prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni prijatelji teka!!

Prvič pišem na tekaškem forumu ter vas najprej lepo pozdravljam ter hkrati moram pohvaliti forum saj ga kot neregistriran uporabnik spremljam že dobrih 5 mesecev.
Danes, ko sem pa v dilemi katere copate izbrati pa se moram obrniti na vas :D -strokovnjake oz. kateri že imate izkušnje z istimi modeli copat kateri me zanimajo.
Zanimajo me predvsem razlike med tema copatoma. Za mene laika pri poznavanju copat je edina razlika, ima XCR -gore-tex drugi pa ga nima.
Ima kdo takšne copate??So dobri?? Oz. kako so zračni tisti XCR.
Uporabljal bi jih za tek po brezpotjih, v hrib tu pa tam pa tudi po cesti. V soboto na adventure race sem opazil da jih je veliko imelo te copate. Prosim za mnenja. :shock:

povezava na model pro 3d XCR:http://www.superge.si/html/svn/2384684-AA.shtml

ter navadni pro 3d:http://www.hervis.si/index.cfm?CFID=36646&CFTOKEN=57189190&fuseaction=Sportwelten.detail&hauptgruppe_id=442&gruppe_id=706&untergruppe_id=1012

Hvala za odgovore :oops: :oops:

lp,jurček
Uporabniški avatar
 tadejk
Zdravo!

Sam sem lastnik copat brez xcr in sem z njimi zelo zadovoljen.
Vedeti je treba, da gre za čisti Trail copat, ki ni dobro blažen, je pa zelo stabilen na terenu in sploh ko je potrebno prečiti kakšno blatno strmino pride podplat do izraza.

XCR varianta se mi do sedaj ni zdela smiselna, saj se mi zdi, da sem v vsakem primeru moker- če ne od zunaj pa znotraj (izkušnje iz alpinizma, da goretex tudi ni vsemogočem.

Tadej
 _jurček_
Hvala za odgovor :D

Še vedno sem v dilemi :D ne vem za katerega bi se odločil :oops:
Ima še kdo kakšno dobro besedo o teh copatih.

hvala za odgovor.

lp,jurček
Uporabniški avatar
 Matevz
GTX pride prav samo pozimi. sicer pa je bolje brez. Ti copati so sicer tako narejeni, da se zelo hitro sušijo. Npr. po prečkanju potoka, so po 2 urah (na nogah) praktično suhi. Samo še nogavice zamenjaš in to je to. GTX pa slabše dihajo, zato so po mojem manj uporabni (razen za zimo). In sploh na adventure racih je verjetnost za žulje zelo velika in z vlažnostjo se še močno povečuje.

Jaz sem imel 2D pa sedaj 3d in si bom za ARS še ene omislil (pa prav gotovo brez GTXa)
Uporabniški avatar
 bidi
mam model SALOMON PRO 3D XCR in edino kar me moti je slab oprijem na mokrem gladkem asfaltu ter na mokri kovini(kak kanalizacijsk pokrov) kot drsaleke!!! :)
z gore texom sem pa zadovoljen tako v dežju, snegu kot v vročini. nikoli nisem mel mokrih ali zlo prepotenih stopal. niti v prejšnjih nike niti v teh, tako da uporabljam sedaj samo to, čeprav trenutno bolj za hojo.

lp
Nazadnje spremenil bidi, dne 01 Jun 2007, 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 firbec
Imam PRO 3D XCR (gore tex). Odlično za hribe, brezpotja, slabše za asfalt.
Več nas je, ki imamo te copate in imamo isti problem: vložki imajo ob robu gumo, ki povzroča žulje na notranji strani pete. Problem smo odpravili, saj originalne vložke vržeš v kanto, vstaviš pa kakšne navadne vložke. Deluje!
Zaradi gore texa je pa v noge malo topleje.
Imaš pa v dežju suhe noge!!! :lol:
LP
 jagoda
Kakšne so vaše izkušnje z velikostjo XA PRO 3D z GTX in brez?
Nosite isto velikost?
Imam XA brez GTX, in me je strah da bi mi bile GTX model iste cifre premajhne.
Uporabniški avatar
 Cowboy
sj je isti model, sam ena nima gtx membrane. torej mora biti velikost identična.
jst mam z gtx - zaenkrat zadovoljen.

to pa res smola da taki terenski supergi niso dobri za asfalt :lol:
kot bi rekel da je minus cestnega kolesa v tem ,da se full težko pelje po makadamu :lol:
 jagoda
Problem je v tem da imajo isto školjko(lupino) v katero potem vtaknejo pri GTX še membrano in so zaradi tega tesnejši.
Uporabniški avatar
 Damijan
Imam le varianto copata z membrano, tako da direktne primerjave ni,
lahko pa povem, da je le-ta "normalne" velikosti, c čimer mislim na
dolžino copata v cm: je torej enaka, kot pri ostalih proizvajalcih. Ni panike, torej...
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
Imam tele XCR goretex (ženski model). Z njimi sem zelo zadovoljna. Super so za slabo vreme in za na Šmarno. Nikoli premočili, kar se tega tiče so res super. Najbolj sem se bala, da bi kdaj v noge zeblo. Kar se žuljev tiče sem dobila samo prvič, pa še to na mezinčku na zunanji strani zgoraj. Na podplatu in na peti nič. Koliko so manjši zaradi dodatne membrane tudi jaz težko rečem, čer imam precej ploščato (povoženo) stopalo. Zato tudi žičko zategnem toliko, da jo moram zataknit, da mi ne skače pod noge. Tiščijo pa vsekakor ne. Tudi Quickfit - zajla za hitro obuvanje in sezuvanje je super stvar.

Dež me ne skrbi. Če bo v nedeljo za 12.LM res deževalo, bom tekla v teh, edino nekaj je! Koko naj si nataknem čip mi ni jasno?

Ima kdo kakšno idejo?

Lp! Mateja
 janezu
nosim oboje,gorotex pol številke večje(so malo manjše),ko so mokre so toplejše,oboje mi služijo.preizkusil sem speedcros2,pa so v stopalu preozke,sicer zelo dobre.na hr trek ligi se 80% nosi salamonk.kupi tahitr model,če jih že ni zmanjkal :D LP ju
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz imam oboje iste velikosti in ne čutim nobene razlike med njimi.
Uporabniški avatar
 Matevz
Čip pa lahko daš tudi na trak okrog gležnja. Najbolj enostavno je z "ježek" trakom. 2 krat po cca. 10 cm (en grob in en mehek), potegneš skozi čip enega izmed njih in tako naštimaš, da se na dveh koncih po enih 3-4 cm prekrivata (tisti grobi naj gleda na ven :) ).
Uporabniški avatar
 Cowboy
mateja.hribar napisal/-a:e in sezuvanje je super stvar.

Dež me ne skrbi. Če bo v nedeljo za 12.LM res deževalo, bom tekla v teh, edino nekaj je! Koko naj si nataknem čip mi ni jasno?

Lp! Mateja

si sploh ne predstavljam da bi mogel v teh supergah laufat po asfaltu :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA