prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jonas
pozdravljeni

potreboval bi nasvet glede tekaških copat, kakšne kupiti torej nasvet :)
-vrhunske tekaške copate za dolge proge (maratone), podlaga trda oz. asfalt (top medel)
-znamka ni važna
-sem pronator

kaj mi svetujete, najlepša hvala za odgovore :arrow:

lp
Uporabniški avatar
 Damijan
Jonas, napiši še:
- kako hiter si/bi rad bil na maratonu... torej: predviden čas;
- tvoja teža?

Namreč - če si hiter in/ali lahek, ne bi imelo smisla nekih težkih in jako blaženih copat nosit. In obratno.
Uporabniški avatar
 jonas
Damijan napisal/-a:Jonas, napiši še:
- kako hiter si/bi rad bil na maratonu... torej: predviden čas;
- tvoja teža?

Namreč - če si hiter in/ali lahek, ne bi imelo smisla nekih težkih in jako blaženih copat nosit. In obratno.

:lol: v mislim sem imel bolj daljše teke, pa če že kupim copate naj
bodo top
teža 69kg, samo ne vem če je to kakšen problem da sem pronator?!

hvala
Uporabniški avatar
 Damijan
OK, že imamo več podatkov, tale o maratonu/dolgem teku pa je bistven,
kajti jaz na maratonu gledam pač na čim nižjo težo, za tiste +3 ure nočem
blaženja in drugih tehnikalij v copatu. Drugače pa so mi dolgi trening teki
v užitek, tako da tudi nogicam privoščim ta užitek, zato takrat obujem pač
nekaj blaženega, udobnega. V to drugo opcijo (torej - trening) se ne bom
spuščal, kar pa se tiče kao hitrega modela, pa imamš na voljo med drugim
tole:

Asics: DS Trainer ali DS Racer (slednji še lažji in bolj špartanski)
Mizuno: Wave Phantom, Wave Idaten (prve sem imel, drugi čakajo na
priložnost), nekoliko bolj komot in zato težji pa Wave Precision

Aja, prav tako ne vem, kako je s temi hitrimi modeli in pronacijo.

Ostalih znamk pa ne poznam oz. z Nike copati si nisva več na "ti",
čeprav bi ravno pri Niku utregnil najt kao fajn zadevo.

Adidasa pa sploh nikoli nisem nosil.

Je pa še ena težav(ic)a: pri nas je s temi copati bolj slabo. A Graz je blizu!
 klopotec
s temi copati, ki jih navaja Damijan pri nas sploh ni tako slabo. ne vem zakaj bi služili jodlarji, če lahko naši trgovci. poglej na BUBA SPORT in se dogovori za popust. Modele pa majo na razpolago, pa še preizkusiš jih lahko, kar v Grazu, no ne vem, morda se tam tudi da.
dober tek.
Uporabniški avatar
 incic
nike strike
nike marathoner

če bi pa jaz šel zdaj na maraton pa bi vzel nike skylon model 06. Se mi zdi vseeno malo predolga razdalja za kakšne super lahke pa slabo blažene copate.
Uporabniški avatar
 Damijan
Ja, dobiš že, ampak: a lahko kdo opiše vašo izkušnjo z Bubo?
Predvsem pri dobavi "zahtevnejših" modelov? Ker papir oz.
internetna stran vse prenese. Sam pa namreč nisem slišal ravno kaj
lepega, no...

Sicer pa - z veseljem in - navali narod na Bubo!
Uporabniški avatar
 dexi27
Ker se tud sam za to sezono pripravljam predvsem za ULTRA zadeve sem tudi jaz v fazi nakupa copat, ki so lahki pa še vedno dobro blaženi, sprobal sem že MIZUNO wave precizion8, se mi zdijo kar vredu so bloj na komot kot pravi Damijan pa saj to mora bit, če upoštevaš, da noga po dolgotrajnem teku mal zraste, no bi pa poskusil tud kakšen model od Asicsa, a je pri nas izbiral bolj skromna razen par modelov, ki so stalno na zalogi, jaz pa mam v mislih kake DS Trainer, teh pa glih nimajo v vsaki trgovini, bo treba res v Graz.
Ker sem bolj neveden pa glih ne poznam trgovin v Avstriji, a bi mi lahk Damijan dal kak namig, prosim!!
Kaj pa se tiče Buba sport pa samo eno :bum:, pa sploh nisem naročal kakega zahtevnega modela, ko bi bil pri dobavi pol tak hiter kot je pri odgovoru na maile bi blo pa super.
 klopotec
kar se tiče dobav ne vem. jaz sem povedal kaj bi rad, sprobal, se odločil in dobiv. je pa tako. copat ne kupim glih z danes na jutri in če čakam na njih 14 dni, me v principu nič ne moti.
Uporabniški avatar
 dexi27
klopotec napisal/-a:kar se tiče dobav ne vem. jaz sem povedal kaj bi rad, sprobal, se odločil in dobiv. je pa tako. copat ne kupim glih z danes na jutri in če čakam na njih 14 dni, me v principu nič ne moti.

No to ni glih tema o dobavah omenjenega prodajalca pa vseglih, da ne boš mislu, da jaz pričakujem da dobim copate v parih dneh. V glavnem na kratko 15. novembra sem kontaktiral z prodajalcem, saj sem mislu, da bo to dost časa da dobim copate do sred decemra jih mal razhodim pa pol uporabim v Istri za 53 km, izšlo pa se je tako, da sem tekel v Istri s starimi copati, tolk o roku dobave.
Uporabniški avatar
 incic
vam povem moje mnenje o bubi...
Sem nabavlal kar nekaj opreme pri njem. Naroči in dobavi vse kar ima na svoji strani pa tudi tisto kar nima gor. Se mi je pa res zgodilo da sem na brooks t5 racer čakal 2 meseca!. temu je sledil tudi primeren popust pa čeprav je bil on pri tej stvari še najmanj kriv.

Jaz vam priporočam!
 klopotec
eto, različne izkušnje. ampak več kot mesec dni tudi jaz ne bi glih čakal. me pa zanima brooks. kako se ti obnesejo.
Uporabniški avatar
 incic
pred pol ure sem govoro z njim o vračilu brooks burn ker mi nikak ne odgovarjajo.

Mam pa t5 racer in morem povedati da so to po mojih izkušnjah daleč najboljše superlahke racerke.
Naslednji model bodo sigurno spet t5 ali če naredijo do takrat nov model.

Majo pa zelo dobra oblačila (vetrovke, trenirke,pajkice, najce.... primerljivo z adidasom!!)

meni osebno je čist vseeno kar nosim... glavno da mi odgovarjajo...
za treninge mam od nike (skylon, pegasus), reebok (premier), adidas (supernova)
za tekme pa brooks t5 in reebok

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA