prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Mija
hvala za vajina odgovora. torej, ali je to pravilno, da se mi v Garminovem TC pokaže pretečena pot pikčasto, v SportTacksu pa sem dobila satelitsko sliko?
vsekakor sem korak naprej, kljub temu pa mi do "obvladovanja" moje igračke manjka še kar nekaj...
lp, m
 usmiljeni_brat
Ja tako je prav. Upam da je na satelitski sliki tudi začrtana tvoja pot.
Uporabniški avatar
 obi
Mija tako je prav. Lahko pa tudi v TC naložiš mapo (npr. Adria route) potem pa bo pikčasta pot na zemljevidu.

Seveda pa so karte za TC (vsa kartografija za garmin) plačljive.
 usmiljeni_brat
obi napisal/-a:Mija tako je prav. Lahko pa tudi v TC naložiš mapo (npr. Adria route) potem pa bo pikčasta pot na zemljevidu.

Seveda pa so karte za TC (vsa kartografija za garmin) plačljive.

Razen če........ :D
Uporabniški avatar
 pegaz
No, pa sem na 305 tud jaz.
Ob vsej debati (1 uro sem porabil,d a sem še enkrat prebral vse izkušnje :) ) si ne morem kaj, da ne bi čutil hvaležnosti do Garmin legend, ki ste vse tole raziskali. Za novince, ki se jim malo da brskat, VSE že piše.

Nagradna pitalica glasi: kako ga montirate na kolo?

301-ka ma tak leeep nosilček, kaj pa 305?

Hvala, se spet več beremo tud na tej temi,
LL, Pegaz 305 :)
Uporabniški avatar
 Mija
usmiljeni_brat napisal/-a:Ja tako je prav. Upam da je na satelitski sliki tudi začrtana tvoja pot.

ja, hvala, na sliki je začrtana tudi pretečena pot. super sta mi pomagala. zdaj bom z še večjim veseljem hodila tekat..... :juhuhu:

rekla bi, da je vajin odgovor vreden skoraj kako pijačo :piti:

lep dan vama želim, m
Uporabniški avatar
 Damijan
pegaz napisal/-a:Nagradna pitalica glasi: kako ga montirate na kolo?

Tole bo legendarni Klatež 305 stresel iz rokava brž ko se logira...
 PROSPORT
pegaz napisal/-a:No, pa sem na 305 tud jaz.

Nagradna pitalica glasi: kako ga montirate na kolo?

LL, Pegaz 305 :)

Jaz sem uporabljal kar Polarjev nosilec. Najbolje, da okoli daš okoli nosilca malo pene in zalepiš z izolirnim trakom.
Uporabniški avatar
 klatez
Damijan napisal/-a:
pegaz napisal/-a:Nagradna pitalica glasi: kako ga montirate na kolo?

Tole bo legendarni Klatež 305 stresel iz rokava brž ko se logira...

He, he - evo me!
Vidi, vidi - Pegaz je "upgrejdal".
Kaj ni kolesarska sezona že zaključena?

Tri možnosti (razvrščeno po strošku):

1. kos izolirne cevi (pene) za cevi centralnega ogrevanja (taka siva) - daš na belanco in na to potem FR 305 (cena ne vem, ker sem odrezal 5 cm kar z domače cevi - imamo zdaj bolj slabo izolirane :wink: ;

2. Polarjev nosilec (cena v SLO ca. 10€)
Slika

3. original Garminov nosilec (cena v SLO ca. 26 EUR)
Slika

Izkušnje:
- izolirna pena sicer vredu, problem je samo, ko je cesta slaba in trese - takrat se FR 305 obrača;
- Polarjev nosilec - trenutno uporabljam in zaenkrat BP;
- Garminov nosilec - baje je fajn za triatlon, ker se da FR 305 hitro sneti; zraven dobiš še velcro pas, ki ga jaz pri tej uri najbolj pogrešam (v primerjavi z FR 301 - je bolj udoben kot originalen plastični).
 PROSPORT
Izolirno peno sem dal na Polarjev nosilec. Tanko sicer a je bilo zelo v redu in nobenih vibracij, tudi nič se ni obračal.
Uporabniški avatar
 pegaz
Hvala, tele ideje so super!

Sicer se slišijo kot sam-svoj-mojster: pa saj to smo rabli, ne?
Bom poročal o izkušnjah.

Kolesarska sezona zame je sicer +- gotova, a če že menjam, moram pokrit tud to varianto.

Me zanima, kaj bo rekel cyclop_si (ko se vrne iz hiperprostora ;) )

LL, važič Pegaz :)
Uporabniški avatar
 obi
Pegaz imaš še 4. varianto, ki pa je zelo podobna 2. Če nočeš, da je nosilec "trajno" fiksiran na krmilo.
Povprašaš za Sigmin nosilec. Meni ga je priskrbel prijazni gospod iz Interšporta v Kranjski gori. In to brezplačno.
Uporabniški avatar
 klatez
obi napisal/-a:Pegaz imaš še 4. varianto, ki pa je zelo podobna 2. Če nočeš, da je nosilec "trajno" fiksiran na krmilo.
Povprašaš za Sigmin nosilec. Meni ga je priskrbel prijazni gospod iz Interšporta v Kranjski gori. In to brezplačno.

In kako ta zgleda?

PS: Obi, ti si tudi še živ? :wink:
Uporabniški avatar
 obi
klatez napisal/-a:
obi napisal/-a:Pegaz imaš še 4. varianto, ki pa je zelo podobna 2. Če nočeš, da je nosilec "trajno" fiksiran na krmilo.

In kako ta zgleda?

PS: Obi, ti si tudi še živ? :wink:

Razlika med polarjevim in sigminim nosilcem je v tem, da polarjevega pripneš na krmilo z vezicami in ga lahko odstraniš samo tako, da vezice prerežeš. Sigmin pa objame krmilo in ga spodaj spneš z elastiko. Je trdno fiksiran in demontiraš ga lahko v trenutku.
Seveda pa je FR305 samosvoje oblike in ne paše ne v enega ne v drugega "kot ata na mamo". Je pa čisto zadovoljivo stabilen v nosilcu, da ni potrebe po kakšnem podlaganju.

Ja zdaj počasi oživljam. imam poškodovano koleno in sem tekaško bil mrtev zadnja pol leta.

Sem videl, da si se striktno držal naloge na LM. :lol:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA