prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 5r002
Pozdravljeni

Sem rekereativni tekač - začetnik(letos prvič na 10km na LM).
Ker mislim v prihododnje več časa posvečati teku(21km) me zanima katero od ur mi priporočate?

Ker sem na forumu zasledil težave glede foot pod-ov sem glede tega nekoliko skeptičen... podobno je tudi z gps-om... zato za uro ne mislim zapraviti preveč denarja.

Gledal sem ure v rangu cca. 100€:
- Polar F6
- Polar RS 100
- Garmin Forerunner 50 + senzor senzor srčnega utripa

Ure v rangu cca. 150€:
- Suunto T3
- Polar F11
- Polar RS 200

Ure v rangu cca. 200€:
- Sunnto T4
- Polar RS 200SD
- Garmin Forerunner 50 + senzor srčnega utripa + foot pod

Zanima me kakšne izkušnje imate z navedenimi modeli?

Predvsem me zanima Garmin Forerunner 50, saj o njem najdem še najmanj mnenj... Kako je z funkcijami... utrip,... pri tem modelu?

Kako se obnesejo t.i. "trenerji" na PC-ju? Kateri zgoran našteti modeli jih imajo(takega da je dober in uporaben)?

Upam da bom dobil kakšno uporabno mnenje...;)

LP

P.S.: lahko mi še svetujete najugodnejšo trgovino v kateri bi uro kupil

Aja-zanima me še pri kateri uri se da enostavno zamenjati baterijo?
 wind
Uporabi iskalnik, je bilo že ogromno tem o merilcih utripa.

Če kupuješ uro pod 100€, se splača pogledat še Sigmo (po mojem mnenju best-buy v tem cenovnem razredu).
 luzr
Naštetih modelov vseh ne poznam... O Garminu nimam pojma.
Opis PolarjaF11, RS200 boš našel v starih zapisih. Poišči!

Kakšno je moje subjektivno mnenje boš tam prebral.
Pač pričakujem več popusta pri S. kot pri P.
Baterije v Suuntoju lahko menjaš sam; sicer menjava baterij skoraj nikjer ni znanost.

Za Suunto ti lahko namignem, neka alpinistična trgovina z eskimskim imenom prodaja model T3 za 100€. Brez dodatkov, jasno. T3 nima tako izvrstnega trenerja na sami uri, kot dražji modeli. Kupiti moraš dodatni PC nastavek. Pod Win XP deluje, morda pod Mac tudi. Ne uporabljam, zaenkrat... jemlji tek kot užitek, če rabiš višinske profile prog, je druga stvar.

Garmine imata vsaj dva forumaša, kolikor vem :wink: .

Polarje prodaja ugodno trgovina Prosport. Poišči med forumaši možakarja s tem imenom, dobiš bojda 20% ceneje.

<Ero, saj imaš pogodbo s pros...... za reklamo?>
Uporabniški avatar
 5r002
wind napisal/-a:Uporabi iskalnik, je bilo že ogromno tem o merilcih utripa.

Če kupuješ uro pod 100€, se splača pogledat še Sigmo (po mojem mnenju best-buy v tem cenovnem razredu).

ja sem pregledal ja... in med drugim našel tudi tole:
Iz lasnih izkušenj ti lahko zagotovim, da druge firme ala sigma.... niso vredne nič.....

P.S.: ali imaš ti morda Sigmo? kako se obnese?
Nazadnje spremenil 5r002, dne 02 Nov 2007, 08:45, skupaj popravljeno 1 krat.
 luzr
Tole je odgovor 5r002.

S1 je bolj smučarska ura. Npr: X3 je bolj pohodniška(višinomer...), T univerzalna, zlasti z dodatki, ki jih je treba dokupiti.

J :) az nisem relevanten... Imam Ciclosport. Sem ga dobil za smešno ceno, ker je tako komplicirana za uporabo. To je bila včasih vrhunska ura (turna smuka, višinomer, kolesarski rač., PC adapter, bla, bla...) Kadar kolesarim imam poseben števec. :lol:
PC nastavka še nisem priklopil. Pač nimam grafikonov vzponov, samo spomine :D :). Ti elektro trenerji so sicer zabavna igrača, vendar je vse napisano v knjigah :wink: .
Menjava baterije je zabaven poseg...
Višinomer laže 1 do 4 metre (barometer pač).

Dandanes dobiš spodobnega osnovnega Suunta ali Polarja (ki po mojem mnenju nima toliko razširitvenih možnosti) za 100, 150€. Za pol manj pa čisto solidno Sigmo!
Večina dražjih ur ima GPS, stvar osebne odločitve ali to kdo rabi. V brezpotjih, na morjih in hribih vsekakor koristno.

Še vedno si želim kako svinjsko drago Suuntiko. Vendar je, v resnici, ne rabim nujno. Včasih se je teklo brez ur.....................
 PROSPORT
V Prosportu imamo na zalogi POLAR RS 100 za 97,45 in RS 200 za 119,93.
Mogoče to kaj pomaga pri odločitvi.
 luzr
PROSPORT napisal/-a:V Prosportu imamo na zalogi POLAR RS 100 za 97,45 in RS 200 za 119,93.

:) Ali je to cena za TF? :wink:
Uporabniški avatar
 5r002
luzr najlepša hvala za odgovor!

ko se odločim in preizkusim bom več o tem napisal na forumu...
Nazadnje spremenil 5r002, dne 02 Nov 2007, 08:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 5r002
PROSPORT napisal/-a:V Prosportu imamo na zalogi POLAR RS 100 za 97,45 in RS 200 za 119,93.

U... pošteno!:) Bom pregledal še malo Sigme in se nato odločil...
Če se odločim za Polar ga bom sigurno kupil pri vas. Zanima me ali imate polarje v vaši trgovini v BTC-ju?

lp
Uporabniški avatar
 divad
A mogoče kdo ve, če una "eskimska" 8) trgovina prodaja T3 še vedno prodaja po 100€ :?:
 Bojan_K
A Polar RS 200sd imate tud na zalogi? Če ne, kdaj ga dobite in kakšna je cena? Tnx.

Lp,
Bojan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA