Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Se nameravate udeležiti letošnje krvodajalske akcije 29.11.2007 v Ljubljani?

Da, seveda
6
33%
Da, če bo zdravje dopuščalo
4
22%
Ne (še), imam strah pred krvodajalstvom
4
22%
Ne, takrat imam obveznosti, druge zdravstvene težave
4
22%
Letošnja tekaška sezona se približuje koncu, množično nas čaka še Palmanova in deset dni po polovički bo kar pravi čas da se ponovno odpravimo na krvodajalsko akcijo. Kdor ima težave s hemoglobinom, naj že zdaj začne z dodatnim vnosom železa. Sam prisegam na suhe slive, algeo in čimbolj pestro prehrano, mnenja ostalih pa lahko najdete tule in tule

Kaj: Tretja krvodajalska akcija Tekaškega foruma

Kdaj: četrtek, 29.11.2007, med 7.00 in 17.00

Kje: Zavod za transfuzijsko medicino Ljubljana, Šlajmerjeva 6, (ulica ob Zaloški, karta tule)

Kdo: Vsi, ki se na dan krvodajalske akcije počutite zdravi in zadostite ostalim kriterijem.

Zakaj: Da bodo še ostali sodržavljani imeli kaj od naše celoletne tekaške aktivnosti..

Tu pa sta povezavi na lanskoletno akcijo in letošnjo spomladansko.

Nekaj splošnih pojasnil

1. Krvodajalske akcije se udeležite, če se počutite zdravi, če v zadnjih dveh tednih niste imeli povišane temperature, niste jemali zdravil, aspirina, insulina, antikoagulantov,... Če vam ne uspe priti letos, kri lahko darujete kadarkoli, organizirano bomo šli spet prihodnje leto!

2. Fino bi bilo, da se vsaj približno razporedimo čez cel dan, drugače bomo pa mal počvekali, saj čakalnica je kar velika. Čvek je možen seveda prej, med in po dogodku...

3. Na krvodajalsko akcijo ne hodite tešči, če se vam to zgodi, v restavraciji prej malo pojejte in spijte..

4. Nekateri delodajalci še vedno dajejo tudi kak dan dopusta za darovanje, večinoma pa vsaj za dan darovanja ne bi smeli imeti težav. Ob darovanju dobite potrdilo za delodajalca.

FAQ o krvodajalstvu: http://www.ztm.si/sl/krvodajalstvo/pogosta_vprasanja/

Za lažjo organizacijo dogodka se bomo tule po naši dobri navadi prešteli. Predlagam, da se vpišete vsi, ki lahko z ene 90% verjetnostjo napoveste svojo udeležbo, predvsem zato, da v primeru navala okrepijo ekipo, naročijo dovolj sendvičev, ... Poleg napišite še predvideno uro.

Seznam okvirno prijavljenih:

ales, 10.00
bojanm, 8.00-9.00
ero
MatjazV
lojzeP
Ečo, 8.00-9.00
olii, 8.00-9.00
ton, 7.30
pershing
Pirat 7.00-7.30
(Car 8.00-10.00)
roky1 8.00
darcy
Nazadnje spremenil ales, dne 30 Nov 2007, 19:06, skupaj popravljeno 9 krat.
Uporabniški avatar
 5rca
dala kri konec avgusta, tako da novembra še prekmalu zame :cry:
 bojanm
Pridem,med osmo in deveto
Uporabniški avatar
 Wega
Žal sem že dogovorjen 12.11.
Bom pa prišel v TF majčki ;)

Dodano kasneje:
ima pa naša prav, zakaj pa moram it ravno 12.? Ker sem se tako odloćil pred tremi meseci? Verjetno bom raje prestavil za 14. dni in se vam pridružil
Nazadnje spremenil Wega, dne 31 Okt 2007, 20:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

Aleš, hvala za pobudo, pridemo!

29.11. se na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču prične tudi sejem Gibanje in šport. Ker bomo tam prisotni s svojim paviljonom kot Športni center, vas vabim, da se po akciji oglasite še na sejmu.

o programu sejma, kjer načrtujemo tudi predstavitve, predavanja in delavnice, boste še podrobno obveščeni...
Uporabniški avatar
 ales
To je pa pri vsakem malo drugače..meni na primer, odvzem skorajda ne predstavlja kake večje motnje v telesnem funkcioniranju (lani sem tri-štiri dni po odvzmu odtekel polovičko na Ferskih), dobro je prve dni morda le malo več piti in se ne preveč naprezati, če ti ne paše. A tko po enem tednu zagotovo ne boš več čutil posledic.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Jaz pridem, ure še ne vem, verjetno bolj zgodaj...
Bojan Ambrožič napisal/-a:Mene pa zanima koliko časa po tem ko daš kri ni pametno teči, iti na tekmo ali na kak hud fizičen napor?

Odvisno, pri vsakem drugače, boš videl kako se boš počutil, pri tej stvari smo si res zelo različni. Meni se zdi, da mi še dobro dene, saj veš... ta žleht kri, pa to... :lol: Tako sem šel tečt ali pa v hribe že isti dan, kot sem bil na krvodajalski, nobenih posledic ni bilo.
Uporabniški avatar
 primus
Tudi jaz sem bil priden avgusta, tako da moram še malo počakat.
Pridem na naslednjo rundo !
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

pridem tudi jaz.

MatjazV
Uporabniški avatar
 lojzeP
računajte tudi name :D
Uporabniški avatar
 EčO
Prideva tudi midva z Olii med 8 in 9. Potem pa greva na sejem.
Uporabniški avatar
 veter v laseh
Po klicu ZTM sem kri dal že danes. Se bom pač kdaj drugič udeležil skupne krvodajalske akcije TF.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA