezone je hobotnico težje najti ob obali. Preselijo se globje in podnevi sploh ne hodijo iz lukenj. Z ABC opremo, kateri dodamo nož, in ost se je potreno odpraviti malo stran od obale. Pozor, za lov na hobotnico ne rabite puške, dovolj je samo "puščica. Hrvaški zakon o podvodnem ribolovu je zastavljen tako, da vas samo s puščico ne morajo preganjati.

Torej, ko ste odkrili teren oprezajte za večjo količino na pol odprtih školjk. Ponavadi ležijo v krogu enega metra in pol. Med školjkami mora biti luknja od hobotnice. Iz gladine jo boste težko opazili zato se potopite na dno, skoraj tako, da se uležete. Sedaj se ozrite vodoravno in poglejte če je kje opaziti kakšno luknjo. Luknja ima premer približno 20 cm, in je verjetno zakrita s kakšno školjko ali kamnom. Hobotnice so inteligetna bitja zato si čez dan zakrijejo luknjo. Odstranite ovire in opazili boste prvi krak hobotnice. Če je luknja dovolj široka, da lahko vanjo brez težav sežete z ostjo - po njej. Če ne se raje ne igrajte. Nikakor ne rinite roke v luknjo, ker bi vas večji primerek znal zadržati pod vodo.

Postopek v tem primeru je sledeč. Votla cevka skozi katero napeljete tanko ribišiko pletenico. Narediti zanko, na drugi strani pa držalo. Zanko nataknete hobotnici za glavo in jo zategnete. Močno povlecite in to je to.
Nikar jo ne vlecite za lovko, ker ji boste le to odtrgali, ostalo pa bo ostalo v luknji. Ko hobotnico spravite iz luknje jo humano pokončajte. Najlažje je če z nožem zarežete v predel med očmi. Tam ima namreč "možgane" in to jo v trenutku onesposobi. V kolikor se preveč otepa, zadošča tudi to, da ji obrnete celotno "vrečko" okrog. Očiščena na kraju zločina.

Sicer obstaja še en bolj eleganten postopek kot z cevko in pletenico a je ekološko malo bolj sporen. Grudico modre galice raztopite v vodi in jo servirajte v kakšno stekleničko od šampona. Ko locirate luknjo, vanjo nabrizgajte malo galice. Zadeva draži škrge od hobotnice in ta bo v roku dobre minute začela bežati iz luknje. Imate dovolj časa, da jo z ostjo elegantno dobite. Žal je galica tako močna zadeva, da se v tisto luknjo ne bo še nekaj let naselila nobena žival in ne zrasla kakšna rastlina. But Hey... preteklih dvajset let smo z njo veselo škropili paradižnike in ni nobeden protestiral. Je pa zadeva zelo huda kršitev vseh pisanih pravil tako, da če vas hrčki dobijo pri tem nečednem opravilu bo Jelinčič zopet v akciji.

Zanima še koga kašen recept?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
ales napisal/-a:Joj, kam smo prišli s tole temo..me je Alenka opomnila, da se sploh še nisem tule javil-torej še en ljubitelj svinjine (posebej èe je ta kombinirana z ovèetino in govedino in zmleta zlo na drobno..). Èeprav sem tudi jaz (kot pravi Lojze), veè kot 23 ur in pol na dan vegetarijanec.

Predlagam, da tele naše instant vsevedneže tipa Smiljan Mori, iz rokava stresajoè vseživljenjske resnice, daleè najbolj pravilno slovnièno pišoèe èlane foruma, mal ignoriramo. Vsaj v tejle temi. Tako se bomo tudi lažje ubranili, da ne bi pred ljubljancem spet po navodilu taistih OH zaloge polnili z zelenolistnimi solatami..

Torej,

26. ales

Vsevedenež gor in dol...
Èe s tem priznavaš svojo nevednost ti lahko pomagam.

Lepo da si si nadel znaèko vegetarijanca. Zdaj èe ti to pomaga pri kakšnih bejbah ali da na forumu malo pobožaš svoje možganèke ok.

Dvomim da izumitelji izraza vegetarijanec imajo v mislih da se ga uporablja kot medaljo ...

Ampak kar je bistveneje...se opravièujem èe sem koga prizadel zaradi njegove prehrane ( èe mora jesti meso naj paè je tudi èrve ali kravjeke ...sem tudi že to doživel pa še to ne pomeni da sem kaj po znaèki ).

Gre za to še enkrat bom povedal:

Da je nedostojanstveno se zafrkavati iz ubijanja živali in crkovine na forumu kjer so zanimive teme o zdravju, doseganju boljših rezlutatov in na kakšen naèin to dosegati.

Èe pa se vsekakor ne morež izogniti skušnjaiv tekmovanju mnenj in ožigosavanju pa predlagam da se rajši pomeriva v nekaj disciplinah pa tako izraziva katera prehrana je boljša:

- predlagam èas maratona
- kolesarjenje recimo 70km èez kakšen planinski predel kakšno planoto
izberiva po karti neko ciljno toèko
- sedaj pozimi gazenje oz. zimsko turo èez kakšen planinski greben
- pa recimo eden gorski tek na kakšen dva tisoèak...lahko tudi Grintavec
ampak ne bova upam èakala na avgust.

Evo pa ti predlagam da si vzames ali vzameva cas da uredis prehranske navade kaksen mesec lahko pa tudi kar naslednji mesec.

Mislim tak po forumu kar nekaj klobasati ko pojma nimas je brez veze.
Isto seveda predlagam slavopevcem ubijanja prašièev.

Èe ne druga se bo vsaj kaj konrketno naredilo in ne v prazno govorièilo.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
BIK napisal/-a:Ko prdne tek v snegu ali klopotec pa ne smrdi po crkovini in mrhovini (kot nam) amak po vijolicah in rožcah! Kako lepo :lol:

Kje in kdaj si upaš kaj veè jajc pokazati kako zmogljivo te nosi prehrana èe vidiš v njej problem?

Še enkrat tudi tebi: nedostojanstveno za tekaški forum je zafrkancija na raèun ubijanja živali in mi je vseeno èe ješ polže ali prebiraš mravljišèa.
Uporabniški avatar
 Jusuf
Pozdrav!

27. Jusuf (oraznni_slon tudi) :)

8) He, he, očitno se rastlinojeda populacija počuti v tej temi kakor svinja iz nadrealistov v Teheranu, pa zato malo bolj besno grize okoli sebe. :) Še dobro, da so polži zaščiteni. :P

lp, Jusuf
Uporabniški avatar
 Sebi
Še enkrat:

Poznam zapriseženega vegetarijanca in presnojedca, ki soli pamet povprek in počez, pa ne more iti mimo picerije da ne bi bil cel slinast.

:twisted:
Uporabniški avatar
 Jusuf
HoJ!
tek_v_snegu napisal/-a:Če ne druga se bo vsaj kaj konrketno naredilo in ne v prazno govoričilo.

8) Just do it! :)

lp, Jusuf
Uporabniški avatar
 kostolomc
28. kostolomc

pa glih včeraj sem spekel super hobotnico v pečici....pa tudi zelenjave je bilo ene 5 vrst zraven...mmljaska
Uporabniški avatar
 Vlajko
tek_v_snegu napisal/-a:... Mislim tak po forumu kar nekaj klobasati ko pojma nimas je brez veze ...

Ja, pričakovano smo prišli že do žalitev. :cry:

Ampak, če povem čisto po pravici :arrow: če bi jaz kot laik in (bržkone od jutri naprej "obsojeni" analfabet) dal na tehtnico vajino (Klopotčevo in tvoje) ali Aleševo klobasanje, bi iz prve razsodil, da vidva, seveda le takrat, ko moramo biti neprostovoljni poslušalci vajinega "predavanja o temu, kaj naj jemo", klobasata (pravzaprav "morita") neprimerno bolj kot Aleš. :!: Naključno si izberi in preberi kakšen njegov post pa boš uvidel, da imam prav. :idea:

PS:
Ja, sedaj sem prav "jezen" :wink: , zato se vam, ne glede na to, da nisem ravno pogost jedec svinjine, solidarno pridružujem:

28. Vlajko :wink:

PSS:
Ne boste verjeli, ampak, ker je bil v tej temi "Dolfi" že omenjen. :arrow: Tudi on naj bi bil vegetarijanec in posledično ... velik ljubitelj živali. :twisted:
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 22 Okt 2007, 21:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 lukkka
Samo folk - do zdej sem se vzdržal vključevanja v tole, pa se bom vseeno.

Kar jem, je moja stvar.
Kar je nekdo drug, je njegova stvar.

Jejte in pustite ljudem jesti - samo toliko.
 007
28. je že kostolomc, se pravi29., jaz pa 30. Sicer jem vse, najraje na žlico, pa fajn če kej plava notri, žganci so najboljši, če so primerno zabeljeni, rad imam tudi solate vseh vrst..............
In zdaj kaj zvem tukaj? Da sem slabši človek od vegetarijancev, morilec, primerjavo s Hitlerjem bom rajši preslišal? Pa dejte ga no srat, potemtakem je treba tudi mesojede živali iztrebiti, mogoče preobraziti?
Pri nas velja: Vsak po svoje, Bohinc pa s svedrom.........
Uporabniški avatar
 mitjas
lukkka napisal/-a:Samo folk - do zdej sem se vzdržal vključevanja v tole, pa se bom vseeno.
Kar jem, je moja stvar.
Kar je nekdo drug, je njegova stvar.
Jejte in pustite ljudem jesti - samo toliko.

Bravo Lukkka, se povsem strinjam z vsemi tvojimi stavki :!:

31. ljubitelj svinjine: MitjaS
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA