prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 Vreme
@ Nana glede primerjave časov poti je seveda razlika, jaz govorim o teku uradna stran pa o hoji. Sicer pa se je jo da prehoditi tudi v dobrih 14 urah, kot jo prehodijo nekateri naši člani PD Paloma, saj sem nekje prilepil povezavo, a to je mišljeno hitre hoje. Drugače bo podatek 17 ur in nekaj kar pravšnji!

Glede spanja pa ne vem čisto točno, če bo vama ugajala dvodnevna varianta povejta, pa se bom malo pozanimal!

Sicer pa počakajmo na kartografsko analizo markorja, mam občutek, da bo izdal vse skrivnosti Šentiljske poti :D
Uporabniški avatar
 jan_jan
Čestitke vsem udeležencem tudi z moje strani :laola
LP jan_jan
Uporabniški avatar
 INOT
nana napisal/-a:Ker je o tej temi ravno govora in da je ne bom čez par mesecevzopet odpirala imam za vas nekaj vprašanj :)

KEr ste me za tole pot kar navdušili in bi jo z možem spomladi (pohodniško) prehodila. Zdaj me pa zanima ali bi bilo mogoče to opravit v enem dnevu ali bi bilo boljše v dveh dneh (prvi dan npr 2/3 poti, naslednji dan pa še preodtanek). Kje bi bilo v tem primeru najbolje prespati? Za vsak predlog bom hvaležna. :)

Da ne bo izpadlo, da si nisem prebrala orve strani in povezav, ki jih je predlagal Vreme. Sprašujem zato, ker je med podatkom PD Paloma in Vremenovim (glede porabljenega časa za del Sladki vrh - Zg. Velka) 100% razlike. Ali ni potem tistih 17,5 ur nekoliko "napihnjenih" :wink:

Pot se da brez težav prehoditi v enem dnevu. Vmes je dovolj točk kjer se da oskrbeti z hrano in pijačo (trgovina v Sladkem vrhu, pizzerija na Velki in kar nekaj turističnih kmetij ob poti). Najbolj pomembno se mi zdi, da se gre na pot v suhem vremenu in da tud prej ni vsaj nekaj dni deževalo, da pot ni blatna. Karta in opis poti od Palome sta pa obvezna pripomočka. Tistih 17.5 ur se pa verjetno zavleče z vsemi postanki. Tudi mi smo jih imeli verjetno za kakšni 2 uri. (kavica v Sladkem vrhu, pizza na Velki in narezek pri Gaubeju). Letni čas pa- kakor komu najbolj paše :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
@nana
Po poti se nenehno oziraš po mekacijah (kljub opisu in karti). V tem letnem času, ko ni listja na drevesih, so dokaj dobro vidne. Veliko jih je na drobcenih steblcih. Ko bo gozd ozelenel, je konec z večino oznak na gozdnih obronkih, saj se bodo potuhnile v zelenje.
Je pa vredno pohoda :D
 nana
Hvala vsem za odgovore.
@Vreme: Ko se bova odločila, da greva, te pa poprosim še za kakšen nasvet :wink:
Nazadnje spremenil nana, dne 03 Feb 2008, 19:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 markor
Vreme napisal/-a:...Sicer pa počakajmo na kartografsko analizo markorja, mam občutek, da bo izdal vse skrivnosti Šentiljske poti :D

Oj,
skrivnosti - po kapljicah..
:arrow: višinc izgleda - kot EKG.. :lol:
:arrow: kolko višinskih metrov? Iz Garminovega MotionBased-a je razbrati sledeče:
višina starta/cilja ("stara Belna"): 301m
najnižja točka: 234m
najvišja točka: 421m
Skupna višinska razlika: +/- 2015m
(vendar je po mojih izkušnjah z Garminom to še vseeno nekoliko preveč - bom kdaj kasnej poizkusil dobiti morda natančnejšo "številko")
:arrow: sicer pa - za nadaljnje "analize" - najdete v .zip fajlu: .kmz, .gpx in .gdb datoteke Šentiljske poti (pošljem po mejlu - ZS)
:arrow: Uživajte! :wink:
lp
m
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Mogoče še okvirne razdalje:
5 km Ceršak
12 km Sladki Vrh
17 km križišče na Tratah za Lokavec
23 km odcep iz glavne ceste proti Holerju
26 km (polovička) Picerija Snežinka, Zg. Velka
29 km Rajšp
34 km križišče na Vranjem vrhu
39 Kmetija Gaube
44 km prečkanje stare ceste Pesnica-Šentilj
45 km Kmetija Eferl
50 km vrh Brloga
51 km odcep, kjer smo skrajšali proti Šentilju
52 km cilj
Uporabniški avatar
 zvone
Bravo Zdravko, Miro, Inot in Marko!

:clap:

Izreden dosežek, z ozirom da smo sredi zime. Že zdaj ste res izjemno dobro pripravljeni. Očitno bo pomlad in poletje za vas polno rekornih dosežkov.

Še naprej uspešno!

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 Vreme
Evo pa nam je nekako uspelo spraviti na net Garminatorski tek po Šentiljski poti.

Slika

Slika

Večje slike: http://good-times.webshots.com/album/562421515RXgbhF

pa še zanimivost:

Trip Stats
Duration: 9 hours, 3 minutes, 37 seconds
Length: 50.9 km
Vertical up: 1642.8 m
Vertical down: 1642.2 m
Average speed: 5.6 km/h
Nazadnje spremenil Vreme, dne 10 Feb 2008, 20:08, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
 Vreme
Kar mi ni bilo usojeno prejšnji vikend mi je uspelo danes, v prekrasnem sončnem vremenu. Danes je bila na vrsti tretja in zadnja etapa od Vranjega Vrha do Šentilja v dolžini 20 km.

Idealni pogoji za tek v nasprotju od prejšnjega tedna skorajda celotna proga suha, blata bore malo, je pa veliko listja ki zna biti zelo nevarno, saj nikoli ne veš kje te čaka kašna luknja, sam sem si na tak način pred leti pri spustu iz Boča zvil gleženj.

Kot sem predvideval je bila to najtežja etapa, Brloga s svojim vzponom mi je dala vetra, a kljub temu sem se odločil, da opravim še tisti delček poti, ki ga prejšnji teden zaradi vremenskih razmer ni opravila ekipa, ki je prva pretekla Šentiljsko pot. Po prihodu v Šentilj sem občutil srečo in veselje,da mi je uspelo, pogled naprej pa mi pravi, da bo jo treba še kdaj osvojiti v dveh etapah, ko pa bom večji pa mogoče kdaj tudi v enem zamahu.

Še zanimivost iz poti. Ko sem se vzpenjal nad Mrzlim studencem je cca. 20 m za mano padla z drevesa suha veja,:shock: očitno je sreča na moji strani!

:D
Uporabniški avatar
 markor
:clap:
Bravo Vreme!
Kar tak naprej :wink:
lp
m
p.s. hm, kakšen pa je še tisti štikelček, ki smo ga mi "skrajšali" :?:
Uporabniški avatar
 markor
Vreme napisal/-a:Evo pa mi je nekako uspelo spraviti na net Garminatorski tek po Šentiljski poti.

http://gpsvisualizer.com/display/1202418441-21553-89.142.24.10.html

pa še zanimivost:

Trip Stats
Duration: 9 hours, 3 minutes, 37 seconds
Length: 50.9 km
Vertical up: 1642.8 m
Vertical down: 1642.2 m
Average speed: 5.6 km/h

Oj,
hja, s temi podatki iz FR305 je križ - sploh če si za traso izbereš Šentiljsko planinsko pot.. :wink:
Skratka.. nekak me je mučila (skupna) višinska razlika celotne poti - in po dolgem študiju sem prišel do naslednjih zaključkov:
:arrow: meni je FR305 po končani aktivnosti izpisal +-2560/2590m (ojoj..)
:arrow: če uporabiš prenos na MotionBased, kjer (kao) "zgravitira" višine - vseeno so skupni metri še nad 2000 (ojoj..)
:arrow: če track prestaviš v .xls (4827 posnetih točk) in izračunaš skupno višinsko razliko med njimi - dobiš +- 1960m (ojoj..)
:arrow: dobro, v naslednjem koraku reduciraš število točk - v MapSource-ju recimo uporabiš točke le vsakih 50m (915 točk, +-1782m), 100m (489 točk, +-1662m), 150m (334 točk, +-1544m) (smo že bližje..)
:arrow: in za konec - ročno korigiraš višine ob iskanju presečiš tracka s plastnicami (hja, v mapsourceju so le-te na 20m) in ob uporabi .xls dobiš +-1446m (mmmhhhmm...)
:arrow: in? Menim, da bo skupna višinska razlika Šentiljske poti res nekje med 1450 in 1550m... (oh, jaaa..)
:arrow: (da vam ne ob tem ne prišepnem, da smo to akterji dogodka itak družno ugotovili že na analizi v Belni.. Brez računalnika seveda... Zgolj :beer: )
lp
m
Uporabniški avatar
 Vreme
@ markor sem res pozabil dodati, da ste se resnično dobro odločili in izpustili ta del. Sicer najprej pot ki jo niste pretekli vzpenja ob vinogradih, nato pa se začne spuščati po gozdu in listju, torej bi imeli kar drsalnico.

kar pa se tiče skupne višinske razlike poti je torej najbolje :toast: :beer: , natančen rezultat ne more izostati :D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA