vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Na pa me je usekalo. Kaj drugega kot angina. Že pet dni nazaj me je nekaj žgečkalo in me danes dokončno položilo. Temperaturo imam tik pod mejo in upam, da tam ostane, grlo pa auuuuaaaaaaa boleče, vneto,... in to 4 dni pred maratonom. Sicer obstaja upanje, da bom dober do nedelje, samo imam en tak filing, da bo to najtežjih 21km.

Sem prebral nekaj iz prejšnjih tem o čebuli in medu in mogoče, kljub dokaj nezaželjeni kombinaciji tudi to probam. Okus je najberž tako bljaaak, da se že moreš pocajtat. :)

Če je kdo v podobni situaciji pa mu želim uspešno okrevanje in da se vidimo na LM.
Uporabniški avatar
 vanja
Žal sem zraven :cry: Že kak teden boli grlo, kašljam, kiham, smrkam, glava boli,... No, vročine nisem imela, na srečo. Sem pa danes prvič malo bolje in spet bolj optimistično zrem proti nedelji! No, mene čaka 42km... :?
 Marinka
Lani sem teden dni pred Palmanovo fasala prehlad z nizko vročino, ki je na srečo izzvenela do srede. Po nasvetu zdravnice sem se takoj oprijela Immunala. Končalo se je takole: PB, za nameček pa še za 2 stopinji nižja telesna temperatura na cilju (34,6) kot na startu. :lol: Drugo pa so seveda angine in antibiotiki. Teka pa v takem stanju res ne bi priporočala. Raje se prijavi na Palmanovo, ki je čez tri tedne.
 Matej79
Imam nekaj podobnega Sumamedu. Nekaj tablet, ki naj bi ustavile presneto angino. Sem pa v bolj zgodnji fazi in res upam, da bom dober do nedelje. V soboto računam na en krajši tek, če drugače ne po stezi v fitnesu.
Zaradi antibiotikov pa menda ni taka kriza. Sem dohtarju povedal za kaj se gre in je reku, da nebi smel bit panike, sam če bodo dost zgodej prijeli.
Uporabniški avatar
 pegaz
Hapcihaaa...
Pegaz :?
Uporabniški avatar
 dejc
Na zdravje :D

Jaz sem pa že dva dni na toscanski hrani in upam, da se me kakšen prehlad ne bo prijel. (feferoni, česen.....) :lol:
 fanči
oj,

imaš samo tri tablete?! po drugi že skoraj ne čutiš več, da boli grlo po tretji si že skoraj čist v redu. jaz sem imela to v začetku oktobra in sem šla prvi dan po zadnji tableti tečt. ni bilo nič krize mi sploh ni pobralo moči :D

ampak zdaj pa kašljam, smrkam in čist sem podrta....to se mi zdi pa katastrofa, ker ni nekega zdravila, da bi se hitro pobral :cry:

upam, da bom v nedeljo na LM.

čavke
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Tudi jaz sem med vami, reveži :( . V nedeljo me je sesulo, danes je že malo bolje, če bo šlo s tem tempom naprej, bo še nekako, če ne pa ne vem kaj bo :? . Čaka me 42 km :shock:

Srečno in na zdravje vsem :!:
Uporabniški avatar
 želva
Že dva tedna se mi seli sluz iz grla v nos in nazaj v grlo. Sedaj sem na začetku drugega cikla in čakam, da se mi spet zabaše nos pol pa bo že šlo. Ker sem se letos prvič prijavil na krajšo razdaljo na LM, bom v nedeljo vseeno šel, zlo na izi, če 2 ure pa 2 ure.
LP Martin
Uporabniški avatar
 ZHAK
Mene že deset dni muči prehlad, grlo, nos, smrkanje, kašlanje.... Vročine sicer nimam, vendar zdravstveno stanje bi opisal kot ne zdrav in ne bolan. Prejšnji teden sem si mislil, OK, en teden malo smrkam, trugi teden še kakšen krajši sprostitveni tek, pa na maraton. In glej ga zlomka, od zadnjega teka je že več kot 10 dni, tudi bolj šibak se počutim, tako da me je kar malo strah. Vendar če se ne bo poslabšalo, sem odločen iti na 21, pa bo kar bo.
 Matej79
fanči napisal/-a:oj,

imaš samo tri tablete?! po drugi že skoraj ne čutiš več, da boli grlo po tretji si že skoraj čist v redu. jaz sem imela to v začetku oktobra in sem šla prvi dan po zadnji tableti tečt. ni bilo nič krize mi sploh ni pobralo moči :D

ampak zdaj pa kašljam, smrkam in čist sem podrta....to se mi zdi pa katastrofa, ker ni nekega zdravila, da bi se hitro pobral :cry:

upam, da bom v nedeljo na LM.

čavke

Ja dvakrat po tri tablete. Mi je rekel, da je isto kot Sumamed, le da dela Krka tablete. Drugače mi je pa napisal 6 tablet, da bo zihr dobr je reku. Če je to to...pol sm zmagov. Zdej grem skuhat čebulo in med, da vidim če to res pali.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Tokrat vas res ne razumem, pred vrati je maraton, vi pa smrkate.
Jaz sem te zadeve porihtal v začetku meseca. Sicer ni čisto v redu, ampak bo že šlo (tok tok po lesu).
Nič jamrat, ven na mraz in se fajn izšmrkat, potem pa vroč tuš in topel naslanjač pred TV. Odsvetujem vam računalnik, ker na forumu se zadnje dni samo ... :wink:
Se vidimo na LM, razpoznavni znak - robček na gobček (rima press)
Uporabniški avatar
 Radolca
bojan "na bolniško pojdi" :D
 gs1422
Mene je zvilo dva dni pred Ptujskim. Sem kupil dve škatli Coldrexa, eno pa sem do maratoana "pokljuval". Za silo sem bil dober, tekel sem solidno, edino pulz sem imel visok. Sem pa zobal dve tableti na 6 ur.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA