Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Ali se nameravaš udeležiti tekme?

seveda
5
42%
mogoče
7
58%
Uporabniški avatar
 Dule
Debeluh napisal/-a:Mene pa zanimajo spusti. Predvsem kakšni so, kajti pohorje me je uničilo. Še danes stopicljam polagoma predvsem navzdol po stopnicah. 35km se mi ne zdi preveč, me pa je strah tistih 4km gor in DOL.
Me pa tudi zanima, če je kdo, ki bo šel prvič.

Tako zahtevnega spusta kot je bil na Pohorju ciljni spust, tukaj ni. Je pa zelo zahteven maraton in če boš hranil moči skozi celo progo in ti čas ne bo zelo pomemben potem je možno priti skozi.
So pa vzponi precej bolj zahtevni, kot na Pohorju (od Rogle do Arene), tako da je treba biti kar dobro pripravljen.. :roll: . Posebno zahteven je vzpon iz Suhajužne do Porezna, ko imaš za sabo že cca 3ure tekanja..
Zato je zelo pomembno priti do Suhajužne kolikor se da še svež, kajti nato prihaja vzpon imenovan "ura resnice" :evil:

bine napisal/-a:Čas je, da se za ta maraton prijavim kot član TF.

Pohvala Binetu za to odločitev :wink: . Vidim, da bo TF imel precej močno ekipo in številčno ekipo: Bine, PPoce,Aleksander, Zagnana, Dule, GregorB, Debeluh, Drejc, Yogo... Še kdo?
 DenisExt
No tud jaz bom šel prvič na ta maraton ( hkrati je to tu moj prvi prispevek na TF). Upam da om preživel. Me pa zanima,koliko je takih ki nameravajo noč pred maratonom in pa tud po maratonu prespat v šotorih na prireditvenem prostoru,al kjerkoli se bo pač dalo.
Uporabniški avatar
 zagnana
hojla
V petek sem šla do Črne prsti. Proga je kar v redu, le po napovedanem dežju bo zeeeeeelo spolzka.
Najprej sem mislila teči v mitzunkah, sedaj pa sem ugotovila, da je podplat čisto neprimeren.
Najboljše bo teči v res copatih (čevljih) za gorski tek. Žal takih nimam, bom pa kar v adidaskah, ki imajo malo boljšo gumo za po skalah in blatu.
Palice pa so najboljše exel z obrnjeno konjico ali pa kar palice za smučarski tek.

Lep pozdravček
Jelka
 bine
[b]iz firbca - povejte malo o opremi - čevlji, palice?, kaj nosite s seboj?
:?: Vprašanje na pravem mestu pred takim tekom. Brez vsakega dvoma moraš biti o svoji pripravljenosti, je glede na moje izkušnje, prvo pravilo. Kot drugo, brez prvega premišljenega koraka ne prideš do cilja. Torej, začni :D in počasi! Oblečen in obut bodi vremenu primerno, pa tudi ustrezno zašščiten in podmazan pod pazduham, v dimljah, prsne bradavice..pa še kje... Za take, oziroma podobne teke, Pohorje, SAM, Grintavec i.t.d., vedno obujem nekoliko težje copate, z debelejšim podplatom in grobim profilom. Meni najbolj ustrezajo dokaj robustni New Balance copati.
Če je le dovoljeno si med gorskimi teki pomagam s palicami, ki niso tekaške, temveč pohodniške s čim bolj ergonomičnim ročajem. Palice mi pomenijo drugi par nog in oči za varno oporo na strmih spustih in za izdatno ročno pomoč nogam v klancih. Za pasom imam ponavadi torbico s toalet papirjem, z 2 ali 3 enervit geli, če je vroče pa tudi pol litrski bidon z navadno vodo; za vsak slučaj. Še kaj več pa kdaj drugič. LP[/b]
Uporabniški avatar
 Dule
ero napisal/-a:kaj pa camelback, ga kdo uporablja?

Ero jaz sem ga imel na treningu PST na posoji in se mi je zdel v redu zadeva. Ko si žejen samo za pipco potegneš in popiješ.. Je pa vprašanje v veliki vročini, če se tekočina preveč segreje :roll: :?:

Na maratonu 4.občin pa je okrepčevalnic več kot dovolj(15-17 :!: ).
Lani sem imel pol litersko flaško in sem nedotaknjeno nosil do cilja :lol: .

bine napisal/-a:Za pasom imam ponavadi torbico s toalet papirjem...

hm zanimivo, na to pa še nisem pomislil, pa res kaj če je treba na veliko potrebo.. nikoli ne veš :roll:
Uporabniški avatar
 Dule
Kot kaže bo mokro. Bo potrebno paziti pri spustih, predvsem me skrbi spust od Porezna do Petrovega brda, kjer so korenine in slabša pot. Sem se že kar sprijaznil, da ne bom dosegel lanskega časa, ko so bili idealne razmere. No bomo videli :roll: !
Zame je ta tekma ena glavnih letos.

Vidim, da imate tremo, da še pišete bolj poredko :wink: . A nič ne upoštevate navodil za zbijanje treme :P :D
Uporabniški avatar
 kemc
Ero,

sam sem si sposodu pr prjatlu kamelbak in sicer unga za na kolo. On z njim redno teče tudi ko greva na daljše proge. Drugače je pa čisat fajn z njim okol se podit, sam ena pomanljivost je pri tem modelu kamelbaka (se mi zdi da je model Clasic) da nima gurten čez prsni koš, da bi ga lahk bolj fiksiru pa mogoče to da narmanice niso lih preveč "podfutrane" kar zna mal žult tja u rame. Drgač pa sam pipco prtisneš in glugluglu. :lol:

Probu sem tud že z kolesarskim Vaudeom pa se tud fajn obnese....Po moje mora bit tak, da se ga da fajn ob telo prpet da ti čim manj okol pleše..Na trgu jih jže malo morje. :wink:
Uporabniški avatar
 ero
hoj in TNX, kemc, camelback že imam in sem zelo zadovoljen z njim. lani so mi ga sodelavci kupili za rojstni dan - hvala jim!

me je pa zanimalo, če bi ga v soboto s seboj vzel. a je bojda okrepčevalnic toliko, da nima smisla...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
hojla!
Kar se tiče okrepčevalnic jih je pa toliko, da vam bo osvežilni napitki gledali iz rit in glave ven.Organizacija je resnično bombastična.Sploh ne rabiš kemelbeka za na to dirko.Takšna organizacija je glede na okoliščine edino še na SAM - MARATONU, ki bo septembra.O tem maratonu pa vam bom začel podrobneje poročati že ta teden kakšna je proga in vse ostalo.ciao

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA