prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 superga
Pozdravljeni,
Jaz sem ravno pred dnevi dobil Nike-jev nov merilec TRIAXCV10, ki ima tako pulzmeter kot merilec razdalje. Trenutno je še v fazi priprave (umeri se na 400 m, na stezi, potem sam meri razdaljo?).
Trenutno lahko dam podatek samo o ceni (295 EUR) za ostalo pa čez nekaj dni, ko ga preizkusim.
Pa še nekaj glede POLAR-ja. Ravno smo v pogovorih z njimi glede prodaje in, ko jih dobimo lahko pri meni dobite popust (ERO pa še vedno ne zgubi stave)-
Če ima kdo že konkreten model v mislih naj mi sporoči in bom poskusil kaj urediti (15% popusta?).
L.P.
p.s. morebitne želje mi pošljite kar na zasebno sporočilo.
Uporabniški avatar
 cyc
Superga, je kaj novega glede Polarjev? Ali celo o S625X modelu?

Bolj ko berem, bolj me stvar mika. Streznila me bo verjetno šele cena :? Zadevi se lahko dokupi senzor za kolo in ga uporabljaš tako za tek kot za kolesarjenje. Z enim ubiješ dve muhi na en mah.

Upam pa, da ne bo dvakrat dražji od S610i - ali kaj podobnega ... :? Če bo cena v mejah normale, sploh v kombinaciji s kakim popustom ... :rol:
Uporabniški avatar
 runner
umeri se na 400 m, na stezi, potem sam meri razdaljo?

vprasanje:
na katerem principu deluje ta merilec razdalje?

na tem naslovu
http://www.mister-wolf.net/nike-triaxcv10.htm
ni pravih informacij

na tem naslovu:
http://www.runnersroost.com/nikemonitoringinfo.html
pa so zelo skope

foot-mounted accelerometars ... menda meri pospeske (in pojemke) 100x v sekundi. Predstavljam si da je senzor pritrjen na vezalke in potem posilja signale uri (podobno kot pas za HM)

drugace je cena 130 - 160 £ ~ 50.000 sit

imas ti mogoce vec informacij?

lp runner
Uporabniški avatar
 cyc
Meri pospeške/pojemke in čas. Iz tega se komot izračuna hitrost in pot. 8)

Vsi, ki ne delujejo z GPSom, delujejo po tem principu, tudi prej omenjeni Polar S625X, ki bo "zdaj enkrat" na voljo.
Uporabniški avatar
 cyc
Pravkar sem pod Kolosejem v prodajalnici kjer prodajajo Timex ure, opazil Timexov model, ki z GPSom meri pot in hitrost. Za 62380SIT. Žal nisem točno pogledal, kateri model je, jih je več ... pa tega prej nisem vedel. :?
Verjetno eden izmed tehle: http://www.kit4fit.co.uk/timex_bodylink_speed_distance_watch.html
Prepričan sem, da gre za enega od GPS modelov, ker sem videl tisto štirioglato zadevo z napisom GPS. :) Nisem pa preveril, ali je reč hkrati merilec utripa ... bom pofirbcal ob priliki, ko bom šel naslednjič v kino :D

Sicer se pa lahko kdo drug žrtvuje in napiše ... :lol:
Uporabniški avatar
 Andrejc
Zdravo, tekači.

Sem "frišen" na forumu in branje prispevkov deluje zelo stimulativno...
Tečem že kar nekaj časa (za hobi, se razume), čeprav sem se zadnje mesece malo zanemaril, a sedaj sem odločen...
Dobil sem pulzmeter (Sigma??), težava je pa pri izračunu max srčnega utripa:
V angleških navodilih je ena formula, v slovenskem prevodu je formula drugačna, ko sem pa iskal po netu, jih je pa cel kup???':?:'
Rezultat se razlikuje tudi do 20 utripov.
Ker bi se rad resneje lotil teka in bi se rad pazil, da ne bi pretiraval, vas lepo prosim za pojasnitev teh zadev. Nagnjen sem namreč k pretiravanju, pa res ne bi rad za začetek...':roll:'

Najlepša hvala, pa dober tek.
(da ni bil to Fotrov pozdrav???)
Nazadnje spremenil Andrejc, dne 25 Avg 2004, 09:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Andrejc
Najlepša hvala, Ero.

Si bom vse lepo prebrav. :cast1:
 Anderton
Živjo! Morda je mal prežvečena že ta tema pa vseeno. Sem pred nakupom Polarjevega merilca. Dosedaj merilca nisem uporabljal se pa sedaj odločam med polarji serije M in S serije natančneje med modeli M3x, M6x in S210 ter S410. Prednost dajem M seriji ker se mi zdi na prvi pogled, da imajo več funcij in WearLink pas, ker pa so modeli S serije bolj namenjeni teku me tako predvsem zanimajo prednosti glede tega. Vnaprej hvala za nasvet!
 mazir
Tule je veliko napisanega, pa bi vseeno rad še enkat nasvet:
Za nov merilnik srčnega utripa sem pripravljen žrtvovati 50.000 +-10.000
Rabim pa v tej ceni spodoben merilnik (do zdaj sem imel Sigmo), osvetlitev ozadja in PREDVSEM možnost nastavitev intervalnega treninga- Torej npr. x kilometrov ob taki obremenitvi in y km ob drugačni.

Kaj predlagate?

lp

Mazi
Uporabniški avatar
 vidkul
Polar S610i. Res da je cena 66000. Samo bo verjetno kamlu kakšen popust na forumu ali pa koga prosi da ti da kakšn kartonček v katerem je popust.

lp Vid
Uporabniški avatar
 Filipid
vidkul napisal/-a:Polar S610i. Res da je cena 66000. Samo bo verjetno kamlu kakšen popust na forumu ali pa koga prosi da ti da kakšn kartonček v katerem je popust.

lp Vid

Ja pa še res je Vidkul, nekaj se dela na tem. Več pa na tej strani http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=1045.
 Lučko
Mislim (vem), da je S410 kar dovolj (cca.45.000k ali še manj). :lol:
 miha
Živjo!

Prosim forumaše za pomoč pri odločitvi za nakup cenenega merilnika srčnega utripa pri teku. Sem pač upokojenec (56) in to pove vse...

Nekdo oglašuje, da prodaja Polarjev merilnik, model Pacer za 10.000. Star naj bi bil 6 mesecev. Interspar pa prodaja Timexov merilec, model 14 40(?), za 10.000...
Rad bi samo, da mi svetujete, ali je bolje kupiti rabljenega Polarja, oz. če je boljši od Tiemxa? Potrebujem nekaj cenenega, pred leti sem že tekel, po preboleni bolezni pa sem spet začel teči.
Rabim pravzaprav samo funkcijo, ki bi me opozarjala na previsok in prenizek utrip med tekom, vse ostalo je postranskega pomena in zame ni nujno...

Hvala vnaprej!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA