vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 mirc1
Trenutno se že dva mesca spopadam z bolečino v mečih bil sem ze pri fizijatru ki pa ni vedel čisto točno kaj bi bil vir bolečine.sedaj čakam na ultrazvok,bi pa rad vprašal vas če je imel kdo že podobno poškodbo in kako jo je odpravil.V na sliki sem označil kje začne boleti in se bolečina pri večjih obremenitvah razširi na celo mišico.

http://www.moj-album.com/slika/10335525/DGeBLB0D6ufcD7rW.gif/
 Jutro
Nekaj dni nazaj me je bolelo na istem mestu. Po premisleku sem hitro ugotovil, da sem prejšnji dan pretiraval, česar med vajo nisem čutil, z vajo dvig na prste za krepitev meč. Potem sem verjetno pretiraval še z razteznimi vajami. Po dveh, treh dneh je minilo, čeprav sem kljub bolečini naslednji dan (pazljivo) tekel.

lp
Uporabniški avatar
 mirc1
jest res ne vem sem počival že štirinajst dni pa sem spet probal tečt pa se bolečina spet pojavlja.Mažem tud z nodol kremo pa naklofenom,masiram tud z ledom pa se vse bl mal pozna edino če si bi moral vzeti več počitka ka štirinajst dni.
Uporabniški avatar
 bobr
Eno offtopic vprašanje, izvajaš kaj vaje z utežmi?
Uporabniški avatar
 mirc1
ne,samo tečem ke do deset km na dan ,pa en dan počitka na teden.Bolečina se mi pojavlja od celjske 75-tke.
Uporabniški avatar
 Radolca
mirc1,
mogoče imaš pa težave s kolenskimi vezmi
Uporabniški avatar
 mirc1
ej nevem fizijatrinja je rekla da je s kolenom vse ok.
 luzr
Vse skupaj sem prebral, tudi ostale mirc1-ove prispevke. Kolikor razumem gre za pretiravanje.
Sicer sem sedaj bolj zabušant, a mi taka "vadba" ni čisto neznana. Treningi 6x tedensko vodijo v poškodbe. Profesionalni športniki in tisti ki jih posnemamo končamo kot pohabljenci.
Z dolžnim spoštovanjem. Niti dober zdravnik ne more vedeti in občtutiti našega telesa.
Če je telesu preveč, je preveč :arrow: bolečina.
Uporabniški avatar
 pajo
Kar je napisal luzr drži kot pribito. Imejte svojo mero in včasi poslušajte tudi svoje telo. Bratranec je svetek in petek tekel na Toško čelo ali Katarino iz Kosez. Kolena so sedaj fuč!!! Sedaj mene spodbuja na tekih, ki sem na stara leta začel z tekom. In ne pretiravam čeprav bi rad več kot je v mojem telesu moči. Dobra lastnost tega teka pa je, da sem vsaj za enkrat vrgel čike stran (30 let kajenja) in to po teku v Sežani! Upam, da mi bo uspelo, da se jih znebim za večno pa bo tek še lepši. Cilj mi pa je 21 km v letu ali dveh!
Uporabniški avatar
 mirc1
sej nč ne rečem čist lahko je to zaradi 6krat tedenskega treninga,sam s takimi treningi nism začel kr naenkrat vse je šlo postopno gor,tko da pomoje ka sem začel s takimi treningi sem imel ze kr nekej podlage.je pa možno da sem pretiraval letos na 75km celje - logarska ,ker bolečina se mi je začela pojavljat na temu teku.
Uporabniški avatar
 mirc1
Evo sem bil na ultrazvoku ,zadeva je taka imam vnetje na narastišču lateralnega kolateralnega ligimenta kolena na fibulo.tko da če ma kdo kej pojma o tem mi lahko svetuje kako se lahko zdravijo zadeve.Zdravnica mi je predlagala masiranje z ledom in laserska terapija pri fizioterapevtu.aja še nekej a bi se lahko tole vnetje pojavilo zaradi superg?

Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
 semjul
stopi v lekarno in si vzemi brezplačen izvod Naša lekarna, kjer slovenski strokovnjak Šinkovec opisuje poškodbe pri teku, zraven pa so navedene tudi domače internetne strani, na to temo in na temo zdravega življenja.

čimprejšnje okrevanje
Uporabniški avatar
 mirc1
ej škoda da nism prej prebral tegale sem bil glih mal prej v lekarni pa sem vidu tole revijo,sam jo nism vzel.hvala za nasvet bom pogledu .
Uporabniški avatar
 mirc1
evo takole danes sem prvič po tri tedenskem počitku probal teči .(seveda zato ker je bolečina izginila).Pretekel se okoli 5km sem pa med tekom in po teku čutil napeto mečno mišico tik pod kolenom na tisti strani kje sem imel vnetje.Vprašal bi ali naj nadaljujem s tekom ali naj še kakšen teden počivam.Hvala za odgovore

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA