- 10 Dec 2007, 11:57
Govora bo o športnih urah. Danes obstaja mnogo športnih ur različnih blagovnih znamk in različnih funkcij. Merijo vse živo, od srčnega utripa, razdalje, hitrosti, temperature, višine, veliko raznih alarmov za opominjanja, plani treningov, analiziranje in še veliko tega, skratka kot mali računalniki. Zase priznam, da imam rad to elektroniko in spremljam te številke, vendar so vseeno zame to bolj igračke, kot koristni pripomočki. Najbolj med tekom poslušam svoje telo, ne glede na uro in številke napisane tam gori. Če sem zmatran, upočasnim ne glede na dejanski pulz ali hitrost, če nisem in če mi paše, pospešim. Skratka po občutku. Po teku pa malo analiziram te številke in se mi zdi zanimivo, vendar brez kakšnih večjih koristi za moj napredek.
Torej, vam ura pomaga pri tekaškem napredku (kakršnemkoli) ali vam služi le tako, kot meni (se pravi bolj informativno). Morda pa vam pomeni kaj tretjega.
Torej, vam ura pomaga pri tekaškem napredku (kakršnemkoli) ali vam služi le tako, kot meni (se pravi bolj informativno). Morda pa vam pomeni kaj tretjega.