prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Cowboy
tista maska je čist prevroča za laufat.
to je bol primerno za smučat v bolj ekstremnih primerih....

buff je čist dovolj
Uporabniški avatar
 zajc
Ker sem že (ponovno) načel to temo, sem dolžan eno poročilo.

Na podlagi vaših odgovorov sem se odločil, da bom kupil Buff. Verjetno bi bil Choob prav tako dober nakup. Slučajno je bil kolesarski center blizu in imeli so samo to. Torej kupil sem Original Buff, ki ima 8 različnih barv in vzorcev, od mrtvaških glav, do psihadeličnih barv. Cena za to "krpico" se mi zdi previsoka, vendar če to tkanino uporablja NASA (šala), bo cena ravno pravšnja :?

Danes zjutraj sem se odpravil na tek, temperatura je bila okoli 0 (luže niso bile zmrznjene) in okoli dihalnih poti sem si potegnil "krpico" Buff. Sprva sem dvomil, da mi bo lahko tako tanka in lahka tkanina segrevala zrak pred vdihom. In res, prvih 5 minut so moja pljuča zajemala hladen, vendar ne tako mrzel zrak, kmalu pa je zrak postajal toplejši in toplejši in sploh nisem imel občutka da tečem "sredi zime". Šele ko sem si Buff potegnil dol, sem opazil, da je zrak zelo mrzel. Tekel sem okoli 70 minut in okoli vratu mi je bilo na koncu nekoliko pretoplo, vendar se še zdaleč ne more primerjati s kakšnim šalom (tam bi že zgorel). Skoraj verjetno bi mi bilo manj toplo okoli vratu, če se ne bi preveč oblekel (naslednjič bom imel eno plast manj).

Nad tem sem čisto navdušen in ponovno sem dobil voljo do teka pri nizkih temperaturah. Uporaba je zelo preprosta, samo potegneš si čez nos in začneš teči in ti ni potrebno stalno popravljati.

Sem pa zdaj 100% prepričan, da maske NISO za tek v normalnih pogojih, ker bi v njih dobesedno zgoreli.
Uporabniški avatar
 NANIKA
pajo napisal/-a:Kje točno se da Buff nabaviti?

BTC v LJ - IGLU, Tomas šport na Čopovi...

Sama uporabljam Buff že dalj časa in je super. Cena je primerna na kvaliteto in namembnost. Nisem pa še uporabljala za čez usta. Jo bom mogla pa sigurno v naslednjih dneh, če bo tak mraz!
Uporabniški avatar
 gera
Pozdrav (po dolgem času),
ravno toliko za info - baje je zdravo teči tam nekje do -15, pod to temperaturo pa zna biti zelo nevarno za pljučnico.
Druga stvar so pa tile pripomočki - jaz sem mrzle zime tekla z navadno ruto, ki sem jo potegnila čez usta (na glavi pa kapuca) in mi je bilo čisto dovolj. Itak sem kmalu ruto snela, ker je bilo prevroče. Toliko... da sprobajte najprej kakšno stvar, ki jo že imate doma, da ne zapravljate za brezveze. Res je, da tista verjetno bolje diha, ampak v mrazu je tudi vlaga, zato se nič prav hitro ne suši.
 corsol
Tiste "teroristične" maske so prvenstveno za smučanje hujšem(relativno!) mrazu (velika hitrost + mraz).
Jaz jo imam, ampak res samo za smučat v zgoraj omenjenih pogojih.
Recimo pri -10-15 in manj°C... se mi zdi kar OK(zaščita nosa in obraza nasploh).
Nekateri smučarji tega ne marajo, in si preprosto pod očala zataknejo vrečico od smučarskih očal, ki ti jo zaradi hitrosti itak prilima na obraz-za kako najbolj mrzlo urico zjutraj je OK.

Teh mask imajo sedaj polno v Hervisih, Intersportih,........sredi smučarke sezone pa jih rado zmanjka(če je sneg in mraz).
Uporabniški avatar
 javaman
Jaz sem jo danes kupil v Gigasportu za 16€ (-popust). Seveda za smučanje. Drugače pa je taka, da mi ne zakriva nosu, me pa zato ne davi kot so me druge v Gigasportu.
Uporabniški avatar
 pajo
Cowboy napisal/-a:tista maska je čist prevroča za laufat.
to je bol primerno za smučat v bolj ekstremnih primerih....

buff je čist dovolj

Sem ga kupil probal ga bom jutri v Sežani če se lahko sploh ima to na ksihtu.
Uporabniški avatar
 Tasko
Jaz sem kupil Thermal combi Buff, ki je res za tole vreme pretopel, da bi ga uporabljal kot masko, vendar mislim, da ko bo pod ničlo bo pa fajn... :)

Drgač je pa tale buff zlo priročna stvar ko tečeš ga imaš za masko, kokončaš pa za kapo :D :D :D super!!!!

Kako se pa obnese Original Buff? A bi se ga dalo uporabljat pod ničlo kot masko ali je ''namenjen'' za plus?

lp, Blaž
Uporabniški avatar
 zajc
Tasko napisal/-a:Kako se pa obnese Original Buff? A bi se ga dalo uporabljat pod ničlo kot masko ali je ''namenjen'' za plus?

Nisem imel priložnosti testirati Original Buff pri -10, vendar sem prepričan, da bi se ga dalo uporabljat pri tako nizkih temperaturah -10 do 0. Enostavno "krpico" okoli ust dvakrat zavihaš in imaš dvojno "debelino". Tisti Thermal se mi zdi, da je bolj za -10 ali manj. Vse temperature so ob predpostavki če bi tekli.
Uporabniški avatar
 javaman
Po mojem je velika razlika smučat ali pa teči pri isti temepraturim še posebej če v prvem primeru čakaš na sedežnico. Verjetno se šele tu pozna termo maska.
Uporabniški avatar
 pajo
Buff me je bolj kot ne motil enostavno mi je bilo prevroče spodaj pod njim. Ozirom bilo je pre toplo za uporabo.
Uporabniški avatar
 iverson
Danes sem že dobil ukaze, da če mislim teči zjutraj, naj si raje priskrbim neko zaščito za čez usta. Ta Buff se mi zdi še najboljši, saj se mi tista maska zdi malo pretirana. Koliko je cena tega Buffa?

Je kdo testiral danes. Bilo je kar mraz, pri nas -6.
Uporabniški avatar
 Vreme
Ravno danes sem si jo nabavil, cena 14€

Če me srečate, to sem jaz :D

Slika
Nazadnje spremenil Vreme, dne 30 Nov 2007, 22:37, skupaj popravljeno 1 krat.
 luzr
Ne preveč strašiti mladih deklic in stark rahlega zdravja... :)
Buff za 14€ je zelo ugodna cena, če se ne motim.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA