vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Jurhe
živjo,

mogoče še nekaj... namesto kave ob 2eh, probaj zvečer ENO pivo spit... men zmeri pomaga če sm preutrujen za spanje. po pivu, me neha bolet vse in ugasnem kot sveča :D ...

pa ne bi rad delal reklame ali pa te navajal v novo zasvojenost, ampak sam sem si pomagal pri prenehanju kajenja z tobakom za žvečenje... po malih kepicah, toliko da dobiš tisto malo nikotinčka, ampak POZOR, tud tega se kaj hitro navadiš...

lp, Jurhe
Uporabniški avatar
 pajo
Pivo vem, da ni napačna ideja samo je vsaj pri meni potem problem wc. V glavnem vem, da sem vedno govoril, da če bom nehal kaditi bom nehal brez raznih obližev in ostalih zadev. Ma da rata tako ali drugače! :roll:
Uporabniški avatar
 Cowboy
več se boš rekreiral oz ukvarjal s športom, manj boš mislil na kajenje.

moje mnenje. čeprav nisem nikoli kadil.
Uporabniški avatar
 Miha65
PAJO, cestitam!!!

Sam sem enako nehal po 30 letih (ali celo vec, se ne spomnim)...
Abstinencna kriza je vedno. Vsaka z drugacnimi stanji....
Pomaga:
- sprememba nacina zivljenja
- pogodba s telesom, kot je ze omenjeno
-in red, red, red.... ali samodisciplina, se posebej na zacetku, ko abstinenca res zaje...

Namrec odlocis se, da bos vedno ob isti uri vstajal, imel zajtrk, delovne obveznosti, malico...kosilo, delo, trening, druzino, itd,.... branje knjige, spanje.
Po enem mesecu strogega drzanja svojega reda, mi povej, ce te spanje se vedno zaje...
Cez cajt pa itak vidis, da si ze usel tej nadlog, pol pa lahko mal popustis.

Telo namrec pociva tudi ce ugasnes luc in gres v posteljo. Ce imas res velke oke, vzemi kako zaspano knjigo, pa bo lazje...
Uporabniški avatar
 Radolca
Bravo Pajo!
Tudi jaz "že" od novega leta ne kadim, hehe
pozdrav Primož :shock:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Pajo in Primož - tako se govori (pardon - dela). kar pridna bodita še naprej.
jaz sem se pred 8. leti za Novo leto (ja ja takrat se kujejo take hude odločitve) odločila narediti križ čez cigarete. vrgla stran skoraj celo škatljico in brez problema nehala :D
res pa je, da me še vedno cca 3x na leto (na kaki žurki :evil: ) prime, da pripalim eno :evil: :evil: :evil:

p.s. za boljši spanec pa namesto kave sredi noči mogoče metin čajček z žlico medu. pa čudne misli odklopit. :D srečno!
Uporabniški avatar
 Wega
Predvsem pa pazi: telo in duša se bosta poskusila na vsak način prepričati, da je bilo prej bolje in da je sedaj cel kup nevšečnosati zgolj zaradi prenehanja kajenja. Nekaj abstinenčnih pojavov je resda bilo ampak ti bi morali po tolikem času že izzveneti, ne pa da se šele pojavijo. za nespečnost in srbečico so lahko mnogi drugi vzroki, od amalgama v zobnih plombah pa do banalnih - recimo, da so se ti v supergah razvile glivice??? Ja prej se niso mogle, ko pa so superge samevale zadaj v osamljenem kotu omare.

Kakorkoli, vedno ko se boš prepričeval da bi bilo pametno še enenega ampak res samo še enega pokaditi počakaj na drugo mnenje. To si lahko ti sam dan kasneje.
Uporabniški avatar
 pajo
Wega superge so v redni uporabi vsak 2 dan ene nove druge ravno dobro utečene. Če ne bi redno bil na teku bi že zdavnaj začel nazaj kaditi. Sem pa v bistvu ugotovil zakaj ponoči ne spim - tik pred spanjem sem vedno prižgal enega zA LAHKO NOČ! Normalno to pa je zadostovalo do jutra potem pa jovo na novo.
Uporabniški avatar
 zlopi
pajo napisal/-a:Wega superge so v redni uporabi vsak 2 dan ene nove druge ravno dobro utečene. Če ne bi redno bil na teku bi že zdavnaj začel nazaj kaditi. Sem pa v bistvu ugotovil zakaj ponoči ne spim - tik pred spanjem sem vedno prižgal enega zA LAHKO NOČ! Normalno to pa je zadostovalo do jutra potem pa jovo na novo.

... preden sem jaz zares nehal kaditi, sem še en mesec do 16. januarja 1992 pred spanjem pokadil en cigaret, drugače pa cel dan nič :roll: .
Tega enega se nikakor nisem mogel znebiti, potem pa sem se vzel v roke in še tega ukinil, da sem res postal nekadilec 8) .
:cast: Pajo za odločitev in mislim, da ti bo s pomočjo teka uspelo ukrotiti abstinenčne težave, meni jih je :wink: .

Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 Starbucks
metkamarjetka napisal/-a:Pajo in Primož - tako se govori (pardon - dela). kar pridna bodita še naprej.
jaz sem se pred 8. leti za Novo leto (ja ja takrat se kujejo take hude odločitve) odločila narediti križ čez cigarete. vrgla stran skoraj celo škatljico in brez problema nehala :D
res pa je, da me še vedno cca 3x na leto (na kaki žurki :evil: ) prime, da pripalim eno :evil: :evil: :evil:

p.s. za boljši spanec pa namesto kave sredi noči mogoče metin čajček z žlico medu. pa čudne misli odklopit. :D srečno!

pomoje sva midve istočasno nehali kaditi!kadila sem 17 let z dvema premoroma po pol leta,dobro škatlco na dan!Nisem mela nobenih posebnih težav, laufat pa sem začela šele lani.Po končanem kajenju so mi čez nekaj časa ugotovili tud astmo, tko de fajn, de sm nehala.
Kako, de se noben ne spomni Pajotu svetovat, da naj proba sex kot zdravilo za nespečnost- ponavadi koristi. Sej, če je 30 let kadil še ni prestar za take aktivnosti!!!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zgleda, da se je ta tema fajn zagrizla, naslov pa kar vleče - koga? Ja nas, ki smo še v polpretekli zgodovini kadili. Jaz sem že med njimi (nami). Med vojno sem še kadil (partizanski vic).
Lahko bi rekel, da sem 30 let kadil. Na kolesarskih prireditvah (maratonih?) je v cilju marsikdo kadil. Leta 2005 (marec) sem začel s tekom. Na tekaških prireditvah ni bilo videti kadilcev. Junija istega leta sem opustil kajenje. Prej sem se doga leta odločal, a odločil sem se čez noč. Zjutraj sem s sodelavcem pokadil zadnjo cigareto, nakar sem mu dal vžigalnik in mu povedal, da ga več ne rabim, ker več ne bom prižgal. Mislil je, da se hecam.
Kako? Vse je v glavi. V trenutku, ko se mi je zaluštal cigaret, sem si rekel, kaj da bi o tem mislil, saj ne kadim več in tista grozna želja več ni imela prostora v moji glavi.
Analogija: Ko se mi zgodi, da sem na dolgem teku "utrujen", si vedno rečem, da to še ni nič, kaj vse me še čaka in koliko je še do cilja! Tako kot premagujemo občutek utrujenosti in tihi klic po počitku med tekom, enako (podobno) premagujemo ostale probleme v življenju. Vse je v glavi. Če so kateri problemi težji, smo si jih težje naredili sami - v glavi.
Verjamem, da se kdo ne bo strinjal z menoj, vendar je to le moje mnenje. Če lahko komu kako pomagam, mu svetujem, da najprej razčisti v glavi.
Uporabniški avatar
 Radolca
jaz sem nehal kaditi že poleti lani za 14 dni in ugotovil, da imam veliko manj problemov pri teku. tako na starega leta dan pokadil zadnjo cigareto :?: in se počutim odlično :!:
pozdrav
Primož
Uporabniški avatar
 Damijan
Meni pa še kar paše, glih tolk, kot laufat.

Še prav posebno veselje pa dobivam zaradi zakona, ki nas kadilce
spušča na amerikaniziran nivo "črncev in kurb". Z vsem spoštovanjem do
nekadilcev, ki v usta vstavljajo hrano, ampak: puste me, da ob kafeju
v miru svoj čik pojem... Ma, je pa hecno naslednje: če si dans čik prižgeš v
kafiču, ki je -denimo - lociran ob cestici, si prerešetan s pogledi nekadilcev,
s strani kelnarce boš prijazno opozorjen, in menda bo kar policija dala
poklicat, in, ja, v prekršku boš. In modri ljudje te bojo vklenili, in to kljub
temu, da jim za hrbtom, prav na tisti uličici, kjer stoji moj omiljen kafič, in
na kateri je hitrost omejena (sicer po enem drugem zakonu)
glih tolko, kot je omejena uporaba tobaka, manijaki dirkajo z motorji
in podobnimi raketami. dejstvo je, da jih je na tej uličici več podleglo
nespoštovanju zakona o omejitvi hitrosti kot zaradi kršenja drugega zakona.

OK, malo sem zalutal in zasmetil. Me pa veseli, da se je tema "zagrizla",
da "vleče". Toda do tega prispevka le tiste, ki ste razvado premagali.

Pajo in ostali, čestitke za dosežek!
Uporabniški avatar
 pajo
Radolca napisal/-a:jaz sem nehal kaditi že poleti lani za 14 dni in ugotovil, da imam veliko manj problemov pri teku. tako na starega leta dan pokadil zadnjo cigareto :?: in se počutim odlično :!:
pozdrav
Primož

Oprosti bil sem prepričan, da se hecaš glede kajenja. Tako kot pravi Damjan sam sem po teku komaj čakal, da sem ga nažgal. Jao užitki do neba vam rečem. Sedaj sem že toliko daleč, da grem brez problemov ven na čik z sodelavci, ki kadijo pa me niti malo ne vleče, da bi ga prižgal. Hudič pa je ko tečeva z ženo pa procesija pred nama veselo kadi. Nič užitkov sama smraja. Vidim pa, da vas ali nas je kar nekaj, ki smo pustili tega hudiča pri miru. (upam)
Uporabniški avatar
 Wega
Damjan: to je samo ena od projekcij ki jih delaš kot kadilec: lej avtomobili pa lahko dirkajo, nas pa za en cigaret zafrkavajo. V resnici spoštovanje enega in drugega zakona nista pogojevana - nikakor kršitve cestnoprometnih predpisov ne morejo biti izgovor za kršitve drugih predpisov. Ali drugače: nobene potrebe ni, da se mrtvim na cesti pridružujejo še tisti zaradi cigaret, neglede na to, kerih je več.

Mislim pa tudi da še nobenega niso vklenili, ker bi prižgal v lokalčku.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA