Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Zimski izziv – tekmovalni treningi za VELIKI POKAL KALIŠČA

Na 1540 m visoko ležečem Kališču pod Storžičem, v zimski sezoni 2007/08 pripravljamo nedeljske trening vzpone »od potoka« do koče na Kališču (ista proga, kot za 12 ur Kališča – višinska razlika je 830 m).
V obdobju od 28. oktobra 2007 do 30. marca 2008, se bodo ljubitelji rekreacije vsako nedeljo ob 8.30 zbrali pri potoku in se po svojih zmožnostih povzpeli do Kališča. V koči se bodo vpisovali v pripravljene tabele, rezultati pa bodo objavljeni na www.kalisce.com .
Glede na število tekmovalcev in vrstni red, bomo podelili tudi točke.
Primer:
- 20 udeležencev: 1. mesto 20 tč., 2. mesto 19 tč.,… 20. mesto – 1 tč.
- 4 udeleženci: 1. mesto 4 tč., 2. Mesto 3 tč.,.. 4. mesto 1 tč.
Seštevek točk ob koncu sezone bo pomenil vrstni red v moški in ženski konkurenci. Pripravili bomo tudi tekmi primerne nagrade.
Cilj zimskega izziva je druženje in ohranjanje kondicije preko zime. Udeležba na nedeljskih druženjih ni obvezna, je pa dobrodošla.
Tehtne pripombe in predloge bomo upoštevali do pričetka zimskega izziva.

Čakamo na odziv!
Uporabniški avatar
 vencelj
Marjan, mate pa kar dobre ideje v vašem koncu. Prav v klancih mi veliko manjka in takle zimski trening bi bil idealen za popravljanje pomanjkljivosti, pa še pozimi je veliko več časa za kaj takega kot kasneje, v tekmovalnem obdobju. Ker nisem doma ravno pod Kališčem, v končnih rezultatih ne bom konkurenčen, vsake toliko me bo pa bržkone prineslo v Mače.
Saj drugače imamo tle bliz Ratitovec in Blegoš, pa ne daleč stran Lubnik, da ne pozabim Črno prst itd...ampak dogodek je pa le dogodek in vzponi na Kališče, kot kaže, to bodo.
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 elingr
mislm da je to zelo dobra ideja katere se bom udelezu.samo ura je mogoce malo zgodna ze ce bi bilo ob 9.00 bi bilo veliko bolje.pa se ta tockovanje mi ni cisto jasn.npr neko nedeljo ko me ne bo na startu se bo tam zbralo priblizno 50 tekacov prvi bo dobiv 50 tock .kako naj ga potem ujamem ce nas bo v nslednjo hodilo samo se po deset.mislim da bi bilo bolje ce bi biv kriterij tock vedno enak in bi se tocke delile do desetega mesta.lp robi
Uporabniški avatar
 vencelj
Okrog pravičnosti različnih sistemov točkovanja je bilo že veliko govora, so pa vrhunska tekmovanja vse kaj drugega kot takele rekreativne zadeve. Mislim, da je prav, da se upošteva konkurenca (več udeležencev- več točk) in da so bolj vztrajni tudi nagrajeni (večkrat udeležen- več točk). Pomislek bi bil lahko samo v tem, da so nekateri pač bolj oddaljeni in imajo manj možnosti za redno udeleževanje (vendar jaz ne delam iz tega nikakršnega problema, prednost dajem druženju, rekreiranju...)
LP,vencelj
Uporabniški avatar
 elingr
ja sej to je pa res.tuki je na prvem mestu druzenje,sam uro bi ba lohko vsaj za ene pol ure prestavl.
 večno mlad
Meni je pa kar prepozno. Ampak se prilagajam. Pridem kadar utegnem. Saj druženje je na Kališču že tako ali tako. Je pa tole lepa popestritev. Samo štart bi bilo potrebno prilagoditi. Računamo namreč lahko, da se bo s starta pognalo tudi 40 norcev, ki bodo prvi hoteli prečkati potok. Ne vem ali se tu da kaj narediti. Možen je tudi štart recimo 100 m nižje.

Ne vem sicer kako je to izvedljivo, ampak tudi enkrat mesečna kronometrska dirka bi bila zanimiva. Na štartu žreb številk in štart vsake pol minute.
 janezu
kot piše zbiramo mnenja,želje,pobude...podobno ligo imajo - poletno in tudi zimsko tj vse četrtke ob 17.30 sosedje na sljeme dobijo letnega in zimskega zmagovalca,ki pa NI najboljši tekač hrvatske :D upam,da bodo tudi na kališče kdaj prišli preizkusit formo različni vrhunski športniki(kar se pozimi redno dogaja,vendar bolj individualno) štart pa je lahko na drugi strani potoka.bo pa obvezna pot mimo druge klopce in ne pod žičnico,sicer pa je važen vrstni red prihoda do stopnic in ne v kočo (novi oskrbnik se že boji za vrata)dobrodošla so vsa dobronamerna mnenja! LP ju
Uporabniški avatar
 elingr
no sej mislm ce bo janezu zraven pri oganizaciji bo kr use v najlepsem redu
Uporabniški avatar
 firbec
Hoj!
V nedeljo, 28.10.2007, bomo začeli z zimsko ligo na Kališču.
Več na naših straneh.
Imamo že prave zimske razmere - sneg, veter, zameti - do nedelje verjetno ne bo dosti boljše - ampak to da zadevi pravi čar!
Vabljeni!

Celo zimo bom za šankom! :wink:

LP Marjan
Uporabniški avatar
 nejc.kuhar
No ker noben nč ne napiše od začetka lige na Kališče bom pa jest :D Tisti k milte da ni blo nobenga se motite, blo nas je celih 9 :shock:
No bom napisu sam kar smo se pogovarjal glede točkovanja oziroma moj predlog: 1. prvouvrščeni dobi vedno 100 točk, 2. med ostale se točke porazdelijo procentualno, glede na število udeležencev. Primer: Nastopi 20 tekačev: 1. dobi 100 točk, 100 deljeno z 20 tekmovalcev je 5 točk. Tako dobi vsak naslednji pet točk manj- 2. 95, 3. 90, ... do zadnjega.
V nedeljo nas je bilo npr. 9: 100:9=11 (zaokroženo) prvi dobi 100 točk, 2. 89, 3. 78, itd. zadni 11!

To se mi zdi velik bolš kt prejšn predlog ker ta upošteva tako hitre, kot tiste, ki bodo vedno nastopili! :wink:

zgolj moj predlog, ki je imel odobravanje med prisotnimi.

LP, Nejc
Uporabniški avatar
 elingr
ja sm vidu da vas je blo kr neki .jst pa bitnc sva bila ze zjutraj na telefonu da greva vendar sva se zarad hudega dezja k je biv v nasem koncu premislna.sam sva pa sla mav kasnej gor in po rezultatih bi bla 3 in 4. mi je kr mav zov da nism prsu.lp se vidmo u nedelo
Uporabniški avatar
 mirko1
elingr napisal/-a: po rezultatih bi bla 3 in 4.

:D :D :D
Uporabniški avatar
 Franci65
Sprejeti sistem točkovanja mi je všeč. Nudi več točk, kot prvotni predlog.
Mokri pogoji na progi so naredili tekmo še bolj selektivno. V naslednjem nastopu si obetam izboljšanje rezultata.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA