prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 gore
Pozdravljeni!

V kratkem bom menjal obutev za tek po gozdu. Odločil sem se, da tokrat kupim malo bolj trail obutev. Vse ostalo takoj uničim.

Tečem predvsem po gozdu, težak sem okrog 120 kg, trening pa običajno traja kakšno uro. Sem tudi pronator. Kaj priporočate?
Običajne superge takoj uničim. Nekaj časa sem tekel tudi v (nizkih ali visokih) gojzarjih, ki pa niso ravno pojem udobnosti za tek :shock:

Malo sem posurfal in opazil, da nekateri uporabljajo Adidas Wanaka in Salomon XA Pro 3d.

Je na Čopovi še kaj TF popusta na trail obutev? :D

Hvala za odgovore v toplem jutru.
Uporabniški avatar
 Cowboy
20% popusta za TF.

jst mam Salamonke xa pro 3d. zlo zadovoljen. ampak so edine tko da ne morm primerjat....
 fic27
Tudi sam imam zadnji par Salomon XA PRO D XCR in do sedaj špica (prej Nike teocalli tudi ok), če je makadam ali kolovoz se da tudi s cenejšimi modeli
 luzr
Gore, glede na zakotne kraje tvojega teka, bi jaz :oops: vseeno razmišljal o dobrih gojzarjih. Sploh v spolzkem mokrem in zimskem času. Zaradi dobre opore gležnjem.
Z dobrimi nogavicami, primerno tehniko lahko po mehkejših podlagah tečeš (đogiraš) v bolj robatih visokih ali nizkih pohodnih čevljih(HelyHansen, Alpina, Merell, Salomon, LaSportiva, ...). Omenjene sem preizkusil.

Nad Teocaliji sem bil razočaran, ker so po nekaj deset km razpadli. Dve(!)serijski napaki, se pač zgodi. Bil je zelo nevtralen in trd model.
Novi so verjetno izboljšani in primerni tudi za pronatorje.
Wanaka je za pronatorja prilagojena. Relativno trda žal tudi na makadamu. Primerna za gozdne stezice.

Poglej še Inove, ki jih sicer ne poznam.

Za TF je tam popust, preverjeno prejšnji teden. Kar nekaj terenskih modelov so imeli.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA