prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 zajc
Tale "maske" pa sploh nisem opazil na spletni strani :shock:

http://www.iglusport.si/katalog/oblacila/kape/kape.html (glej spodaj)

Tudi jaz se sprašujem ali ima kdo tako masko in kako se obnese pri teku pod "ničlo".

Če mene kdo vpraša, je na prvi pogled povsem funkcionalna, samo praksa je pa nekaj drugaga.

Slika
 ton
Imam nekaj podobnega, a bistveno manj "DarthWaderskega" in je lani - ampak dneva sta bila res mrzla največ dva celo zimo - povsem dobro delovalo. Kupil v neki kolesarski trgovini.
Če se spomnim, poskusim jutri zjutraj na biciklu v smeri službe.
Uporabniški avatar
 klatez
Mislim, da so te "maske" bolj za kakšno alpsko smučanje v polarnih razmerah, kolesarjenje pozimi ipd kot pa tek...

Že pred leti je bila debata na forumu glede teh mask in teka...
Takrat je bil omenjen tudi Buff - http://www.buff.es/
Mislim, da je nekaj podobnega kot tisti Choob iz tvojega prvega linka.
So pa bili na tisti spletni strani tudi prikazi uporabe.

Sicer pa mi je zaenkrat uspelo vse zime teči brez teh zadev.
Si me spomnil, da smo na Berlinskem maratonu lani dobili ene podobne zadeve kot je ta Buff/Choob in ga bom preizkusil.
Uporabniški avatar
 zajc
klatez napisal/-a:Sicer pa mi je zaenkrat uspelo vse zime teči brez teh zadev.

Tudi jaz sem prejšnjo zimo pretekel brez teh "pripomočkov". Mislim, da je bilo to jutro celo drugo najbolj mrzlo jutro v katerem sem kdajkoli tekel. Pa je bilo "samo" -2 (enkrat januarja je bilo -5, potem pa manj kot -1 nikoli). Problem je, ker sem se 1 teden nazaj prehladil in mi mraz okoli "0" te dni povzroča veliko problemov (že 2x v enem tednu sem imel probleme z vranico). Zato tako obupano iščem eno rešitev, ker tečem predvsem ponoči-zjutraj in so temperature skoraj vedno okoli nič.

Bolj se nagibam k Choob/Buff varianti, kot pa maski.

Zaenkrat hvala za odgovore in se veselim poročila s testov :cast1:
Uporabniški avatar
 klatez
Po dolgem času sem malo pogledal tisto Buffovo stran.

Zdaj pa jih je res že cela paleta iz različnih materialov za različne temperature:
http://www.buff.es/en/catalog_headwear.php?t=1
(z drsnikom spodaj greš od mrzlo proti toplemu)

Itak pa pri Buff/Choob varianti vsaj zgledaš malo bolj mormalno kot pa s tisto masko...

Pa mislim, da imajo te Buffe v naših športnih trgovinah (vsaj v Giga Sportu sem jih pred časom videl).
 luzr
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... sc&start=0
Drugi so že marsikaj rekli o tem.
Sam imam podkapo iz poliestra, ki prekriva celo glavo in vrat. Torej kompromis med tako polovično masko in roparsko masko, ki ima le izreze za oči :lol: .
Tako podkapo je lažje regulirati, ker jo potegneš čez nos, lahko pokriješ le usta. Zoprno je, ker se navlaži zaradi kondenza sape.
Primerna je za ne zelo hladne dni. (Tek na smučeh, kolesarjenje)

Za res hladne ekspedicije v hribe in podobno so priporočljive baklave(full face?) iz Windstopperja.

Tale, polovična maska je zelo dobra, saj ima odprtine za dihanje. Pri teku je nisem uporabljal. Letošnja zima ni bila huda.
Če imaš visok ovratnik na Softshellu, vetrovki, puliju(odvisno v čem tečeš) je maska dober dodatek.
Za kolesarja skoraj obvezen, če ne maraš šalov :) .
Kdor teče, smuča, kolesari, pohaja v megleni, vlažni noči, jutru, mu prav pride.

Buff je iz najtanjšega polisestra, kot fine rutice. Uporaben na različne načine. www.buff.de
Ima ga marsikatera dobra kolesarska trgovina. (tu ne mislim delati rekalame)
Nazadnje spremenil luzr, dne 15 Nov 2007, 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pajo
zajc napisal/-a:Tale "maske" pa sploh nisem opazil na spletni strani :shock:

http://www.iglusport.si/katalog/oblacila/kape/kape.html (glej spodaj)

Tudi jaz se sprašujem ali ima kdo tako masko in kako se obnese pri teku pod "ničlo".

Če mene kdo vpraša, je na prvi pogled povsem funkcionalna, samo praksa je pa nekaj drugaga.

Zaradi 12€ me ne bo konec jo bom vsekakor kupil še ta teden. Mogoče pride v Sežani še prav.
Slika
 ŽULJ
Tole se mi zdi nekaj med Jasonom in Hanibalom Lecterjem. :D
 botolin
saj ne bos gledal na lepoto med tekom?!!! :lol:

res pa je, da lahko kako babico, ce jo srecam med tekom s to masko, kap.
Uporabniški avatar
 pajo
BlackOrange napisal/-a:Ja, men je tud grozna. :D

Prav tako meni. Sam imam probleme z sinusi žena pa se je z tekom rešila astme pa čeprav je že imela in tablete in pumpico. Kakšen drug pripomoček mogoče, da ne bom plašil sotekače? :P
 ton
Džizs, moja je tudi taka, zato sem jo imel zjutraj raje v žepu, da nisem strašil delovnega ljudstva po mestu.
Sva pa z ženko ugotovila, da sva jo (vsak svojo) očitno nabavila v začetku evro-mrzlice, saj danes skoraj 30 E/kos definitivno ne bi investirala.
Uporabniški avatar
 muc
A pa si kdo upa v tem tečt mimo kakšne banke oz. pošte???? :lol:
 ton
Ej, snoči sem gledal ono povezavo na Buffe - samo še arabska pisava manjka 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA