prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 semjul
:D mislim da imamo- jo ljudje tudi pod špehom mišice, torej dobra kondicija in natrenirano telo ni odvisno samo od vidnih mišic, raznih erosov ampak od dejanskih mišic, ki so lahko pod določeno plastjo špeha.
Na obli je več vrst ljudi z različnimi vrstami mišic in postav.Nekateri ljudje, kljub velikemu trudu ne dosežejo željenih učinkov, ampak samo povprečne,drugi nikoli ne dosežejo hitrosti, tretji ne vzdržljivosti.
Res je, da je potrebno redno vaditi, se pravilno prehranjevati, spati in drugo, predpogoj pa je telesna zasnova.In preko tega naravnega dejstva ne more nihče.Ne gepard, ne lisica, ne medved.

Aha, da ne pozabim, sem nov na TF, vesel da sem se vam pridružil, med prebiranjem sem se že precej poučil in vas vse lepo pozdravljam.

-----------------------------------------------------------------------------------
Vse je privid, sanje so resničnost, resničnost je upanje, upanje je privid.
Končno se je tudi na tej temi (zanimiv naslov) našlo nekaj "pametnih" odgovorov in komentarjev. Pomen trebušnih mišic sem spoznal, ko mi je fizioterapevt povedal, da se mi je s tekom po nagnjene prečnem profilu proge obrnila medenica in imam eno nogo krajšo. Opa ??? Takrat sem izvedel tudi za notranje trebušne mišice in spodnje trebušne mišice ter kakšne so posebne vaje za katero skupino. Sploh ni bilo vprašanje radiatorjev :D

semjul napisal/-a: ...Res je, da je potrebno redno vaditi, se pravilno prehranjevati, spati in drugo, predpogoj pa je telesna zasnova. In preko tega naravnega dejstva ne more nihče. Ne gepard, ne lisica, ne medved.
Res je, ja. Telesna zasnova .. kaj je to? Lahko, lahko se gre tudi preko tega. Je že dokazano. Pogoj je telo. Bolj ko je zdravo, bolj ga lahko uničujemo.

@semjul pozdravljen na forumu.
 Jutro
ZdravkoC,

Bi lahko opisal vaje za trebušne, ki si jih dobil? Prosim. :)

Hvala.

Jaz tudi delam trebušne, bolj take, šolske, moram se naučit pravilnih vaj. Drugače pa krepim celo telo po lastnih (internetnih) znanjih/močeh. :roll:

lp vsem
 ton
Hmmm. Sam sem prvotno Taejevo vprašanje bral 'po svoje': kako da so nam tudi vsi mišelinkoti konkurenčni, ko pa eni treniramo ko munjeni, oni pa med dvema gajbama pira in odojkoma še opalijo en vesoljski čas na 10, 21, 42?

Sam sicer mislim, da je odločilna kilometraža - tako teka kakor tekmovalnih izkušenj, modrega razporejanja moči, modrega treninga - in so najhitrejši tekači vendarle tisti, ki se lahko skrijejo za metlo.

Da pa je treninška skrb (v ustreznih merah) za celotno telo pametni predpogoj tudi za mikro-potrebe posameznega športa, je pa po mojem aksiomatično. Verjetno se tudi pri tekaških kratko - in dolgo-progaših trebušne mišice in njihod direktni vpliv proporcionalno razhajajo. Če vzamem za primer dve zelo ljubi dami moje mladosti, Florence Griffith Joyner in Roso Moto, je zadeva evidentna.
Uporabniški avatar
 mousee
Špeh gor al pa dol,tek na kratke al pa na dolge proge, razvit trebušni del nič ne škodi!
Mogoče bo pa treba komu čez nekaj dni selit kako sedežno, pa bojo takrat sigurno prav prišli :)
Uporabniški avatar
 RoKo
Jutro napisal/-a:ZdravkoC,

Bi lahko opisal vaje za trebušne, ki si jih dobil? Prosim. :)

Hvala.

Jaz tudi delam trebušne, bolj take, šolske, moram se naučit pravilnih vaj. Drugače pa krepim celo telo po lastnih (internetnih) znanjih/močeh. :roll:

lp vsem

Tudi meni ne bi škodilo, se nekaj trudim, pa ni nekega efekta :oops: . Hvala vnaprej.
Uporabniški avatar
 mirc1
ej tud mene bi zanimale tele vaje.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Težka bo in ne odgovarjam za strokovnost, povem po spominu:
:arrow: Niso pomembni radiatorji, temveč mišice, ki se skrivajo nekje med obema kolkoma in navzdol. Te nosijo telo in ga držijo čvrstega. V tem delu je namreč tudi spojena medenica in hrbtenica.
:arrow: spodnje trebušne mišice: ležiš na hrbtu, na mehki podlagi kot je masirna miza ali trd jogi. Noge pokrčiš v kolenu za 90 stopinj in jih dvigneš tako, da so stegna dvignjena pod kotom 90 stopinj. Jaz postavim roke pokrčeno v vzročenje, sicer pa to menda ni tako pomembno. V tej pozi dvigneš medenico (rit) čim višje kvišku, dviguješ kolena v nebo. To pomeni morda kak centimeter ali dva, morda pet, saj je vaja kar zahtevna. Začetna serija 2 x po 10, in vsak dan povečuješ do npr. 2 x po 20 ponovitev. Dvig in spust je počasen in ne sunkovit.
:arrow: notranje trebušne mišice: stojiš, s prsti poiščeš na levi in desni strani sočasno sredino med rebri in kolkom. Popolnoma sprostiš trebušne mišice in počasi pritiskaš stegnjene čvrste prste kot nož v trebuh (z leve in z desne strani). Potisneš počasi in globoko v trebuh. Nato začneš stiskati trebušne mišice, kot, da bi šel na veliko potrebo in s to silo izrineš roki iz trebuha. Vajo ponavljaš npr. 10 x.
:arrow: to je to. Lažje bi mi bilo te vaje pokazati, kot opisovati, a vseeno upam, da sem bil dovolj nazoren. Pa poskrbite za svoje zdravje, radiatorji pa naj bodo čez zimo pod oknom :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Nihče se več ne oglasi, zgleda, da vsi trenirate :shock:
:arrow: Kako kaj gre :wink:
Uporabniški avatar
 mousee
Dvigovanje medenice je kul! sam ze nekaj casa prakticiram to. Vendar jaz pocnem to z stegnjenimi nogami v zrak,kar je tezja razlicica te vaje. Naredim 4 serije po 20, potem pa se ene 2 z pokrcenimi nogami ko z stegnjenimi ne gr vec:)
Uporabniški avatar
 vencelj
Potem, ko sem že večkrat imel težave z bolečinami v križu, mi je moj zdravnik dal navodila za vsakodnevne vaje predvsem trebušnih mišic - www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/gibala/kriz -ki so mi zelo pomagale, istočasno pa so prav gotovo
koristne tudi za splošno "čvrstost" telesa.
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
Vidim, da sem vam "vrgel zanimivo kost za glodanje." Predno bi pisal kaj naprej okoli trebušnih mišic, me zanima, če vas zanimajo moje dejanske izkušnje, vendar zadeva ne bo imela nobene veze s tekom, torej ?
 Jutro
ZdravkoC,

Hvala. Poskušam, opazujem, se čudim,...zanimive vaje. :)

Drugače pa mi ni namen toliko izgled. Bolj počutje in te stvari. Izgled tako pride "sam od sebe" zraven, če paziš na zdravje.

lp vsem
Uporabniški avatar
 semjul
Le napiši tae,
človek ni nikoli toliko pameten in razgledan, da se ne bi mogel naučiti česa novega.Z veseljem bom prebral tvoje izkušnje.
Praviš, da niso povezane s tekom, ja z pa menim da tečemo s telesom, vadimo s telesom, uživamo v glavi- duši. Vse kar počnemo s telesom je povezano, tako ali drugače.

ZdravkoC, tistega z dvigovanjem riti nisem čisto razumel, ali imaš stopala pri tem na tleh ali s koleni kvišku?

vse je privid, sanje so resničnost, resničnost je upanje, vse je privid
Uporabniški avatar
 tae
o.k. semjul, bom spesnil, vendar kasneje doma, ker sem sedaj v službi in bo "članek" kar dolg.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA