Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Se nameravate udeležiti letošnje krvodajalske akcije 29.11.2007 v Ljubljani?

Da, seveda
6
33%
Da, če bo zdravje dopuščalo
4
22%
Ne (še), imam strah pred krvodajalstvom
4
22%
Ne, takrat imam obveznosti, druge zdravstvene težave
4
22%
 ton
Pridem tam okrog pol osmih, ko oddam smrkljo čez cesto v vrtec in vtrem vase dozo kofeina.
Uporabniški avatar
 pershing
Tudi jaz verjetno pridem čim prej zjutraj, ko bo mogoče.

Še potrdim drugi teden, :wink:
 Pirat
Pridem. Med 7.00 in 7.30.
 bojanm
Vabilo nam se glasi,
akrostih ga krasi:
brez krvi morda bo nekdo,
le odzovi se junaško,krepko;
je tekov letos veliko za nami,
eno še veliko dejanje nas mami-
naj kri dragoceno,da tak in tak
in postane humani junak!

Počasi-leto se končuje,
radostno se že praznuje;
in tudi kri lahko se daruje,
decembra se je več potrebuje,
in lahko življenja rešuje!
Uporabniški avatar
 roky1
Tudi jaz pridem, okoli 08.00! Na isti dan imamo krvodajalsko akcijo tudi v službi tako, da s to akcijo ubijem dve muhi na en mah!
LP Rok
Uporabniški avatar
 ales
Hmm, kje si pa izvedel, da imaš preveč cepiva v krvi. Če se prav spomnim, sem jih pred leti opozoril, da sem bil v Maliju in seveda cepljen proti rumeni mrzlici, pa se niso branili moje krvi..

Za tiste ki imate dovolj časa v četrtek predlagam en malo daljši program:

-najprej krvodajalska s hitrim obnavljanjem zalog v bifeju
-okoli poldneva obisk irskega lokala na Prečni ulici, med potjo tja morda še enga kebapčija s nogu
-ob dveh-treh pregled superg na Čopovi
-ob štirih en res lagan tek; Golada ali pa Rožnik
-ob šestih pa na Špartathlon

Če je še kdo iz Kranja ga lahko poberem in dostavim domov..
Uporabniški avatar
 Barb
Kri sem glede na klic, darovala 19. novembra, tako da me tokrat ne bo. Imajo pa trenutno zelo pomanjkanje po krvi skupine A.
Uporabniški avatar
 EčO
Midva z Olii na žalost v četrtek ne bova mogla. Bova pa zato šla jutri v imenu TF.
 darcy
Po 1x letih bom v četrtek dal na razpolago del svoje 'A' krvi,
pridem okrog osmih

Dare
Uporabniški avatar
 semjul
Žal še ni tri mesece od zadnjega odvzema, drugače sem redni krvodajalec (37x). Fizični napor po odvzemu ne bi smel biti problem , če je krvodajalec zdrav in se odvzame prava količina.Osebno se po odvzemu počutim lahkotnejšega, mogoče malo manj moči, oziroma volje do napora.
Je pa tudi z naravnega stališča dobro kdaj pa kdaj spustiti kri, saj je bilo v zgodovini skoraj neizbežno krvavenje ob poškodbah,(lov, gibanje po gozdovih, nezavarovano delo..) danes pa tega ni, torej organizem nima prilike trenirati nadomeščanje izgubljene krvi.
:D

vse je privid,sanje so resničnost,resničnost je upanje, upanje je privid
Uporabniški avatar
 ales
Ob desetih se nas je pet forumovcev zbralo na Šlajmerjevi. Prišel je tudi Matej, ki je celo uro neumorno zabaval nas, sestre in zdravnice ter gospe v jedilnici. Omembe vrednih zapletov ni bilo, če zanemarimo nekajkratno špikanje Matejevih prstov in Lojzetovo zbujanje pozornosti pri sestrah in bratcih, ki so mu za kazen prešpikali obe roki.

Postavil sem tri PBje v enem dnevu: v številu zmazanih sendvičev, popitih borovničevih sokov in zabeleženi vrednosti hemoglobina.

Med malico sva z Matejem pametovala, da prihodnje leto bomo pa tole akcijo organizirali bolj na široko, povabili še triatlonce, Viteze, poletovce, ...

Na koncu se nam je gospa Melanija prav od srca zahvalila, nas pohvalila in se priporočila tudi v prihodnje.

Manj uspeha smo imeli pri prepričevanju Karmen in Emila, da se nam pridružita v Irishu na Prečni, kjer se nam je pridružil še Vlajko. Midva sva med potjo na gospodarca skočila v Dubočico še na plesko s čevapi in se še pravočasno udeležila Dušana Mravljeta predstavitve Špartatlona. Zdaj pa potrebujem sam še eno dobro stavo in bom prihodnje leto tam.

Ja nč, lušn netekaški dan, po prijavah sodeč se nas je včeraj kar precej nabralo in če prištejemo še one, ki ste darovali kri v zadnjih mescih spet pridemo do številke trideset.

Hvala vsem za darovano kri, tudi v imenu ZTMja!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA