Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Še vedno mi ni popolnoma jasno ali je tek tekmovalnega značaja ali ne? Če ni se mi zdi brez veze dat 20 €. Ker lahko sam tečem od doma do Vrbe in naberem kar pošteno razdaljo (18 km).
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Bojan Ambrožič napisal/-a:Še vedno mi ni popolnoma jasno ali je tek tekmovalnega značaja ali ne? Če ni se mi zdi brez veze dat 20 €. Ker lahko sam tečem od doma do Vrbe in naberem kar pošteno razdaljo (18 km).

Tek ni tekmovalnega značaja saj ko smo tekli v sklopu Trmastih nismo dajali nobenih pristojbin, ampak smo tekli za dušo in prijetno družbo!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Radolca
ja ni kej, če bo pa treba plačat, bomo pa pač plačal.
pozdrav!
Uporabniški avatar
 Mija
tomaz.zupancic napisal/-a: Tek ni tekmovalnega značaja saj ko smo tekli v sklopu Trmastih nismo dajali nobenih pristojbin, ampak smo tekli za dušo in prijetno družbo!
ČAO!

A pol to pomeni, da bo tudi letos vzporedno z uradnim tekom potekal še neuradni tek trmastih?
Uporabniški avatar
 Mija
no, in kje lahko izvemo za podrobnosti nevzporednega teka, ki poteka malo prej in malo drugje? :wink:
Uporabniški avatar
 pajo
Mija napisal/-a:no, in kje lahko izvemo za podrobnosti nevzporednega teka, ki poteka malo prej in malo drugje? :wink:

Nisi edina, ki se mu zdi ta cena malo preveč čez mejo gorenjske škrtosti.
Uporabniški avatar
 tini
pajo napisal/-a:Nisi edina, ki se mu zdi ta cena malo preveč čez mejo gorenjske škrtosti.

Bobek je Stajerc! :)
Uporabniški avatar
 Mija
pajo napisal/-a: Nisi edina, ki se mu zdi ta cena malo preveč čez mejo gorenjske škrtosti.

ne bom rekla, da se mi zdi 20 € malo za tek, je pa glavni razlog, da se bolj navdušujem nad "nevzporednim tekom" ta, da na njem sodelujejo fomumovci in posledično da obstaja možnost, da bom vsaj koga poznala. in če ero pravi, da je družba dobra, potem mislim da ni dileme, kam bom šla tečt :!:
Uporabniški avatar
 ero
hoj in dovolj heca, bom čisto konkreten :)

trmasti se tu namerno ne oglašajo in prireditev je namerno neuradna oziroma zasebna iz enega samega razloga - vsako leto organizator uradne prireditve grozi, da bo nad tekače, ki tečemo zase, nagnal policijo. enkrat je res šel tako daleč. ta organizator pravi, da ima licenco in edino pravico, da na ta dan ljudje izključno pod njegovim okriljem tečejo od Kranja do Vrbe.

presodite sami ali je to res njegova izkjučna pravica.

dejstvo je, da skupina tekačev lahko teče kjerkoli in kadarkoli, če se le drži prometnih predpisov in skrbi za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. je tako? :wink:
Uporabniški avatar
 Mija
Vsekakor nima nihče pravice drugih odganjat iz javnega dobra (javnih cest in pločnikov), četudi sam ob istem času in na istem mestu organizira kakršnokoli prireditev. Drugače bi bilo seveda, če bi organizator prireditev organiziral na najetih površinah - česar pa v obravnavanem primeru ne more storiti, saj sodijo ceste med javno dobro, javno dobro pa ima ravno zato takšen naziv, ker je pod enakimi pogoji dostopno vsem ljudem in ker imajo vsi ljudje na njem pravico uporabe.

Tudi sklicevanje na pridobljeno licenco oziroma registrirano blagovno znamko (glede na podakte na njihovi spletni strani, so zaščitili blagovno znamko teka) pri tem nima nikakršne vloge, saj s pridobitvijo pravice za trženje blagovne znamke organizator ni pridobil izključne pravice nad prostorom, na katerem tek poteka, pač pa samo pravico nad izključnim trženjem Bobekovega maratona pod takimi pogoji, kot so določeni v registraciji.

Navedeno pomeni, da smejo po isti trasi ob isti uri teči tudi vsi tisti tekači, ki niso plačali štartnine, seveda pa ne smejo koristiti ugodnosti, ki jih pridobijo drugi tekači s plačilom štartnine.

No, pa smo povezali začetek s koncem. :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
ero napisal/-a:saj ni vzporedno. malo prej in malo drugje :) predvsem pa precej večja in boljša družba :wink:

Ekola Ero tukajle te pa popolnoma podprem in se seveda strinjam s teboj in mislim da tudi večina ostalih dosedanjih udeležencev.
Samo enkrat sem šel tečt v sklopu Bobek in kompani in nikoli več preveč slabe izkušnje.
Ja malo prej in veliko bolje je.Ker v bistvu to je netekmovalnega značaja resnično pravi dolgi trening v prijetni družbi trmastih in ostalih vztrajnih tekačev!
Skratka kdor koli se bo tega udeležil mu ne bo žal!
Toplo priporočam!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
ero napisal/-a:hoj in dovolj heca, bom čisto konkreten :)

trmasti se tu namerno ne oglašajo in prireditev je namerno neuradna oziroma zasebna iz enega samega razloga - vsako leto organizator uradne prireditve grozi, da bo nad tekače, ki tečemo zase, nagnal policijo. enkrat je res šel tako daleč. ta organizator pravi, da ima licenco in edino pravico, da na ta dan ljudje izključno pod njegovim okriljem tečejo od Kranja do Vrbe.

presodite sami ali je to res njegova izkjučna pravica.

dejstvo je, da skupina tekačev lahko teče kjerkoli in kadarkoli, če se le drži prometnih predpisov in skrbi za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. je tako? :wink:

Ja takrat sem bil tudi sam prisoten ko so prišli policaji v PROVIDI se presneto spomnim.In so dejali kdo je tukaj glavni organizator!
Ker je Bobek vzporedno pripravil tek in rekel da ima edini on licenco pravico do tega.Mislim ni panike, ampak ti najprej papirje pokaži potem pa čeblaj.In smo potem prišli do tega da lahko tečemo neomejeno, ampak da smo razformirani v grupe če se ne motim 5 - 7 tekačev.Ja mislim da je to pravilna cifra.Med posamezno skupino pa ne sme biti nevem točno koliko, tam nekje okoli 100 - 200m razdalje in to se potem smatra kao neuradno zasebno tekanje ob cestišču.Seveda ob tem da se upoštevajo vsi prometni predpisi kot udeleženci peščci.
Konec dobro vse dobro, tako bo tudi letošnje leto trdno verjamem.!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Jest sem se odločil, da mi na kraj pameti ne pride, da bi dajal 20€ za tek. Bom šel z Ljubnega. Ker bodo takrat prazniki se bo verjetno dalo teči po avtocesti, kar je veliko hitreje in udobneje, žal pa je zgolj 12 km ravnine. Če mi to ne bo ustrezalo pa imam še vedno krepko daljšo in mnogo bolj razgibano klasično varianto po cesti.
Uporabniški avatar
 ZEBRA
hja,
sedaj približno razumem kako izgleda tekanje po gorenjskih planjavah na prešernov dan...
kot stranskemu opazovalcu mi malo diši po dobrih slovenskih medsosedskih odnosih pomešanimi s pobalinsko nagajivostjo.
to je samo mnenje nekoga, ki ne pozna ozadja in detailov...
prosim brez zamere, trmasim pa uspešno delo in tek še naprej.
pozdrav
brane

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA