prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
Uporabniški avatar
 Damijan
Bom kar Erotovo shemo uporabil:

hitre podlage oz. treningi ter tekme: Mizuno Wave Phantom (ravno v iskanju zamenjave: ali nekaj lahkega od Mizuna ali pa Asics DS Racer)

zmeren teren / normalen trening: izuno Wave Rider (ravno tretji copat dobil) + Asics Cumulus + M

hud teren:
če je suh, v čemerkoli, sicer pa Salomon XA Pro 3D GoreTex

pozimi: če je suho, v čemerkoli, sicer pa Salomon XA Pro 3D GoreTex + gamaše

Zaradi normalne noge (no, malo je širša, sicer pa je ne zvračam) ne potrebujem hi-tech modelov, hvala genom!

Nike se mi je po kar nekaj zaporednih Pegasuskah (3) in Skylonih (2)... zasral. Škripanje, pa vedno ožji modeli, nedobavljivost širših (2E, al kako se imenujejo). Namesto Skylona sem imel tudi dve seriji New Balance, in sicer lažjih 83X varianti, in sta mi kar dobro sedli. Ta dva copata sem iztrošil do onemoglosti.

In še nekaj opazk, za rubriko "vaš komentar":
- v trgovinah (brez izjem) opažam forsiranje določenih znamk in ignoriranje drugih (NB, Brooks, Saucony). No, slednje se je vsaj z Asicsom popravilo.
- drugo, kar me moti, je zastarelost modelov. Pa ne zaradi tega, ker bi hotel najnovejšega, pač pa zato, ker so ti modeli - predragi.
- in tretje - razpon: ko iščeš kaj specialnega, tega ne dobiš. Morda po naročilu, oda: copat je ja treba sprobat, ne? Ti moteči elementi so deloma tudi razumljivi: e, pa mali smo, ne?

Pa še nekaj bi... v bistvu vprašal. Kot uvod pa naslednje razmišljanje: baje, da spadamo v CEE države, torej smo nekako drugorazredni trg. S kolegi smo že imeli debato, da je npr. Milka drugačnega okusa kot tista, kupljena v Avstriji, pa podobna zgodba o mehčalcih, praških in plenicah, še najbolj pa me je kot moškega prepričala hipoteza o Điletkah: baje da so tiste iz severnejših trgov z boljšimi jekli, trajajo dlje oz. se kasneje skrhajo. No, in enkrat me je en uvoznik opozoril, da npr. Pegasuska, kupljena v Gradu, definitivno ni iz istega legla kot tista iz domače štacune. :shock: Ve kdo kaj več o tem?
Uporabniški avatar
 EčO
hitre podlage: Mizuno Phantom - hitri treningi/tekme
mehkejše podlage: Mizuno Wave Rider 10 - normalni treningi

Za bolj težke podlage in za zimo nimam posebnih copat največkrat uporabljam WR 10

Sem pa nazadnje kupil Brooks ST-III. Izredno lahek copat namenjen tekmam, vendar mi ne ustreza tako kot Mizuno!
Uporabniški avatar
 Laufer
trening + tekme : Nike AIR ZOOM ELITE 3 (2x)
mokro in zima: Nike AIR ZOOM STEENS III GT

Zaenkrat zelo zadovoljen, kot uliti na mojo nogo. :lol:
Uporabniški avatar
 Miha65
Nike

....men se vse zacne z vprasanjem "A MATE 48 STEVILKO...." :shock:
kdor tega ne razume, naj preveri v trgovini............
Uporabniški avatar
 TOSALI
natasa napisal/-a:Sama že tri leta tečem z mizuno wave raider. Začela sem z modelom štev.6 in sedaj sem pri desetki, ki so kot ulite na mojo nogo, sem kupila kar dva para enega junija drugega pa na LM. SUPER SO .

Nataša, zanima me koliko km pa približno zdržijo? Sam sem namreč že uporabljal Nike, Adidas, NB. Sedaj že nekaj časa uporabljam Mizuno (model za supinacijo) in je dejansko občutek prekrasen, najbolj po teku. Pri prejšnjih naštetih modelih, sem po teku začutil bolečine včasih v gležnju, pokostnici, kolenu, razni žulji....
Uporabniški avatar
 Krangus
še en glas za Mizuno. Kot ulite, odlično blaženje dobra stabilnost. Trenutno uporabljam Wave nemesis, tečem pa večinoma po asfaltu in makadamu.

Sicer se že nekaj časa odpravljam na Čopovo k TS, da vidim, kaj tam pravijo, ampak bom skoraj zagotovo ostal pri tej znamki.

Damijan napisal/-a:Pa še nekaj bi... v bistvu vprašal. Kot uvod pa naslednje razmišljanje: baje, da spadamo v CEE države, torej smo nekako drugorazredni trg. S kolegi smo že imeli debato, da je npr. Milka drugačnega okusa kot tista, kupljena v Avstriji, pa podobna zgodba o mehčalcih, praških in plenicah, še najbolj pa me je kot moškega prepričala hipoteza o Điletkah: baje da so tiste iz severnejših trgov z boljšimi jekli, trajajo dlje oz. se kasneje skrhajo. No, in enkrat me je en uvoznik opozoril, da npr. Pegasuska, kupljena v Gradu, definitivno ni iz istega legla kot tista iz domače štacune. Ve kdo kaj več o tem?

S tem se lahko samo strinjam :evil: Za svet bomo očitno še nekaj časa balkan. Žalostno pa je, da nas tja postavljajo tud naše sotrpinke v EU. Nutella, ki jo lahko kupiš pri nas je narejena na poljskem in je definitivno slabša od tiste, ki jo lahko kupiš pri sosedih v ITA ali AUT. Je pa zanimivo še nekaj. Vse kar se pri nas kupuje v okviru renomiranih znamk ima poreklo nekje v "drugo razrednih" državah (Kitajska, Tajvan, Tajska,...). Tajce ti prijemi očitno ne prepričajo, saj je pri njih kupljenena roba istih znamk made in EU, ITA, USA,... :)
Nazadnje spremenil Krangus, dne 22 Nov 2007, 14:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Če se le da: Mizuno Wave Rider 8,9,10.....

Na kratko: sem srednji pronator in do sedaj boljše superge še nisem uporabljal. Zaradi mene tudi, če bi delali samo št. 8 :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
Krangus napisal/-a:Za svet bomo očitno še nekaj časa balkan.

Mizuno Wave Rider 9 sem kupil v USA in imajo deklaracijo Made in China, enako kot letošnja 10, ki sem jih nabavil v Buba Šport in prejšnje, ki sem jih nabavil v Slo.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Za dež in sneg: Nike Structure Triax. So še dokaj nova pridobitev, ampak po cca 50 km izgleda, da je bila dobra izbira.

Sicer za tek: Nike Pegasus, 2006 in 2007. 2006 so precejšnjo mero blaženja izgubili že po pretečenih 450km. Upam, da bo se model 2007 izkazal kot bolj trpežen.

Za na tržnico: Mizuno wave elixir. Kljub zadosti velikim copatom (oziroma skoraj prevelikim) sem bila ob noht na palcu in še premalo stabilni so za tek po gozdu, kjer pogosto tečem.

Wish list: Pravi trail copati z Goretexom. Nike triax so enostavno preveč lepi, da bi jih obula v kakšno pravo blato :D .

Lep pozdrav
Andreja
 Jutro
Nike Pegasus.

Prve in edine, za vse terene in počutja. :) Zaenkrat. Kot začetnik sem bil (sem še) zmeden ob poplavi ponudbe in sem kupil neko ziheraško varianto. Nekoliko me moti robustnost in občutek, da se nekoliko nagnjene navznoter (ne vem, če dejansko so), ko stojim. Drugače sem zadovoljen. Nogo imam po dosedanjih površnih dognanjih normalno.

Po izračunih mi bodo držale še 1 leto. :D :shock: No, do takrat se bom že nekoliko podrobneje izobrazil v copatni znanosti in si vzel predvsem več časa za nakup.

lp vsem
 jagoda
Meni so pa zakon Salomon XA PRO 3D, ki jih uporabljam zaradi udeležb na adventure race. Sem v iskanju GTX variante, black design.
Kupil sem Nike Skylon, pa me je začela bolet pokostnica(verjetno), kljub temu da imajo boljše blaženje kot XA PRO.
Je imel še kdo podobne probleme s temi copati.
Uporabniški avatar
 vencelj
Mizuno, že kar nekaj časa!
>Sprva Adidas, ko drugega še ni bilo. Nato problemi z vezalkami, ki so se pri Adidasu non-stop razvezovale...;
Nike, ki so se pri moji teži "izkazale" z izrazito slabim blaženjem- po določenih km so se "sesedle" in niso bile več funkcionalne...;
asics, enkrat ali dvakrat, manjkalo jim je se ne spomnim več kaj, mogoče je bil samo videz tisti, ki me je preusmeril na MIZUNO, pa sem že kar lep čas izjemno zadovoljen, vendar...dokler ne bom sprobal, ne bom vedel... morda bi ponovno sproibal asics...
Kakšno ime ima škrpet??? Se sploh ne poglabljam, do sedaj zanje nisem nikoli dal več kot 70 eur-ov, pa še to običajno po akcijskih cenah. Problemov z žulji...nimam
konc razprave... :D :? :D
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Asics 1110 in 1120 - ZAKON, za vse terene! Prej sem imel Adidas response controle s katerimi sem bil zelo zadovoljen, kar sem preizkusil Nikic so vse pretrde... Vsekakor se bom do nadaljnega držal Asics, čeprav mi po izgledu niso najbolj všeč :?
Uporabniški avatar
 pajo
Mizuno mi kar odgovarjajo sploh ker nisem zahteven preveč.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA