prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Pi
Hojla,
se da na RS 800 nastavit prikaz števila udarcev srca na minuto (HR) in hkrati odstotek maksimalnega srčnega utripa (HR%)?

LP
 PROSPORT
Pri moji s725x ne. Verjetno tudi pri RS800 ne, razen, če so kaj spremenili. Lahko izbiraš med enim in drugim.
 Pi
Hvala. Vseen ga bom obdržal :D
LP
 Pi
Se da v Polar ProTrainer programu videti dolžino koraka za poljuben odsek teka? Meni nikako ne uspe dobit tega podatka. Sumim, da polar izračuna dolžino koraka le v primeru, če med tekom postavljam markerje (laps)?
LP
 PROSPORT
Vedno, ko hočeš podatke za poljuben odsek, mora biti to samostojen "Lap".
Drugače vidiš samo za cel tek.
 Pi
Thx za odgovor.
Če prav razumem, lahko "samostojen lap" označim le med tekom? Poskušal sem jih označevat kasneje na grafu, ampak dolžine koraka mi ne uspe videt. Mogoče ne razumem, kaj je to samostojen lap :oops: ?
 PROSPORT
Vsakič, ko hočeš označiti lap, pritisni na rdeč gumbek.
Jaz sem npr. na Lj. maratonu pritisnil ob vsaki oznaki za km. Lahko pa to delaš pred klanci, ob intervalih in podobno.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Pri s625x je možnost nastavitve, da ti lap zabeleži, ko približaš uro pasu za merjenje utripa. Priročno, sploh pri hujših naporih, kjer je malo odveč iskat tist gumbek.
 PROSPORT
Jaz sem to funkcijo na S725X uporabljal za lučko. Zelo priročno za nočne teke.
Žal RS800 nima heart touch funkcije, verjetno zaradi Winda. Škoda!
 ŽULJ
Foot pod mi je za isti krog dolžine 4 km (izmerjeno s kolesom) pokazal dolžino 3780m pri teku in 4150m pri hoji.

Uporabljal sem iste copate in foot pod pritrdil na isto mesto.

Kalibriranje - nemogoče!

Kakšen predlog?

Ostali minusi rs 800:
- slaba osvetlitev ekrana
- štoparice se ne da uporabljati ne da bi meritev ura shranjevala kot vadbo
(včasih pač štopam tudi kaj manj pomembnega)
- rdeč gumb je preveč občutljiv - preveč lapov
- višinomer mi je na sobnem kolesu v 30 minutah nameril do 5 m različne višine
- oddajni pas ima po 3 tednih prazno baterijo
 zappa
ŽULJ napisal/-a:Foot pod mi je za isti krog dolžine 4 km (izmerjeno s kolesom) pokazal dolžino 3780m pri teku in 4150m pri hoji.

Uporabljal sem iste copate in foot pod pritrdil na isto mesto.

Kalibriranje - nemogoče!

Kakšen predlog?

A pa res rabiš footpod med hojo? Pa si ga kalibriraj posebej za hojo in posebej za tek, če že to rabiš.

Biomehansko gledano je gibanje celega telesa (nog pa sploh) pri hoji popolnoma drugačno kot pri teku, zato tudi pospeški, ki jih meri footpod, izgledajo zelo različno (pa ne samo po velikosti). Samo za primer, pri hoji sta na tleh vedno ena ali obe nogi, pri teku pa ena ali nobena! Zato je logično, da ti ne more obojega kazati zadovoljivo pri isti kalibraciji. Niti nisem prepričan, da so tekaški footpodi namenjeni za uporabo pri hoji. Algoritem preračunavanja pospeškov v hitrost in razdaljo je sigurno optimiran za tek in ne za hojo.

Moja izkušnja je taka, da mi RS800 brez kalibracije (če pustim tisto kalibracijsko cifro na 1.000) pri teku kaže ca. 2% napake v plus pri hitrostih teka od 8 km/h do 12 km/h pri treh različnih supergah na podlagah od gozdne poti do asfalta. Občutno drugače je samo na tartanu ali na zelo spolzki podlagi (recimo sneg). Če vnesem kalibracijsko število 0.980, je napaka v "normalnih" pogojih pod 1%, včasih v plus, včasih v minus, kar se mi zdi zelo zelo spodobna točnost (verjetno je v povprečju to bolj točno od merilcev na GPS). Močno pa pri meni vpliva na točnost mesto pritrditve na supergo.

ŽULJ napisal/-a:
Ostali minusi rs 800:
- slaba osvetlitev ekrana

Meni se ne zdi.

ŽULJ napisal/-a:
- štoparice se ne da uporabljati ne da bi meritev ura shranjevala kot vadbo (včasih pač štopam tudi kaj manj pomembnega)
- rdeč gumb je preveč občutljiv - preveč lapov

Prenežen gumb tudi mene moti, k sreči se da gumbe zaklenit (kar med tekom sicer ni uporabno, je pa med dnevno uporabo).

ŽULJ napisal/-a:
- višinomer mi je na sobnem kolesu v 30 minutah nameril do 5 m različne višine

Če se prav spomnim, je 5 m tudi resolucija (natančnost) merjenja višine, kar je potem sprejemljivo. Ne tudi pozabit, da meri izredno majhne spremembe zračnega tlaka, ki so lahko posledica spremembe višine ali pa atmosferskih pogojev.

ŽULJ napisal/-a:
- oddajni pas ima po 3 tednih prazno baterijo

Meni po pol leta še dela, ravno tako je footpod še na originalni bateriji (več kot 50h uporabe med tekom!), mi je pa recimo po 4 mesecih crknila baterija v uri (?!). Zaradi še par problemov gre zato moj RS800 v kratkem na servis.
 ŽULJ
Hvala.

Dvojna kalibracija in izbiranje copat za hojo in tek je verjetno res najboljša varianta.

Zaklepanje tipk je med tekom res neuporabno, bo pa lapov manj ko bomo tekali v kratkih rokavih :wink: .

Pozitivnih lastnosti pri tej uri je preveč, da bi vse našteval in gotovo pa bi se še enkrat odločil zanjo.

Tudi priložen program ima nemalo uporabnih funkcij, pogrešam le skupno število km za posamezne copate ali pa za vrsto podlage. Mogoče tudi tu obstaja kakšen trik.

Priporočam.
 zappa
ŽULJ napisal/-a:Hvala.

Dvojna kalibracija in izbiranje copat za hojo in tek je verjetno res najboljša varianta.

Tudi priložen program ima nemalo uporabnih funkcij, pogrešam le skupno število km za posamezne copate ali pa za vrsto podlage. Mogoče tudi tu obstaja kakšen trik.

Priporočam.

Tudi jaz bi ga še enkrat vzel, zaradi footpoda, čeprav večine funkcij na uri ne uporabljam (programirani treningi itd.).

Ker nimam ure pri sebi, ne morem preveriti, ampak kot se spomnim, na uri (Exercise Log) lahko vidiš kumulativne kilometre za Shoes1 in Shoes2 ločeno. Jaz tega sicer ne uporabljam, ampak predvidevam, da se tudi ta podatek prenese v ProTrainerja.

Kalibracijo je pa treba vsakič znova ročno vnašati, ker si zapomni samo eno vrednost. Ne moreš preklopiti tako kot za Shoes1 in Shoes2 med dvema vrednostma.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA