vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Fotr
Nojeva mast bo tudi tekačem prišla zelo prav pri lajšanju težav in poškodb.

V Južni Afriki, ZDA in Avstraliji nojeva mast oz. nojevo olje velja kot nebeški dar, saj teši mnoge človeške tegobe. V Evropi je najbolj znan proizvajalec Christoph Kistner iz Nemčije, ki nojevo mast prodaja širom kontinenta.
Ta izdelek so razvili skupaj z zeliščarji in uspelo jim je izdelati nojevo zeliščno mast brez stranskih učinkov. Noji so 100% naravno krmljeni, brez antibiotikov in sestavin, ki bi povzročale alergije.

Preverjeno pa je primerna za blaženje različnih težav:
- vneto ali suho kožo
- odrgnine
- otiščance (žulje)
- suhe ekceme
- vnetja bradavic pri doječih materah ( ne škoduje otroku )
- celjenje ran
- glivičnih obolenjih
- razširjenim in vnetim venam
- čirih ter krčnih žilah
- zlati žili
- gnojnih kožnih turih in ranah
- srbečici kože

Odlična je tudi za sanacijo opeklin, vendar jo namažemo šele, ko se prične delati mehurček.

Žal je nojeva mast v primerjavi s svinjsko ali govejo precej dražja, saj je prave (potrebušne) maščobe pri noju malo in še izkoristek te je samo 60%. Ker pa izjemno kvalitetna, bo ena škatlica zadostovala za vso družino več mesecev.

Če je kdo interesent za nakup masti naj sem mi oglasi v ZS.
 klopotec
meni so simpatični nojčki. in celega noja ubit za malo masti, ki naj bi blažila tisto, kar lahko blažiš brez da ubiješ celega nojčka.
daj no Fotr, tu pa bi res lahko ubral alternativo. pa take lepe zgodbice včasih pišeš.
Uporabniški avatar
 RoKo
Saj ga ne ubijeo sam zarad masti. To je bolj postransko. Menda je v SLO že precej let par rančev, kjer jih redijo, kot malo večje piščance pač. Pred cca 15 leti smo jih z otroci hodili gledat, je bil bolj začetek-atrakcija.
 klopotec
prav imaš Roko, ne ubijejo ga samo zaradi masti.
Uporabniški avatar
 Fotr
klopotec napisal/-a:meni so simpatični nojčki. in celega noja ubit za malo masti, ki naj bi blažila tisto, kar lahko blažiš brez da ubiješ celega nojčka.
daj no Fotr, tu pa bi res lahko ubral alternativo. pa take lepe zgodbice včasih pišeš.

Saj sem vedel, da se bodo oglasili delni in besedni zaščitniki živali. Lepo te prosim, ne prenašaj svojih pomislekov med ostale. Če si ljubitelj živali v redu, a ne vsiljuj svojega mišljenja ostalim.
Ne mislim se debatirati tukaj o tem zato pričakujem, da debata tukaj ostane v okviru tega sporočila.
 klopotec
kaj pa je narobe, če prenašam svoje pomisleke med ostale? pravi fotr, vsi morajo misliti po njegovem, he,he.
in moja debata je v okviru sporočila. le to bi ji še dodal, fej ga bodi, kdor zagovarja klanje nojčkov, zato da si on lahko namaže žuljek na nogi.
napiši kakšno zgodbico o nojčkih. a veš kako hitro tečejo?
Uporabniški avatar
 Fotr
klopotec napisal/-a:kaj pa je narobe, če prenašam svoje pomisleke med ostale? pravi fotr, vsi morajo misliti po njegovem, he,he.
in moja debata je v okviru sporočila. le to bi ji še dodal, fej ga bodi, kdor zagovarja klanje nojčkov, zato da si on lahko namaže žuljek na nogi.

Če ne veš, kako se dobi nojeva mast, potem ne napletaj. Če so pomisleki bolni, potem se nalezejo še drugi. Zdrave pomisleke pa kar raznašaj.
Ti govoriš o klanju. Iz kakšnega materiala imaš čevlje, denarnico, bundo itd...?

Kot je znano, spada noj med najhitrejše tekače, saj doseže tudi do 65 km na uro. Pri vsej tej brzini se noju nikoli ne zgodi, da bi kot mnogi maratonci, dobil odrgnine med stegni. In zakaj ne? Zato, ker ima nojevo mast. Ste že kdaj slišali, da bi noj imel žulje, otiščance in kurja očesa. Nikoli, ker ima nojevo mast.
Noj pri teku ne rabi usnjenih tekaških copat. Usnje se dobi iz drugih živali, zato bi tekači morali posnemati noja, se mazati z nojevo mastjo in teči brez usnjenih copat.
Noj je znan po tem, da rad gleda pod zemljo. Kadar je nekdo nenačelen in zagovarja pravice samo enega dela živih bitij, potem je noju nerodno in raje vtakne glavo v pesek in gleda, kaj se dogaja pod zemljo. Noju je nerodno tudi zaradi tega, ker se hrani z zelenjavo in pri tem umre veliko nedolžnih rožic in zelenih listov.
Noj sicer človeka krepko prekaša v teku, zelo mu je pa podoben po umskih zmožnostih. Oči ima večje od možganov. Je neumen in top, uporen in trmast, najmanjša stvar ga zbega in razdraži, razsodnosti nima nikakršne, prave nevarnosti ne loči od navidezne. Noj je celo opisan v Svetem pismu z besedami: Bog mu je vzel modrost, razuma pa mu ni dal.
Rad se koplje v vodi in valja po prahu. Dovoli na sebi jezditi, ne da se pa brzdati ali ravnati. Oglaša se z nekim votlim hahljanjem, razkačen pa sika kakor gosak. Psi so mu zelo zoprni.
Zaradi vseh teh lastnosti se mu je Bog odkupil in mu je bila dana mast, ki je čudežna in pomaga tako noju kot ljudem.
Uporabniški avatar
 Tatjana
klopotec napisal/-a:kaj pa je narobe, če prenašam svoje pomisleke med ostale? pravi fotr, vsi morajo misliti po njegovem, he,he.

Ej, pa se ti moraš res vtakniti v vsako temo, ki se ne sklada s tvojimi presnojedskimi prepričanji? :roll: Daj se včasih malo zabremzaj in ne smeti vsepovsod ;)
 klopotec
eto Tatjana, vidiš moram. Ampak se mi zdi da ti tudi.
 MarkoJ
[quote="Fotr"]Pri vsej tej brzini se noju nikoli ne zgodi, da bi kot mnogi maratonci, dobil odrgnine med stegni. In zakaj ne? Zato, ker ima nojevo mast. Ste že kdaj slišali, da bi noj imel žulje, otiščance in kurja očesa. Nikoli, ker ima nojevo mast.
[/quote]

:D Tako dobro kot pri tej izjavi se pa že dolgo nisem nasmejal. Svaka čast.

Me spomni na un vic, zakaj imajo sloni rdeče oči.
 klopotec
Fotr napisal/-a:

Če ne veš, kako se dobi nojeva mast, potem ne napletaj. Če so pomisleki bolni, potem se nalezejo še drugi. Zdrave pomisleke pa kar raznašaj.
Ti govoriš o klanju. Iz kakšnega materiala imaš čevlje, denarnico, bundo itd...?

Kot je znano, spada noj med najhitrejše tekače, saj doseže tudi do 65 km na uro. Pri vsej tej brzini se noju nikoli ne zgodi, da bi kot mnogi maratonci, dobil odrgnine med stegni. In zakaj ne? Zato, ker ima nojevo mast. Ste že kdaj slišali, da bi noj imel žulje, otiščance in kurja očesa. Nikoli, ker ima nojevo mast.
Noj pri teku ne rabi usnjenih tekaških copat. Usnje se dobi iz drugih živali, zato bi tekači morali posnemati noja, se mazati z nojevo mastjo in teči brez usnjenih copat.
Noj je znan po tem, da rad gleda pod zemljo. Kadar je nekdo nenačelen in zagovarja pravice samo enega dela živih bitij, potem je noju nerodno in raje vtakne glavo v pesek in gleda, kaj se dogaja pod zemljo. Noju je nerodno tudi zaradi tega, ker se hrani z zelenjavo in pri tem umre veliko nedolžnih rožic in zelenih listov.
Noj sicer človeka krepko prekaša v teku, zelo mu je pa podoben po umskih zmožnostih. Oči ima večje od možganov. Je neumen in top, uporen in trmast, najmanjša stvar ga zbega in razdraži, razsodnosti nima nikakršne, prave nevarnosti ne loči od navidezne. Noj je celo opisan v Svetem pismu z besedami: Bog mu je vzel modrost, razuma pa mu ni dal.
Rad se koplje v vodi in valja po prahu. Dovoli na sebi jezditi, ne da se pa brzdati ali ravnati. Oglaša se z nekim votlim hahljanjem, razkačen pa sika kakor gosak. Psi so mu zelo zoprni.
Zaradi vseh teh lastnosti se mu je Bog odkupil in mu je bila dana mast, ki je čudežna in pomaga tako noju kot ljudem.

Vidiš kakšno zgodbico si napisal. pa še sveto pismo si citiral. če te žulijo usnjeni copati, potem je treba zamenjati copate, jaz imam take iz umetnih mas in me nič ne žulijo. jakne mam tudi z neke plastike. saj niso kaj prida, ampak.... za denarnico pa moram preveriti. se mi pa zdi da je usnjena. sem pa tudi jaz pacek. kaj češ, nihče ni popoln.

ne resno mislim, za te probleme, ki si jih zgoraj naštel res ni treba ubiti noja. vse te težave se dajo rešiti na drugačen način. in ni treba biti nič nervozen. oba rada tečeva, to imava skupno. glede živali pa se pač razlikujeva. oba pa imava pravico svoje mnenje izraziti. sva pač na forumu, značilnost foruma pa je, da se izraža mnenja, tudi če so različna.

uživaj. dobrega zaslužka z nojevo mastjo pa ti ne želim. nasprotno.
Uporabniški avatar
 Fotr
klopotec napisal/-a:...dobrega zaslužka z nojevo mastjo pa ti ne želim...

Če bi prebral brez predsodkov, bi razumel, da nojeva mast pomaga celiti rane ljudem, ne da meni polni usnjeno denarnico.

Tudi noji so zelo nenačelni, posebno pri hrani. Sicer se noji hranijo s semenskim zrnjem, brstjem, zelenimi in sočnimi zelišči ter pozobljejo sem in tja tudi kako živalco. Čudno pa je pri njih to, da si polnijo želodec tudi z drugimi, neprebavljivimi stvarmi. Hlastno pogoltnejo žeblje, ključe, denar, gumbe in podobne reči. Zgodilo se je celo, da se je noj nažrl živega apna. Samo nojeva mast mu je pomagala, da je preživel. V Vernovi knjigi Južna zvezda je požrl celo velik diamant. V želodcu nekega noja, ki so ga usmrtili zato, da so iz njegove kože naredili denarnice, so našli do 5 kg razne šare, 2 kg peska, niti in cunj, tri kosce železa, devet bakrenih kovancev, dva ključa, 17 bakrenih in 20 železnih žebljev, svinčene krogle, gumbe, šest lesenih kladivc... Nojeva mast mu pomaga, da pozdravi rane, ki se lahko naredijo zaradi njegove požrešnosti.
Kot vsak tekač potrebuje veliko vode, vendar pravijo, da lahko dolgo prenaša žejo. Če pa potem pride do vode, ga slast tako prevzame, da pozabi na svojo varnost. Bi rekli da cel teden lahko dela, brez da bi kaj pil, medtem ko lahko človek cel teden pije, brez da bi kaj delal. Pri človeškem tekaču bi vodo samo zamenjali s pivom.
Če nojeva mast pomaga noju preživeti celo v najhujših razmerah, zagotovo pomaga tudi človeku.
 ŽULJ
Ker nojev in nojeve masti vsaj pri nas na notranjskem ne poznamo prav dolgo ali pa je sploh ne, si vse omenjene težave, pa tudi kakšno, ki ni omenjena zdravimo kar s polhovo mastjo.

Ja, polhi niso tako dobri tekači kot noji, imajo pa polhovo mast, ki....

Ubogi polhi, kajne?

Klopotec, poznamo pa tudi leskovo mast, ampak ta se uporablja za nekaj drugega. Morda bi ti celo koristila.
Uporabniški avatar
 zlopi
klopotec napisal/-a:oba pa imava pravico svoje mnenje izraziti. sva pač na forumu, značilnost foruma pa je, da se izraža mnenja, tudi če so različna.

... značilnost vsake teme v forumu pa je tudi naslov, kateremu naj bi sledila vsa vsebina :wink:

Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 MihaPR
Fotr, prideš v Kamnik, zadnje čase redno tečem mimo nojeve farme ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA