Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Marijan
Zdravko in Jonas,

hvala za nasvete in pojasnila!

Kot praviš Zdravko, tu na tej strmini ni taktiziranja, ves čas je pač potrebno hoditi in teči na vso moč. :-)

Iz svojih izkušenj vem, da se da po opisani progi s hitro hojo, vendar brez teka priti na vrh v okrog 50 minutah. Za hitrejši vzpon ne gre brez teka, oziroma se nekaj minut pridobi z raznimi bližnjicami skozi gozd, oziroma z začetkom na snežnem stadionu.

Jonas, ste morda razmišljali o startu v areni snežnega stadiona, tako, da bi se proga začela po robu snežnega stadiona? Na ta način bi pridobili lepši in prostornejši startni prostor, pa še nam "hribovcem" bi dali nekaj več možnosti glede na prednost tekačev. :-)

Lep pozdrav iz mesta pod Pohorjem:

Marijan
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
pardon
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 01 Nov 2007, 20:10, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
ZdravkoC napisal/-a:
Marijan napisal/-a:Kot praviš Zdravko, tu na tej strmini ni taktiziranja, ves čas je pač potrebno hoditi in teči na vso moč. :-)

Iz svojih izkušenj vem, da se da po opisani progi s hitro hojo, vendar brez teka priti na vrh v okrog 50 minutah. Za hitrejši vzpon ne gre brez teka, oziroma se nekaj minut pridobi z raznimi bližnjicami skozi gozd, oziroma z začetkom na snežnem stadionu.

Ravno danes sem se s hojo povzpel na Pohorje pod 50 min.
prilagam progo po Garminu
1,46 km adrenalinski park, 2,24 km Luka in potem vrh Bellevue 3,67 km

Slika
Uporabniški avatar
 jonas
mislim da čas pod 50min sploh ni tako težko doseč,... smo v sredo šli malo hitreje pa je šlo pod 40min,brez teka, tako da na dirki okoli 30 ali pa pod

jutri pa še na zadnje priprave pred dirko, pa gremo na polhograjsko grmado :D

zdravkoC: to si šel prav po progi?
Uporabniški avatar
 marčni zajec
jonas napisal/-a:mislim da čas pod 50min sploh ni tako težko doseč,... smo v sredo šli malo hitreje pa je šlo pod 40min,brez teka, tako da na dirki okoli 30 ali pa pod

po čopovi pod 40 minut brez teka? pa samo "malo hitreje"? svaka čast.
Uporabniški avatar
 50cent
Najbolj sveža(verjetno kar fejst neuradna) informacija. Pravkar zvedel, da teka verjetno nebo zaradi določenih težav :( .Upajmo, da ni temu tako in da tek vseeno bo :) .

Lp :)
Nazadnje spremenil 50cent, dne 17 Maj 2008, 14:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
jonas napisal/-a:mislim da čas pod 50min sploh ni tako težko doseč,... smo v sredo šli malo hitreje pa je šlo pod 40min, brez teka, tako da na dirki okoli 30 ali pa pod

zdravkoC: to si šel prav po progi?

Čas pod 50 min. res ni tako težko doseči, kar pa po moje ne velja za čas pod 40. Pod 30 ste pa že sami asi :cast:

Z Garminom sem šel po lanski progi, le da sem uro vklopil ca 50 - 100 m prej, na asfaltu in ne tam, kjer je bil start.
Uporabniški avatar
 jonas
50cent napisal/-a:Najbolj sveža(verjetno kar fejst neurdna) informacija. Pravkar prišel iz Giga sport-a kjer sem se pogovarjal z gospodično iz agencije MOPA, ki pozna organizatorja teka na Pohorje. Baje ima organizator zdravstvene težave zato naj bi letos tek ODPADEL :( .
Upajmo, da ni temu tako...

to res drži,... vendar smo se vseeno potrudili in tek BO, saj je potrebno da se kaj takega obdrži in postane tradicija, saj v Mariboru primanjkuje takšnih stvari :!:

razpis bom še danes objavil na forumu,.. tisti, ki pa bojo od danes dalje kaj na pohorje in okoliške griče "pogledali" pa jih bojo tako zasledili :D

lp
Uporabniški avatar
 jonas
Razpis:

2. PEŠ NA POHORJE
Self transcendence event

DATUM TEKMOVANJA: 11. NOVEMBER 2007
ORGANIZATOR: Športno društvo ŠRI ČINMOJ MARATON TEAM
KRAJ: Maribor, Pohorska vzpenjača – hotel Bellvue; dolžina 3850 metrov.
Prireditev namenjena vsem, ki uspejo premagati Pohorsko strmino-pohodnikom in tekačem!

PREDPRIJAVE : jauk.marjan@siol.net

NA DAN PRIREDITVE ob štartnem prostoru od 9.00-10.30

ŠTARTNINA: 2 EUR
info: 041 691707

http://www.srichinmoyraces.org/si

ČASOVNI POTEK PRIREDITVE

KATEGORIJA LETNIK ŠTART

Pohod , tek
Dečki, deklice 1992- in mlajši 10.00 11.00
M4, Z7, Mladinci,
Mladinke 1988-1991 10.00 11.00
M5 Člani, 1968-1987 10.00 11.00
M6 Mlajši veterani 1958-1967 10.00 11.00
M7 Starejši veterani 1948-1957 10.00 11.00
M8 Super veterani 1947 in starejši 10.00 11.00
Z5 Članice 1973-1987 10.00 11.00
Z6 ML. Veteranke 1963-1972 10.00 11.00
Z7 ST. veteranke 1962 in starejše 10.00 11.00

PODELITEV
Podelitev bo potekala na ploščadi pred hotelom Bellevue ob 13.30 uri.

OPIS PROGE:
Štart bo pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače( 325m), nato bo proga tekla po Čopovi progi do trikotne jase in vse do hotela Bellevue(1050m), kjer je cilj. Proga bo označena. Višinska razlika je 725 m.

ORGANIZATOR BO ZAGOTOVIL:
-pokal za zmagovalca v kategoriji in spominska medalja za drugo in tretje mesto + praktične nagrade
- žrebanje nagrad, kolo…
- majica za vsakega udeleženca
- topli obrok na cilju
- prevoz opreme z štarta na cilj
- zdravniško pomoč na progi in v cilju.

OSTALO:
- Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost
- Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih
udeleženec povzroči sebi, soudeležencu ali
tretji osebi.
- Prireditelj si pridržuje pravico spremembe
tega razpisa, o čemer bo udeležence
pravočasno obvestil.

Rekord proge:
moški: Igor Šalamun: 25:26, leto 2006
ženske: Lucija Ankon: 34:17, leto 2006

Lp
Nazadnje spremenil jonas, dne 07 Nov 2007, 09:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 jonas
Slika

to čaka najboljše +
Uporabniški avatar
 jonas
Slika

tako se je vlekla kača lansko leto :D
Uporabniški avatar
 50cent
Pravkar prišel iz Pohorja. Proga je super, vreme pravljično, le moja kondicija je čisto na psu :( .Bomo videli, kako bo to izgledalo po sobotni noči, ko Martina proslavljamo :rol: . Pa nič hudega, vglavnem da sodelujemo in kakšno dobro po prireditvi rečemo :) .

PS: Bo tudi kaj mladega vina na vrhu?? :lol: :lol:

Uporabniški avatar
 jonas
50cent napisal/-a:Pravkar prišel iz Pohorja. Proga je super, vreme pravljično, le moja kondicija je čisto na psu :( .Bomo videli, kako bo to izgledalo po sobotni noči, ko Martina proslavljamo :rol: . Pa nič hudega, vglavnem da sodelujemo in kakšno dobro po prireditvi rečemo :) .

PS: Bo tudi kaj mladega vina na vrhu?? :lol: :lol:

res je, proga je super vreme pa bo tudi v nedeljo pravljično :) sicer pa je važno sodelovanje, tako kot si napisal in še po tekmi kakšno rečemo,.. za pit pa sigurno bo samo ne vem še kaj :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 areh
Mi smo popoldan povabljeni na martinovanje :D . Kakor sem "delal urnik", bi mi najbrž ratalo pridet in odpešačit na vrh-samo pol pa hitro domov na mastno gosko in "tamladega" :lol: . Vreme bo pa lepo :wink:
LpA

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA