Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Mija
Počasi se dnevi krajšajo, obveznosti se podaljšujejo, jaz pa ne tečem rada v temi (v gozdu je lahko kakšen volk...... :lol: ). Zato sem razmišljala o nakupu orbitreka ali sobnega kolesa, ki bi mi nadomestil tek v dnevih, ko ne bom mogla na "svojo rundo".

Prosila bi za vaša mnenja, nakup katere naprave bolj priporočate in razloge za to. Rada bi pač obdržala kondicijo in istočasno razmigala telo.

Hvala in lep dan vsem, Mija
 Boonen
Iz svojih izkušenj ti lahko rečem, da je ne obeh napravah grozno dolgčas. Tudi, če zraven gledaš televizijo čas teče zelo počasi. Na orbitreku sem tako bil le ene trikrat po dvajset minut, ker več enostavno nisem zdržal. Prisegam torej na gibanje v naravi ker je bolj dinamično in popolnoma neprimerljivo s sobnimi aktivnostmi. Seveda je pa odvisno od vsakega posameznika.

Če pa bi moral izbirati med orbitrekom in sobnim kolesom bi izbral kolo, ker sem bolj kolesar kot tekač. Za tekače po profesiji pa je verjetno primernejši orbitrek.
Uporabniški avatar
 Cowboy
pomoje sta obe stvari zlo dobre za odlaganje cunj.. pa nabiranje prahu.
od teh hišnih stvari se mi zdi še najbolše spining kolo al pa trenažer za kolo.
čeprav morš imet za takšne stvari res ogromno volje, ker dolgčas je največji problem.
Uporabniški avatar
 Andraz
jest se nad tekaško stezo :lauf: navdušujejem, do zdej sem parkrat teku že, pa mi je všeč, sam ne vem, kolk bi res to doma uporablu, pa kam jo postavit....
Uporabniški avatar
 NANIKA
Sama bi kupila orbitrek, ker se mi zdi, da se še zmeraj bolj razmigaš. Imamo pa od lani veslača.
 fanči
jaz sem za spining ampak ne doma samo kot organizirana skupinska vadba.

vse kar sem imela doma se ni obneslo. res se je nabiral prah in gor so visele cunje :oops:
Uporabniški avatar
 Mija
a ni na forumu nobenega, ki je kupil kolo ali orbitrek in na njem res delal???? :shock:

jaz pozimi namreč ne bom imela druge izbire, kot da vadim doma

lp, m
 Jutro
Pozdrav.

Nedavno sem kupil sobno kolo, ki ga zelo pridno uporabljam. Menim, da je čisto odvisno od posameznika, če ga bo ali ne bo uporabljal. Ponavadi ob "kolesarjenju" pogledam kakšen video, film, dokumentarec, ki leži na disku in zanj sicer nimam časa.

Izbiral sem med kolesom, orbitrekom in veslačem. Pri orbitreku si pretežno s celo težo na nogah. Ker sem to tudi pri teku, se mi zame kot začetnika ni zdel dobra ideja. Za veslača sem slišal, da rabiš tehniko, da si ne uničiš križa, pa tečno (!) se mi je zdelo, ko sem preiskusil v trgovini. Kolo pa je itak moje veselje, manj obremenjuješ noge, ker sediš in odločitev tako ni bila težka.

Verjetno je tako, če v osnovi nimaš veselja do tovrstnega gibanja, ga imaš potem še težje v virtualnem. Jaz imam rad kolo, zato mi sobno kolo ni niti najmanjši problem.

Upam, da sem kaj pomagal. :)

lp
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
pred enim letom sem imela kolo, pa sem ga prodala in kupila orbitrek. se mi zdi boljši, ker "miga" celo telo. uporabljala sem ga celo lansko zimo in pomlad, dokler nisem začela teči. potem je malo počival čez poletje, zdaj (ravno danes) pa imam namen očistiti prah z njega in ga ponovno zagnati. tako: en dan tek, en dan orbitrek, seveda vmes kak dan počitka.
 Jutro
Ravno zaradi tega, kot pravi metkamarjetka, pa mi je orbitrek še vedno zelo simpatičen. Preiskusil pa ga konkretneje nisem.

lp
Uporabniški avatar
 javaman
Sam sem pred enim letom kupil tekalno stezo in jo zelo uporabljam. Čist drugačni trening kot pri orbitreku. Orbitrek mi sedaj v kotu sameva.
 007
Cowboy napisal/-a:pomoje sta obe stvari zlo dobre za odlaganje cunj.. pa nabiranje prahu.
čeprav morš imet za takšne stvari res ogromno volje, ker dolgčas je največji problem.

Edino spinning se da prebavit, ostalo je dolgčas..........po moje.......
Uporabniški avatar
 Damijan
007 napisal/-a:
Cowboy napisal/-a:pomoje sta obe stvari zlo dobre za odlaganje cunj.. pa nabiranje prahu.

Edino spinning se da prebavit, ostalo je dolgčas..........po moje.......

Ej, kakšna je pravzaprav razlika med "spinning kolesom" oz. trenažerjem?
Na slednjega vpneš kolo, to mi je jasno... In goniš na mestu...

Spinning pa?

Hvala... ker se mi glih ne da po guglu iskat..
 007
Spining je podoben sobnemu kolesu, le da je položaj na njem bolj "kolesarski", se pravi, bolj kot na specialki. Fino je, da lahko tudi "aufzicaš", voziš v stoje, v fitnesih se izvajajona spiningih različne vaje......itd. Osebno edino na spiningu zdržim več kot pol ure, če pa je le možno grem rajši v naravo...
 MarkoJ
Jaz sem imel pred časom orbitrek, s katerim sem shujašal 20kg v 3-4 mesecih. Zdaj ga pa ne uporabljam več. Razlog je enostaven - starega sem tako gonil, da sem ga dobesedno raztrgal (top shop kvaliteta pač), novega pa bom kupil ob selitvi v hišo, v stanovanju mi je vseeno bil v preveliko napoto.

Pred tekom je imel zame osebno veliko prednost: ni važno, kako je deževalo, snežilo ali kaj tretjega - noben izgovor ni pomagal, da nisem šel nanj. Pa da ne boš mislila, da malo tečem :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA