Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Naj mi kdo razloži zakaj se mi slabost pojavlja vedno proti koncu teka in potem za prvi grm bruhat :oops: :?:

Lp
Uporabniški avatar
 koto
Prehud napor?

Premalo hrane ali neustrezna hrana pred tekom?
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Lahko je pa oboje, kaj misliš :?:
Uporabniški avatar
 koto
MARIOLINO napisal/-a:Lahko je pa oboje, kaj misliš :?:

Jaz ti lahko povem samo svoje izkušnje. Dokler nisem "preštudiral" načina prehranjevanja, nisem verjel kakšen vpliv ima lahko (ne)primeren vnos hrane pred in med samim tekom.

Odvisno je od dolžine teka, namena.

Jutranji teki, ki jih izvajam na tešče-že ime pove vse :D vendar so v trajanju max 60 min in na dokaj nizki stopnji intenzivnosti (130-140 BPM).

Daljši teki (trening tekme, tekme) - že prejšni dan poskrbim za zadosten vnos, vendar velja zmernost. Sam se poslužujem ovsenih kosmičev, basmati/polnozrnati riža (testenine), kaša in pa seveda dovolj beljakovin (morda vseeno nekoliko manj, kot sicer). Na sam dan teka pa, če je le ta zjutraj, ovsene kosmiče (jaz jih pijem z vodo, mleka nekako ne prenašam (nimam laktozne intolerance)) in pa sirotka (whey, vendar le za okus)). Med tekom pa geli oz homemade energy bar. Če pa je tek popoldne, pa je količina kosmičev nekoliko manjša in "manjko" nadomestim v naslenjih obrokih z rižem/.../ (pazim, da jem nekje 1-1,5h pred tekom-meni tako ustreza, drugim drugače).

Treningi a la intervali, šprinti itd pa podobno kot daljši teki, morda nekoliko manj.

Izogibaj se (zgolj moje napotilo) mlečnim izdelkom (skuta) oz stvarem, ki bi ti lahko "dvignila" kislino. Točnega recepta pa ti, žal, ne morem dati, ker se ljudje med seboj močno razlikujemo. Malo poexperimentiraj sam.

Sicer pa član TF z imenon Prosport (kot tudi drugi izkušeni člani TF) ve o tem še veliko več.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA