Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Tasko
Živjo.

Zanima me, kako trenirate ko je zima, torej sneg, minus. ALi še vedno tečete zunaj (kaj si oblečete?!) ali greste v fitness in tam tečete...

Hvala za napotke :wink:

lp, Blaž
Uporabniški avatar
 bla_k
ko je zunaj sneg...
če ga bo več kot 20 cm počakaš da ga splužjo, pol pa veselo med promet,
če ga bo pa tam nekje okol 20 ali manj, pa ni bolšga kot tečt po ''celcu'' - najdeš kakšno lepo pobeljeno polje in gasa...
blaž-blažu
 tamt
po snegu je prav fino tečt :D ..kak fitness se sploh ne more primerjat!
jaz si oblečem dolge pajkice, zgoraj pa več tanjših plasti, na vrh pa kak anorak, predvsem če piha al pa sneži; obvezna je kapa in rokavice; pa kake primerne superge je fajn da si nabaviš; kaj pa vem - jaz ne kompliciram preveč pri tem; moraš pa sam sprobat kaj ti ustreza;
Uporabniški avatar
 matec
ma jaz tečem tudi pozimi tudi ko je sneg, če je sneg počakam da ga preplužijo potem pa hitro teč. No prej se pa v hiši dobro ogrejem (vaje). :D
Drugače pa oblečem dolge oprijete tekaške hlače, kratko majico, dolgo majico tekaško, če piha še trak, vetrovka in rakovice no pa še copate! :!: :wink:

:laola
No ne se bat tudi pozimi pojdite teč :!:
 luzr
Tasko napisal/-a:Živjo.

Zanima me, kako trenirate ko je zima, torej sneg, minus. ALi še vedno tečete zunaj (kaj si oblečete?!) ali greste v fitness in tam tečete...

Hvala za napotke :wink:

lp, Blaž

Pozimi ni vedno pod ničlo. Možno je (počasi) kolesariti po tudi po celem snegu, ledu... V gozdu je vedno bistveno manj snega.
Bolj normalno je tekanje na smučeh, hribolazenje, smuka( brez goljufanja z žičnicami in srečanj s podivjanimi turisti).

Nekaj vmesnega je tekanje po, v, na snegu. Z zimskimi čevlji, gojzarji ali supergami. Tudi v nizkih brez tex membrane gre. Če ne drugače, daš polivinil vrečko med dve plasti nogavic.
Namesto polivinila uporabiš tudi paroprepustno membrano za prekrivanje strehe. Izrežeš trikotnika s stranicami okoli 40 cm (takozvane obujke :) ).
Oblačila so lahko kakršna koli, najbolje seveda oprijeta in več plastna iz sodobnih materialov.
Vsaj nepremočljive cenene dežne hlače in gamaše so priporočam.
Uporabna je tudi neprepihljiva(windstopper) kolesarska oprema.
V skrajnem primeru ostanjejo izleti v smeri :D proti jugu. Če bi kdo šel, naj pove :) .
Uporabniški avatar
 športnik
luzr napisal/-a:V skrajnem primeru ostanjejo izleti v smeri :D proti jugu. Če bi kdo šel, naj pove :) .

Laufat ali kolesarit?
 Matej79
Sam tudi pozimi dostikrat tečem. Če je preveč snega počakam, da se spluži pot okoli blejskega jezera in to je to. Z obleko ne pretiravam, navadno oblečem kar trenerko, windstoper in teniske. Po teku pa hitro domov na toplo. :) Drugače pa zima zame ne predstalja konec športa, kvečjemu popestritev in tako kombiniram..malo smučanja, malo teka...no v lanskem letu sem še 2x tedensko obiskoval aikido, tako, da je bila zima res športno plodna. :)
 zacetnica
Js mam pa pozimi problem, da me grlo boli že če samo hodim, letos sem se pa odločila, da bo tudi tekla, pa me precej skrbi, kaj bo reklo moje grlo.

Že včeraj ko sem šla tečt, sem si šal okoli vratu in ust navila. Lepo sicer ne zgleda, pomaga pa :D .

Če bo prehudo pa v fitnes na trak.

Lp vsem
 klopotec
zacetnica napisal/-a:Js mam pa pozimi problem, da me grlo boli že če samo hodim, letos sem se pa odločila, da bo tudi tekla, pa me precej skrbi, kaj bo reklo moje grlo.

Že včeraj ko sem šla tečt, sem si šal okoli vratu in ust navila. Lepo sicer ne zgleda, pomaga pa :D .

Če bo prehudo pa v fitnes na trak.

Lp vsem

To pa ni normalno, da te grlo boli že če hodiš, kamoli tečeš. Ugotoviti moraš razlog za to in ga odpraviti, ne pa se zavijat v šal.
 zacetnica
Grlo me boli ker se nadiham mrzlega zraka. Saj ko neham vdihavat mrzel zrak, ne boli več, tudi nimam kakših posledic zaradi tega. Samo med aktivnostjo je precej neprijeten občutek, ki ti pobere voljo.

Ne vem kako bi lahko to rešila, saj drugače nimam kakih težav z grlom.
 luzr
Grlo te boli, ker vdihuješ skozi usta. To je ponavadi, kadar je nos res zamašen. Poskusi dihati, kot pri plavanju(vdih skozi nos izdih skozi usta).

Kupi si podkapo (videti je kot roparska maska, "hood"), rečejo jim tudi baklava.
Ali masko (podobna je zdravniškim, "facemask").
Material je v cenejši izvedbi poliester, v dražji windstopper.
Omenjeno ponuja vsaka resna alpinistična trgovina.

Šal in rutica sta sicer čisto uporabna pripomočka...
 zacetnica
Luzr, hvala za nasvet.

Skozi nos sicer poskušam vdihavat, pa mi malo gre in malo ne. Se bom trudila, hkrati pa si bom nabavila enega od predlaganih pripomočkov. Bo lažje in uporabneje...

Sem šele začela... sicer na zimo, ampak brat pravi, da spomladi žaneš rezultate, ki si jih naredil čez zimo.

Ker je vsak začetek težak, pa želim zagotoviti, da me ne bo nič oviralo.

Sicer uživam v teku, ampak ker sem bolj lene sorte, se mi ne da spraviti iz hiše. Ko enkrat tečem, je prav ok.
Uporabniški avatar
 Radolca
pozimi se pa lotiš drugih športov, recimo teka na smučeh.
sicer pa, kot pravijo že predhodniki, je cesta hitro splužena, če seveda sneg sploh je :shock:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Je sedaj sploh še kakšna dirka na Gorenjskem (poleg novoletnega teka v Kranju)? Ali bomo počasi morali preklopiti za 6 mesecov na vzdrževanje kondicije.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Pozimi je bolj bogo kar se tiče prireditev, sam vem za tek v Ložaj konec novembra, Štanjelski tek začetek decembra in legendarni Novoletni tek v Dolskem pri Ljubljani na praznik takoj po božiču, kjer nas je ponavadi TFjevcev kar precej.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA