prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 4est
Živjo!
Trenutno imam precej izrabljene superge Nike Air Zoom Terra Ridge:
Slika
In z njimi sem bil super zadovoljen, ker so se dobro izkazale na terenu - na makadamu, na spozlkem (trava, morke skale, sneg, led, blato), v gozdu. Imele so tudi gore-tex membrano, kar je bilo zelo dobrodošlo v mokrem ter pozimi, in oh in sploh... :lol: (pač precej vsestranske)

Dejansko so bile tudi na asfaltu zadovoljive (dobro blaženje), ampak očitno jim je ravno to najbolj škodilo in sedaj rabim nove - seveda take, ki bodo ustrezno nadomestile zdajšnje.
Ker Inov-8 ne poznam najbolje, se trenutno nagibam k Salomon-kam, natančneje k modelu Speedcross 2:
Slika
Pri teh me skrbi predvsem to, da naj ne bi popolnoma nič dihale in pa, da se bo podplat na makadamu, skalah (bog-ne-daj na asfaltu) prehitro obrabil in bojo potem precej neuporabne...
Glede modela Salomon XA PRO 3D XCR (ima jih kolega) pa me moti oz. se bojim, da v primerjavi z zdajšnjimi ne zagotavljajo tako dobrega oprijema (s podlago).

In ker iščem naslednice Nike-ic, so mi zanimive še Nike Air Zoom Kyotee GTX:
Slika
...ampak o njih ne vem ničesar... :wink:

Zanima me torej, kaj bi mi priporočili - zaželjeno z argumenti oz. iz izkušenj. In seveda se ne omejevati na ozek, zgoraj podani izbor.
Aja - morda uporabna podatka še, da imam ozko stopalo in sem težji tekač (ca. 85 kg).

Tenx!
LP!
J.
 vlado7
jaz imam najkice, imam pa široko stopalo in sem skoraj enako težek. imajo fajn oprijem po snegu, vredu blaženje in lepo prenašajo razgibane terene. poleg tega mi niti enkrat niso premočile. zelo slabo se obnašajo na asfaltu, temu pa tudi niso namenjene.
Uporabniški avatar
 husein
Če ti bo kaj v pomoč:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... speedcross

Se pa sam trenutno odločam o nakupu novih copat in sem ravno tako v dilemi, Salomon Speedcross ali Inov8 Mudrock 280 oz. Roclite 285.

Imam mogoče kdo kake izkušnje z Inov8 Roclite 285, da ne odpiram nove teme?
Nazadnje spremenil husein, dne 10 Jan 2008, 14:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 dexi27
Lep pozdrav!
No vidim da te zanima, kako se obnesejo INOV8 roclite, sam sem lastnik teh copatov, modela 305, ker jih nimam prav dolgo ti bom povedal, da sem tekel do sedaj z njimi samo po snegu in pa po makadamu, tako da jih na pravem terenu še nisem sprobal, a prvi občutki so dobri, dober oprijem na snegu, ter brezkrben korak tudi pri spustih po spolski površini, prav tako so se dobro obnesli pri zasneženem makadamu. Ti pa priporočam, da jih prej kje sprobaš zaradi velikosti, predvsem to velja, če jih boš naročil preko neta ali kaj podobnega. Če boš zadel velikost bo po mojih izkušnjah to dobra izbira, ker potem copat nudi dobro oporo in pa občutek na nogi.
Uporabniški avatar
 NANIKA
Dexi27 a si vzel kako večjo številko ko ponavadi?
Uporabniški avatar
 Pingo
Noo o velikosti in uporabnosti ter obnašanju INOV8 je tukaj kar nekaj napisanega http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... v8&start=0

Če se ti pa ne da brati potem je fino predno kaj naročiš da jih sprobaš.Kajti ne smejo ti biti preveliki.Tudi pol centimetra ti ne svetujem kajti to je razlog da ti noga začne spodrsavati notri in potem lahko pride do bolečih prstov.Noo jaz sem jih po vseh nasvetih in testiranjih vzel...bi rekel čisto na knap..pa nimam problema z kakšnimi bolečinami v prstih,predvsem pri teku navzdol.

Imam Roclite 305

Kupil sem tudi roclite 318GTX pa istio številko samo te superge se rahlo višje v nartu zaradi večje stranske zaščite...mi je žal da nisem vzel roclite312GTX,ki so malce nižje :(

Prej sem imel addidas watsmanGTX in sem bil zadovoljen z njimi pa vendar se je na prepogibu pri nartu zgornja mrežica preveč poškodovala.Ogledane sem imel tudi Salomon XAPRO3Dgtx,pri katerih je tudi veliko prostora pri prstih in bi jih osebno prej izbral kot zgoraj omenjeni model Speedcross.Se mi zdi da imajo le te zelo mehke čepke kar sicer nudi odličen oprijem in hkrati se tudi verjetno hitro obrabijo.Pa mislim da so jih nekateri celo nabavili in bodo oni podali svoje izkušnje :wink:
Uporabniški avatar
 dexi27
NANIKA napisal/-a:Dexi27 a si vzel kako večjo številko ko ponavadi?

Ne vzel sem take, ki se mi popolnoma prilegajo moji nogi, tako da je oprijem stopala optimalen.
Uporabniški avatar
 4est
Hvala vsem za pomoč (zaenkrat) :P

Na žalost pa ratujem še bolj zmeden in neodločen - širjenje ponudbe... :roll: :lol:

matej helbl napisal/-a:na tem linku opisi trail copat:

http://www.runnersworld.com/article/0,7 ... -4,00.html

:juhuhu:

V tem testu npr. so pri dvojih supergah pohvalili "sock-like" dizajn (brez jezika), kar pa je bil glavni očitek (ali celo edini) na testu pri mojih najkicah (terra ridge) - čeprav je bil meni všeč...
Je pa problem pri teh testih, ker nikoli ni zajeta vsa konkurenca (npr. še Inov-8, Salomon,...), poleg tega so pa kakšni modeli, ki jih pri nas ni ali pa še ni... :?

Pa še eno vprašanje - glede na to, da je ponudba modelov Inov-8 velika in da je precej modelov tudi povsem podobnih med sabo - kako se odločiš, katerega potrebuješ? Po izgledu :)... ali naj bi številske oznake modelov kaj pomenile?

Nadaljna mnenja in izkušnje zaželjene... :wink:

Tenx!
LP!
J.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA