prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ninchi
Čau!
Pred kakšnimi 14 dnevi sem kupila nove tekaške copate Mizuno Wave Rider. Moji prejšnji copati so bili Asics 1110 in so mi super služili. Imam nevtralno stopalo, moji copati pa so ponavadi najbolj obrabljeni na zunanjem delu pete, drugod niti ne. Kil imam nekje pod 50 in ponavadi tečem po asfaltu in makadamu približno 50 km na teden. Odkar tečem z mizunkami me na začetku teka kar bolijo goleni, ko pa že pretečem npr. 6 km pa bolečina preneha. Prav tako imam občutek težke noge med tekom oz. zdi se mi kot da na trdo tečem in se me sliši daleč naokrog. Ali je možno, da te superge niso primerne za mojo nogo ali je morda krivo to, da si moje noge še niso opomogle od lj. maratona (polmaratona) in bi mogla zmanjšat km?

ninch
Uporabniški avatar
 iverson
Če imaš najbolj obrabljene copate, na zunanjem delu pete je to znak supinacije. Wave Riderke, pa so če se motim supergi za pronatorje, ne vem kako je z Asics 1110. Verjetno ti supergi ne ustrezajo. Vnela se to je pokostnica. Lahko bi prvi teden malo zmanjšala kilometrino, predvsem če je bil to tvoj prvi polmaraton.
 Han
Motiš se, iverson - Wave Rider ni copat za pronatorje. Primeren je za nevtralne tekače.

ninchi, bolečine so gotovo pogojene tudi z menjavo copat, ki ti verjetno ne ustrezajo najbolj. Poskusi z bolj lahkotnim, sproščenim tekom, mogoče z drugimi nogavicami (osebno prisegam na X-Socks Sky Run) in primernim zavezovanjem copata - sam čutim takšne bolečine, če imam copat preveč zavezan, predvsem proti vrhu narta, s čimer je precej zmanjšana prekrvavitev...
Uporabniški avatar
 ninchi
Hm...zanimivo...ker v Poletu kjer je bil tekaški test copat in so bili predstavljeni copati za supinatorje, so prav Wave riderce med njimi..tako da nevem. Ni bil moj prvi polmaraton, res pa je, da sem zadnje dni po maratonu skoraj vsak dan tekla...tako da..bo treba počivat malo bolj. :?
Uporabniški avatar
 incic
pomojem so krive copate.
sam tečem večino v nike skylon, sem pa si pred kakšne pol leta kupil nike pegasus pa me začnejo stalno boleti pokostnice predvsem na notranji strani. Glede maratona pa absolutno telo rabi počitek. Delaj samo kakšne kratke izteke tolko da se pospreši prekrvavitev v nogah in z tem pospeši regeneracija.
 Pi
Hojla,
tudi sam sem imel podobne težave z mizunkami. Letos sem kupil Asics gel GT 2120 in nimam težav. Tek je tišji, bolečin pa tudi nobenih.
LP
 luzr
ninchi napisal/-a:Hm...zanimivo...ker v Poletu kjer je bil tekaški test copat in so bili predstavljeni copati za supinatorje, so prav Wave riderce med njimi..tako da nevem. Ni bil moj prvi polmaraton, res pa je, da sem zadnje dni po maratonu skoraj vsak dan tekla...tako da..bo treba počivat malo bolj. :?

Nekdo od forumašev je pisal koliko dni počitka je priporočljivo po daljšem teku(polmaraton).
Ker nisem vajen teka po asfaltu, kar lepo čutim posledice :) .
Meni so se asicsi zdeli sicer trdi 1210(?)...
Uporabniški avatar
 vencelj
Vsaka noga zahteva svoj čevelj (supergo). Jaz že več let prisegam na Mizuno (edino za gorski tek imam trenutno Salomon) in sem zelo zadovoljen, obstaja pa možnost, da bi bil, če bi naredil kako spremembo, morda še bolj (dokler ne bom "probal", tega ne bom vedel).
Počitek (regeneracija!) po maratonu je pa skoraj obvezen. Če samo garaš, brez počitka, te slej ko prej "skuri".
LP
Uporabniški avatar
 ninchi
Bom probala zdaj najprej malo bolj na izi, da se noge malo odpočijejo, potem bom pa videla. Samo čudno se mi zdi da mi ne odgovarjajo kljub temu, da so za supinatorje oz. nevtralne, kar naj bi jaz kao bila po obrabi zunanjega dela pete :( Zakaj me potem po nekaj km noge sploh ne bolijo več? Tudi čez dan potem ne. A se morajo noge privadit na drug tip firmo superge. V naslabšem primeru bom mogla še ene druge kupit :(
Uporabniški avatar
 EVicA
Tudi jaz bi rekla, da Wave Rider niso za pronatorje. Sem jih kupila, ker sem bila v prepričanju da sem supinator (visok nožni lok, obrabljen podplat na zunanji peti). Dokler je bilo blaženje še med ohranjenimi je bilo vse OK, sedaj pa tako švedram v njih, da je groza. Nakopala sem si celo poškodbo, saj imam "forfoot pronation".
Uporabniški avatar
 alasska
Pozdravljeni!

Tudi sama imam močne bolečine v mečih. Uporabljam adidasove superge ( točne oznake ne vem). Bolečine so prisotne ves čas, na začetku teka so skoraj neznosne, potem se malo umirijo. Boli me tudi tekom celega dneva in tudi tiste dni ko ne tečem. Enkrat sem že pisala o svojem problemu pa takrat ni noben omenjal možnosti, da so za to krive superge.
Tečem tri-štirikrat na teden (zaradi teh bolečin največ 5 km in samo po makedamu.)
Bolečine so dosti hujše od LM dalje (10km).

Začela sem razmišljati o novih supergah in ravno o mizuno wave rider, hodim mogoče malce bolj po zunanjem robu noge (supinacija??), teža okoli 57kg, tako da ne vem čo so prave zame?
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
dear ninchi :D

Ce je copat obrabljen na zunanjem delu pete ne pomeni cisto NIC...to je le zaradi nacina teka...Mizuno wave rider so copati za nevtralne tekace Asics 1110 so pa copati za pronatorje...Moje mnenje je da ko bos imela cas se oglasis v TS na čopovi in poisces svetovalca po imenu Stojan....
Z veseljem ti bom pomagal najti resitev za tvoj problem v zivo bo hitreje in bolj ucinkovito... :lol:

lp

Stojan
Uporabniški avatar
 EVicA
Jaz pridem ravno danes popoldan ..... bo prisoten kdo za reševanje mojih težav?
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
Hello

jp...danes sem cel dan v službi razen med 12:30 in 14:30 mam pavzo...(zasluženo) :lol:

Tko da se kar oglasi in s seboj prinesi veliko dobre volje... :D

lp

Stojan
Uporabniški avatar
 Primula
EVicA napisal/-a:Tudi jaz bi rekla, da Wave Rider niso za pronatorje. Sem jih kupila, ker sem bila v prepričanju da sem supinator (visok nožni lok, obrabljen podplat na zunanji peti). Dokler je bilo blaženje še med ohranjenimi je bilo vse OK, sedaj pa tako švedram v njih, da je groza. Nakopala sem si celo poškodbo, saj imam "forfoot pronation".

Kot bi opisala moje početje in probleme :D

Enako sem bil prepričan, da sem supinator :arrow: spomladi kupil Adidas Supernova Cushion :arrow: najprej boleče koleno, nato vneta ahilova tetiva (izpadel letošnji maraton) :arrow: V Koala Sportu na Bledu postavili diagnozo "forfoot" :arrow: kupil Asics gel GT 2120 :arrow: bolečine šle na dopust :D

Jaz sem dal okrog 110€, jih imajo pa v InterSportu v akciji za okrog 85€ :arrow: toplo pripročam

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA