prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
 Jožko
Pozdravljen prijatelj Zvenko in vsi ostali Tfejevci!
Sem zelo vesel, da si si opomogel in, da pripravljaš K24 za konec tega meseca. Mislim, da se bo vreme tudi še izboljšalo tako, da bi se dalo večji del proge prehoditi, preteči po kopnem. Če ga ni preveč posebno tam, kjer je bolj izpostavljeno je tudi to en izziv, so pa tudi varjante, da se da strmim spustom z Raduhe izogniti.
Ja ti povem Zvonko, da prav resno razmišljam, da bi se ti-vam pridružil na tej lepi Koroški poti.
Pa počakajmo še malo.
Uporabniški avatar
 zvone
Jožko napisal/-a:Pozdravljen prijatelj Zvonko in vsi ostali Tfejevci!
Sem zelo vesel, da si si opomogel in, da pripravljaš K24 za konec tega meseca. Mislim, da se bo vreme tudi še izboljšalo tako, da bi se dalo večji del proge prehoditi, preteči po kopnem. Če ga ni preveč posebno tam, kjer je bolj izpostavljeno je tudi to en izziv, so pa tudi varjante, da se da strmim spustom z Raduhe izogniti.
Ja ti povem Zvonko, da prav resno razmišljam, da bi se ti-vam pridružil na tej lepi Koroški poti.
Pa počakajmo še malo.

Pozdravljen Jožko!

Hvala za javljanje. Me veseli, "da te vleče" na Koroško.
Če bodo "razmere znosne" se vidimo.
Zavedati pa se moramo tudi dejstva, da so koče odprte le ob vikendih in za praznike ... Sam sem opravil kar nekaj pohodov po K-24 ko so koče bile zaprte in to ni kar tako...

Torej, kot sam praviš, počakajmo še malo!

Lep pozdrav v Baško grapo. Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Jožko in ostali člani TF ki vas "vleče na Koroško" na K-24.

Žal, slabo kaže: Mokrega snega med 1500 mvr in navzgor je danes kar nekaj (30 cm na 1500 mnv),
možno je, da ga bo danes zvečer še več (padavine).

Konec vikenda bo sicer lep, toda dejstvo, da bodo nekatere koče tudi
konec tedna zaprte in pričakovani težavni pogoji glede snežnih razmer
(globok in moker sneg) me ne navdušujejo preveč da bi vas povabil
na to zahtevno pot .

Torej počakajmo še kaj bo "prinesel" noveber. Mogoče pa tudi toplo vreme in "boljše"
pogoje v naslednjih tednih kot konec tega tedna.

Lep pozdrav in lepe praznične dni vam želim! Zvone
 disciple
zdravo,

A ste že mogoče odtekli K-24? Tudi jaz bi se vam pridružil..

Lep pozdrav,
Uporabniški avatar
 jan_jan
Mislim, da zaradi vremenskih razmer letos ne bo več optimalnih pogojev za Koroški izziv. V primeru nadaljevanja suhega vremena v novembru pa je vse mogoče. Morda narava ponovno preseneti?! :D
LP jan_jan

P.S. Slišal sem, da zapirajo hotel Krnes! :evil: Kaj pa sestanek članov Kluba 24 v decembru? :hello: Ali sploh bo in kje :?:
Uporabniški avatar
 vencelj
Bržkone bo K-24- koroški izziv- moral počakati naslednje leto.
Za letos se je pa že pojavilo kup stvari: sladkih 6, zimski izziv na Kališče vsako nedeljo, srečanje kluba ljubiteljev GM 4o, še nekaj tekem (Kališče gor-dol-gor, Dolsko...), do novega leta pa je manj kot dva meseca in tudi vreme bomo še videli, kako se bo obnašalo.
Pa da ne pozabim na zimsko orijentacijsko ligo...
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 zvone
disciple napisal/-a:zdravo,

A ste že mogoče odtekli K-24? Tudi jaz bi se vam pridružil..

Lep pozdrav,

Pozdravljen "disciple"!

Brez skrbi. Če se bom(o) dal(i) na pot, bom(o) to dal Forum.
Vreme je te dni še kar. Sneg se topi in še vedno je možno, da se bom(o)
podal K-24. Če se bom(o), po to praviloma petek popoldan...

Vsekakor pa je treba vzeti v zakup, da bodo pogoji bistveno težji
kot pa da se na pot podam(o) spomladi, ali po leti ( daljša noč, bistveno bolj mrzlo vreme,
možne zaplate snega, mokro in spolsko, zaprte koče...

Je pa v tem kontekstu sedaj toliko večji izziv...

Torej bodi na "preži" in pripravljen.

Lep dan še naprej! Zvone!
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni extremisti TF!

Konec tedna se obeta " dokaj primerno" vreme. Čeprav pogoji niso
"idealni", me močno mika da se zapodim po poteh K-24 ali čez Pohorje.

A je kdo za (petek/soboto)?

Ne mislim divjati ( niti ne morem ker še nisem fit), ampak "izi" in kam
in kdaj "pridem" - "pridem".

Lep pozdrav vsem! Zvone
zvone napisal/-a: A je kdo za (petek/soboto)?

malo prepozno je, da bi se lahko pripravil, pa seveda je tu še Barbarin tek v Velenju. Škoda. Drugače bi jaz bil za kakšno izi varianto.
Uporabniški avatar
 vencelj
Zdravo!
Jutri še cel dan delam, v nedeljo je Barbarin tek.
Sploh me je pa zadnjič tistih nočnih slabih 15 km od Petrovega brda do vasi Kal malce postavilo na realna tla. Nočni pohodi so vse kaj drugega kot dnevni in sem odločen, da tudi na tem naredim korak naprej, vendar- tako kot je edino prav- postopoma.
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 zvone
ZdravkoC napisal/-a:
zvone napisal/-a: A je kdo za (petek/soboto)?

malo prepozno je, da bi se lahko pripravil, pa seveda je tu še Barbarin tek v Velenju. Škoda. Drugače bi jaz bil za kakšno izi varianto.

Pozdravljen Zdravko!

No problem!

Žal, letos " (še) nisem bil nikjer" in priložnost da "malo pridem na plano", se je pokazala dokaj nenadno. Toda brez skrbi. Vsekakor bomo še najmaj
enkrat "ponovili" zimsko prečanje Pohorja ali še kaj težjega.

Bodi(te) uspeš(e)n(i) v Velenju in "ne razočarajte Barbare".

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
vencelj napisal/-a:Zdravo!
Jutri še cel dan delam, v nedeljo je Barbarin tek.
Sploh me je pa zadnjič tistih nočnih slabih 15 km od Petrovega brda do vasi Kal malce postavilo na realna tla. Nočni pohodi so vse kaj drugega kot dnevni in sem odločen, da tudi na tem naredim korak naprej, vendar- tako kot je edino prav- postopoma.
LP, vencelj

Pozdravljen Vencelj!

Tako kot praviš - postopoma! Prepričan sem, da se bomo drugo leto, ob lepših pogojih, na to pot podali skupaj.

Lep dan še naprej in lp. Zvone
Pozdravljeni Člani TF MB in ostali!

Pa mi je le uspelo podati se na K-24!

Vremenska napoved za soboto je bila ugodna in ni bilo izbire – K-24! Na pot naj bi šel s prijateljem Matjažem, toda zaradi njegovih službenih obveznosti in zamude, smo se zmenili, da jaz počasi grem naprej, on pa pride za mano. Začel sem ob 20,00 h. V "izi" tempu sem se podal na Uršljo goro, čez Sleme na smrekovško pogorje (Smrekovec, Krnes, Komen, Jankovec,Travnik in Belo peč ) in naprej proti koči na Loki. Noč je bila presenetljivo jasna in topla. Sneg ni bil moteč- nasprotno. Prav sneg obsijan z lunino svetlobo je celi poti dajal poznan svečani Novoletni pridih. Le poledeneli spust z Uršlje gore in zmrznjene tanjše plasti snega in listja skozi gozdne poti proti Smrekovcu, ki niso držale, so me nekoliko motile in upočasnile. Ob čudovitem sončnem vzhodu, malo pred kočo na Loki me je dohitel Matjaž ki je začel par ur za mano. Sledil je manjši počitek in skupna malica ob zaprti koči. Potem smo se podali na na Raduho. Jutro je bilo prijetno sončno in toplo. Sam sem imel bolj "turistični (izi) tempo" in smo se dogovorili, da Matjaž gre naprej. Na vrhu Raduhe smo se ločili. Matjaž je nevaren spust opravil po zavarovani poti, jaz pa čez Durce. Po "hitrem kosilu" na Grohatu (edina odprta koča na poti), sem se podal na Olševo. Zahteven vzpon mi je lajšal Matjažev gaz v snegu. Pot po razglednem grebenu s pogledom na s soncem obsijane Grintavce, Julijce in Ture ter Peco, Raduho Uršljo goro in Smrekovcem – kot na dlani je bila nepozabna. Sledil je spust in pot proti Kumru in Peci. Pri Kumru (ura je bila 16 popoldan, Matjaž pa je že dobro napredoval na poti proti vrhu Pece) sem se več kot zadovoljen odločil, da ne izzivam usode (tetive na nogah) in neham. Že to je bilo več kot sem pričakoval. Do 18 h sem počasi prihajal peš proti Črni. V pravem trenutku sem prispel še na zaključno letno prireditev članov kluba K-24. Svečano je bilo sprejetih novih 14 članov. Kmalu je prispel tudi Matjaž. V manj kot v 22-tih urah mu je uspelo opraviti celotno pot. Res izjemen dosežek z ozirom na zimske razmere in pogoje. Po daljšem prijetnem druženju z ostalimi člani kluba smo se utrujeni in zadovoljni podali še na pot proti Mariboru in na zaslužen počitek. Nedvomno smo ugotovili: za nami je bila nepozabna avantura, ki jo bomo sigurno še kdaj poskušali ponoviti.

Škoda, da nas pri tem ni bilo več.

Lep pozdrav iz MB! Zvone
Uporabniški avatar
 Damijan
Zdravo, Zvone!

Hvala za krasen opis. Pametno si se odločil, da ne greš do konca, take odločitve so spošotovanja vredne. Tudi sam sem preživel vikend na Pohorju, a z otrokoma, tako da ni bilo variante, da se ti pridružim. Mi smo se potikali okoli Črnega jezera, tj. na okoli 1150 m n.v., in okoli poldneva je bilo res prijetno toplo, božal nas je južni veter, snega pa le za vzorec.

Kako pa je na Raduhi, npr? Veliko snega?

LP
Damijan
 Jožko
Pozdravljeni!
Ja Zvone čestitke tebi in Matjažu za opravljeno ponovitev K24. Res pa je, da si se ti še bolj izkazal s svojim pametnim odstopom in sprehajalnim zaključkom v Črno. Ja to zmorejo samo stari mački, vajeni vsega hudega in najhuje je to, da ne moreš nikamor. Za to Zvone čestitke še enkrat.
Tudi midva z Dorico sva imela srečanje večkrat v mislih pa mi nekako ni zneslo jo primahati v vaše kraje. Da pa je bilo lepo nam ni treba praviti, ker v družbi takih ljudi ne more biti dolgčas. Pozitivna energije je več kot dovolj. Uživajte še naprej.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA