Na podlagi vaših odgovorov sem se odločil, da bom kupil Buff. Verjetno bi bil Choob prav tako dober nakup. Slučajno je bil kolesarski center blizu in imeli so samo to. Torej kupil sem Original Buff, ki ima 8 različnih barv in vzorcev, od mrtvaških glav, do psihadeličnih barv. Cena za to "krpico" se mi zdi previsoka, vendar če to tkanino uporablja NASA (šala), bo cena ravno pravšnja

Danes zjutraj sem se odpravil na tek, temperatura je bila okoli 0 (luže niso bile zmrznjene) in okoli dihalnih poti sem si potegnil "krpico" Buff. Sprva sem dvomil, da mi bo lahko tako tanka in lahka tkanina segrevala zrak pred vdihom. In res, prvih 5 minut so moja pljuča zajemala hladen, vendar ne tako mrzel zrak, kmalu pa je zrak postajal toplejši in toplejši in sploh nisem imel občutka da tečem "sredi zime". Šele ko sem si Buff potegnil dol, sem opazil, da je zrak zelo mrzel. Tekel sem okoli 70 minut in okoli vratu mi je bilo na koncu nekoliko pretoplo, vendar se še zdaleč ne more primerjati s kakšnim šalom (tam bi že zgorel). Skoraj verjetno bi mi bilo manj toplo okoli vratu, če se ne bi preveč oblekel (naslednjič bom imel eno plast manj).
Nad tem sem čisto navdušen in ponovno sem dobil voljo do teka pri nizkih temperaturah. Uporaba je zelo preprosta, samo potegneš si čez nos in začneš teči in ti ni potrebno stalno popravljati.
Sem pa zdaj 100% prepričan, da maske NISO za tek v normalnih pogojih, ker bi v njih dobesedno zgoreli.